Constanța. Universitatea „Ovidius“ și CS Farul Andrei Sterea, medalie de aur, în Grecia, la cursa competitivă a Ovidio Running (GALERIE FOTO)Conf. univ. dr. Cristian Popa este managerul proiectului din partea Universității „Ovidius“ Constanța


Cea de-a patra întâlnire transnaţională organizată la Loutraki, în Grecia, în cadrul proiectului Strategy and Capacity building for Ovidio Running in Europe (SCORE), finanțat prin Programul european Erasmus Plus, le-a prilejuit participarea și reprezentanților Facultății de Educație Fizică și Sport a Universității „Ovidius“ din Constanța și CS Farul.

Potrivit conf. univ. dr. Cristian Popa, managerul proiectului din partea UOC, la întâlnirea organizată în Beach Park Loutraki, echipa universității constănțene a prezentat activitățile desfășurate, până în prezent, în cadrul proiectului SCORE și a lansat către publicul larg invitația de a participa la ediția de anul viitor a evenimentului sportiv Ovidio Running, care va avea loc la Constanța, în luna aprilie 2024.


La eveniment a participat și directorul CS Farul, Aurelian Arghir. „Cu ocazia întâlnirilor cu partenerii noștri, am lansat invitația de a participa la ediția de anul viitor a crosului Ovidio Running, pe care Clubul Sportiv Farul o va organiza la Constanța împreună cu reprezentanții Facultății de Educație Fizică și Sport a Universității Ovidius, pe data de 20 aprilie 2024. De asemenea, am prezentat traseul pe care se va desfășura evenimentul care ne propunem să atragă cât mai mulți practicanți ai activităților sportive în aer liber, indiferent de nivelul sportiv sau vârstă, scopul fiind acela de a promova un stil de viață activ și sănătos“, se menționează pe site-ul oficial al CS Farul.


Totodată, reprezentanții Constanței au participat la prima ediție a Ovidio Running organizată în Grecia, care a inclus trei tipuri de curse: una competitivă pentru sportivii antrenați, o cursă dedicată tinerilor participanți și o plimbare sportivă necompetitivă deschisă tuturor.


„Manifestarea își propune să implice cât mai multe persoane, indiferent de nivelul lor de calificare sau vârstă, promovând un stil de viață activ și creând un mediu incluziv și plăcut pentru toți participanții“, a precizat conf. univ. dr. Cristian Popa.


Studenții UOC, care sunt și atleți legitimate la CS Farul, au obținut următoarele rezultate în cursa competitivă: Andrei Sterea - medalie de aur la categoria de vârstă 20-25 ani, profesioniști masculin; Alexandru Toader - locul 7 la categoria de vârstă 20-25 ani, profesioniști masculin; Ionuț Vasile - locul 9 la categoria de vârstă 20-25 ani, profesioniști masculin.


„Proiectul SCORE își propune să dezvolte un model organizațional pentru evenimente sportive, durabil, digital, incluziv și legat de elementele culturale caracteristice teritoriului local. Astfel, în cadrul componentei de capacitare a studenților și tinerilor prin intermediul culturii și sportului în evenimente socio - culturale (Student Lab), a fost remarcată contribuția reprezentantei studenților UOC, Alina Spiridon (master anul I), care a prezentat un eseu despre viața poetului Ovidius“, se arată pe pagina de Facebook „Facultatea de Educație Fizică și Sport“.


Finanțat cu 400.000 euro prin Programul european Erasmus Plus, Acțiunea-Cheie 2: Parteneriate de cooperare în domeniul sportului, proiectul Strategy and Capacity building for Ovidio Running in Europe (SCORE), contract nr. 101090860, este implementat în perioada ianuarie 2023 - decembrie 2024, în cadrul unui consorţiu din care fac parte opt organizații, printre care Universitatea „Ovidius“ din Constanța - instituţie coordonatoare și Clubul Sportiv Farul Constanța. Celelalte instituții sunt din Italia (trei), Grecia (două) și Belgia (una).


PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Sursa foto: Facebook (Facultatea de Educație Fizică și Sport) și CS Farul


Citește și:

Constănțeanul Alin Larion a participat, în Bahrain, la Ziua Națională a Sportului. Activități în Circuitul Internațional de Formula 1 (GALERIE FOTO)

 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Universitatea „Ovidius” din Constanța, vicecampioană la Campionatul Național Universitar de Atletism 2024 (GALERIE FOTO)

28 Feb 2024 418

Expoziția itinerantă „Mamaia. Peisajul de ieri și provocările actuale”, deschisă la Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța, de la începutul lui martie

28 Feb 2024 318

Licitații Constanța Universitatea „Ovidius“ cumpără produse alimentare pentru cantină (DOCUMENT)

26 Feb 2024 420

LIVE TEXT Regizorul Andrei Șerban primește titlul de doctor Honoris Causa din partea Universității Ovidius Constanța (FOTO+VIDEO)

26 Feb 2024 703

LIVE TEXT Albumul de artă „Muzeul de Sculptură Ion Jalea”, lansat de Muzeul de Artă Constanţa (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Feb 2024 607

Locuri de muncă Constanța Universitatea Ovidius din Constanța angajează. Iată calendarul de concurs

23 Feb 2024 5736

Conferința internațională LITTORAL 24 European Coastal Challenge Summit, la Universitatea Ovidius din Constanța

22 Feb 2024 361

La Constanța se lansează albumul de artă „Muzeul de Sculptură Ion Jalea”, ce prezintă colecția de sculptură din patrimoniul muzeelor constănțene

22 Feb 2024 438

Azi vor fi validate candidaturile depuse Alegeri la Universitatea Ovidius din Constanța pentru Senat

20 Feb 2024 898

Oficial de la CNI Stadiul lucrărilor la noul cămin studențesc al Universității „Ovidius“ din Constanța au ajuns la 70%

18 Feb 2024 708

Teodosie Petrescu, arhiepiscopul Tomisului, în instanță cu Universitatea Ovidius! Când începe procesul

16 Feb 2024 1055

Vernisajul expoziției „Mamaia – Peisajul de ieri și provocările actuale” are loc la Muzeul de Artă Constanța

13 Feb 2024 580

Universitatea Ovidius Constanța Ana Maria Zota, cadru didactic asociat la Facultatea de Arte, câștigătoare a Marelui Premiu la Concursul internațional de Canto din Malaezia

12 Feb 2024 520

Declarații de avere Averea și interesele lui Marius Popa, șef secție la Spitalul Județean Constanța. Venituri obținute și din calitatea de conferențiar universitar la Universitatea Ovidius (DOCUMENTE)

11 Feb 2024 763

Universitatea Ovidius Constanța organizează o dezbatere cu tema diseminării rezultatelor cercetării din domeniul medical

09 Feb 2024 474