Costinești Imagini unice de la epava navei „Evangelia“! Un vicecampion mondial, Cristian Tranulea, în „expediție“ (GALERIE FOTO)


Trei tineri din Constanța, printre care și un sportiv de mare performanță, vicecampion mondial, au avut parte de o experiență unică, la epava navei Evangelia, de la Costinești, pe care au explorat-o.
 
Este vorba de Cristian Tranulea (vicecampion mondial în 2022 la înot în ape înghețate), dar și antrenor de înot la Axiopolis Cernavodă, Mihai David Marin și Sever Borcescu, și ei înotători foarte buni, chiar dacă nu au tangență cu sportul de performanță.

Cristian Tranulea s-a declarat încântat de aventura trăită, dar el și prietenii săi au subliniat că încurajează și recomandă să nu se încerce așa ceva, „epava reprezentând un real pericol pentru oricine, indiferent de pregătire. Epava este într-o stare deplorabilă, iar riscurile chiar sunt extrem de mari!“, după cum a menționat vicecampionul mondial.     

O experiență unică din toate punctele de vedere. Am fost prima dată singur acum câteva zile, am incercat sa explorez mai mult, insa am fost intimidat de acest colos și am bătut în retragere. Doar nu era să mă las, pentru că îmi doream extrem de tare sa vad epava asta, care duce în spate atâta istorie, așa că am chemat intariri! Am fost însoțit de Marin Mihai David și de Borcescu Sever. Ambii înotători foarte buni, fara tangente cu sportul de performanta, Mihai este programator, Sever este doctor stomatolog, însă sunt doi oameni faini, care aleg să-și petreacă timpul intr-un mod benefic pentru sănătatea lor. Au fost o companie foarte plăcută, i-am lăsat prima data pe ei sa intre în apa (pentru a putea să-i văd și să-mi dau seama daca putem sa mergem până acolo 100% în siguranță), dar mi-au demonstrat asta in primele secunde și am plecat în aventura.

Totuși, încurajăm cititorii SA NU INCERCE ASA CEVA, epava reprezentând un real pericol pentru oricine indiferent de pregătire. Când ne-am apropiat de vapor, valurile și curenții făceau cumva sa ne izbim de el, iar, în interior, pe fundul apei, erau extrem de multe bucăți de metal rupte din epava. După 30m de căutari, am găsit o scară, pe care am urcat 10-12 metri (cred)... A fost foarte ruginită, înainte să urc fiecare treaptă am incercat s-o lovesc cu putere cu pumnul, sa fiu sigur că este ok, și am căutat să-mi distribui constant greutatea pe 4 trepte, pentru a nu risca foarte tare.

Un scurt rezumat al acestei experiențe: sunt recunoscător pentru absolut tot ce am realizat in această viață, cei 19 ani de înot m-am ajutat sa fac fata cu brio acestei încercări, astăzi am trăit o experiență unică de care se pot bucura extrem de putini oameni, insa recomand sa nu se încerce așa ceva! Epava este într-o stare deplorabilă, iar riscurile chiar sunt extrem de mari!, a punctat Cristian Tranulea.


Citește și:

„Rezultatul carierei!“
Constănțeanul Cristian Tranulea, medaliat cu argint la Campionatul Mondial de înot în ape înghețate

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Imagini din dronă Cum arată în prezent simbolul Stațiunii Costinești, nava Evangelia. Epava se deteriorează pe zi ce trece (GALERIE FOTO+VIDEO)

03 May 2023 5380

Cum arată în prezent simbolul Stațiunii Costinești, nava Evangelia. Anul acesta se împlinesc 54 de ani de la naufragiu (GALERIE FOTO+VIDEO)

31 May 2022 2270

Nava Evangelia sau epava de la Costinești. 52 de ani de când a devenit epavă. Cum s-a întâmplat

11 Oct 2020 5392

Simbolul staţiunii Costineşti, rupt în două. Cum arată epava navei Evangelia (galerie foto + video)

07 Feb 2018 9563

Imagini cum nu aţi mai văzut, din interiorul epavei de la Costineşti (galerie foto + video)

23 Jun 2017 41965

Epava navei "Evanghelia" din Costineşti s-a rupt din nou, sub forţa valurilor şi a vântului! (video)

26 Oct 2014 5273