CSM Constanța Elev eminent, campionul la înot Patrick Dinu va studia medicina în SUA, la Universitatea Princeton (GALERIE FOTO)

 

 
  • Patrick Dinu a urmat Cambridge School of Constanța, încheind clasa a 12-a ca șef de promoție, cu media 10. 
 
Înotătorul Patrick Dinu, de la CSM Constanța, este campion nu numai în bazin, ci și la carte. Elev eminent, el a încheiat clasa a 12-a ca șef de promoție, cu media 10, iar din 2024 va studia medicina în străinătate, la prestigioasă universitate Princeton din SUA!
 
Campion mondial și european de juniori în 2022, dar clasat pe podium și cu alte ocazii la cele mai importante competiții internaționale, multiplu campion și recordman național, Patrick Dinu este la fel de bun și la carte, învățătura plăcându-i în egală măsură ca înotul. Antrenat la natație de medaliatul olimpic Răzvan Florea, care l-a pregătit la Atena Sport Club Constanța (unde a început acest sport), apoi la CS Farul Constanța, iar acum la CSM Constanța, Patrick Dinu a urmat Cambridge School of Constanța, unitate de învățământ în care s-a remarcat, de-a lungul anilor, drept unul dintre cei mai buni elevi. A încheiat ciclul liceal, clasa a 12-a, ca șef de promoție, cu media 10.         
 
Discurs pe scenă
 
„12 ani plini de emoții și împliniri! Îți doresc ca drumul tău mai departe să creeze o lume mai frumoasă și să ai mereu curajul să crezi în tine! Îți multumesc, dragul meu, pentru tot ce m-ai făcut să trăiesc până acum! Suntem foarte mândri de tine!“, a fost mesajul mamei campionului. Pentru rezultatele sale, Patrick a primit o diplomă academică și a ținut pe scenă un discurs. Înotătorul a avut medii generale mari, aproape de 10, și în anii precedenți de liceu. La Cambridge School of Constanța a susținut și bacalaureatul, varianta englezească, una diferită față de cea din România. Primele note, foarte bune, au venit deja, iar în luna august Patrick va primi și restul calificativelor.
 
Primul înotător român la Princeton
 
Odată încheiate studiile liceale, Patrick Dinu a făcut pasul următor, către nivelul universitar, pe care îl va urma în străinătate, în SUA, la celebra universitate Princeton (din Princeton, New Jersey), unde va studia medicina. Inițial, în anii anteriori, înotătorul se gândea pentru o carieră în avocatură, dar din clasa a zecea s-a decis pentru medicină, un domeniu care simte că-l atrage mai mult. Momentan, ar dori să se îndrepte în medicină spre cardiologie sau genetică. Patrick a fost acceptat la Princeton cu bursă completă, academică, nu sportivă, iar, pe lângă studiul medicinei, va și înota pentru echipa universității americane. Tânărul constănțean a avut multe variante de universități din străinătate, în care să studieze, iar Princeton este varianta cea mai bună pentru el. „Primul înotător român la Princeton USA! Felicitări, Patrik, Răzvan și familiei! O alegere foarte bună și o universitate fantastică!“, s-a bucurat pentru Patrick și fostul mare sportiv Ștefan Ioan Gherghel.
 
„Te iubim, copil frumos!“

 
Patrick Dinu va merge la Princeton în august 2024, până atunci urmând a se pregăti în continuare în țară, încercând calificarea la Jocurile Olimpice de la anul, de la Paris. Conform înțelegerii cu universitatea americană, pe perioada studiilor, Patrick va putea veni în România, pentru a concura la Campionatele Naționale, dar și sub culorile României, la Mondiale și Europene. Sportivul constănțean va studia mulți ani medicina în SUA: patru ani pre-medicină, patru ani efectiv, iar apoi va fi rezidențiatul.               
 

„Felicitări, dragul nostru! Suntem atât de mândri de tine! Felicitări, Răzvan Florea! L-ai învățat pe Patrick să fie răbdător și consecvent, în timp munca lui va avea satisfacții… și a avut! Mulțumim pentru că ai fost și ești alături de el în tot ceea ce face! Fie ca viața de student să fie plină de zâmbete și rezultate frumoase. Te așteaptă înainte multe clipe frumoase, prieteni noi, cunoștințe valoroase, care te vor duce spre profesia mult dorită. Luptă cu toate forțele pentru a-ți atinge scopurile! Te iubim, copil frumos!“, a mai punctat mama sportivului.
 
Pasiunea lui s-a transformat într-un stil de viață
 
Patrick Dinu a fost la Cambridge School of Constanța din 2009, iar unitatea de învățămând a subliniat marile sale succese atât la învățătură, cât și la sport. „Suntem mândri să anunțăm că elevul nostru Patrick Dinu a fost acceptat la Universitatea Princeton. A dezvoltat o pasiune pentru înot de la o vârstă fragedă și a câștigat numeroase medalii de-a lungul copilăriei sale, obținând în același timp un mare succes academic. Pasiunea lui s-a transformat într-un stil de viață, care l-a răsplătit cu o bursă academică completă în Programul Pre Medical de la Princeton. Felicitări, Patrick! Ne-ai făcut cu adevărat mândri!“, a fost și mesajul Cambridge School of Constanța.
 
I-a lipsit puțin să urce iar pe podium la Euro
 
Recent, Patrick Dinu a participat cu România la Campionatul European pentru juniori, de la Belgrad, fiind aproape de medalii la mai multe probe, în care a evoluat în finală: la 50 m liber - locul 5 (23,05 s), la 100 m liber - locul 5 (49,83 s), în ștafeta 4x100 m liber mixt - locul 6 (3:32.39 min.). Lui Patrick i-a lipsit puțin să facă din nou pasul pe podium, dar faptul că a înregistrat timpi buni îi dă încredere pentru viitor. Anul trecut, el a devenit, la juniori, campion mondial și european cu ștafeta de 4X100 m liber a României, cea care a fost nominalizată apoi la premiile anului, cu ocazia primei ediții a Galei Sportivul Anului, eveniment de anvergură organizat de Ministerul Sportului. 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.   
 
Sursa foto: Facebook (Patrick Dinu, Ramona Dinu, Răzvan Florea, Cambridge School of Constanța)
 
Citește și:
 
Constănțeanul Patrick Dinu, campion mondial de juniori la natație (GALERIE FOTO)
 
„Am fost o ștafetă de nota 10!“
Patrick Dinu, din Constanța, irezistibil în cursa către aurul european. Lăudat și de David Popovici (GALERIE FOTO + VIDEO)

 
Interviu online cu Patrick Dinu, multiplu campion şi recordman la nataţie
„Timpul e cel care contează cel mai mult, nu neapărat culoarea medaliei“

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Înotătorii de la CSM Constanța, la înălțime și în ultima zi a Campionatului Național (GALERIE FOTO)

22 Apr 2024 477

CSM Constanța natație Patrick Dinu, record personal la Campionatul Mondial

15 Feb 2024 912

CSM Constanța natație Patrick Dinu va evolua la Campionatul Mondial

02 Feb 2024 976

Calendar competițional CSM Constanța Un nou sfârșit de săptămână plin de evenimente!

08 Dec 2023 863

Euro 2023 Otopeni Înotătorii de la CSM Constanța au contribuit la stabilirea a noi recorduri naționale

07 Dec 2023 1022

Euro 2023 Otopeni Înotătorii CSM Constanța, evoluție remarcabilă în ștafeta de 4x50 m liber. Finaliști, cu record național!

05 Dec 2023 1262

Natație Patrick Sebastian Dinu, de la CSM Constanța, l-a învins pe David Popovici!

14 Nov 2023 1272

CSM Constanța Natație Un nou record național pentru Patrick Sebastian Dinu (GALERIE FOTO)

13 Nov 2023 1115

CSM Constanța natație După Brigitta Vass (de trei ori), a stabilit record național și Patrick Sebastian Dinu (GALERIE FOTO)

11 Nov 2023 987

CSM Constanța natație Brigitta Vass, medalii de aur și recorduri naționale stabilite! Cine a mai urcat pe podium (GALERIE FOTO)

10 Nov 2023 1205

Înot David Popovici a câştigat proba de 100 m liber la Campionatele Naţionale de înot în bazin scurt (25 metri)

09 Nov 2023 896

Natație Sportivi de la CSM Constanța, aproape de medalii la Campionatul European

10 Jul 2023 1434

UPDATE. Natație CSM Constanța Patrick Dinu, calificat în finală la 50 m liber

06 Jul 2023 1366

UPDATE. Natație Semifinale și finale pentru reprezentanții CSM Constanța la Campionatul European

05 Jul 2023 1516

Program de weekend Sportivii CSM Constanța participă la competiții de șah, atletism, natație și triatlon

05 Jul 2023 1251