De la Constanţa pe acoperişul României Alergătorii Mihai Nenciu şi Ștefan Tudor au pornit în temerara lor cursă, „De la Zero la Moldoveanu“

Cei doi alergători constănţeni Mihai Nenciu şi Ștefan Tudor au demarat, ieri, îndrăzneţul lor proiect, „De la Zero la Moldoveanu“, prin care şi-au propus ca, în cinci zile, să străbată distanţa de aproximativ 500 de kilometri care leagă plaja de la Constanţa de cel mai înalt vârf muntos al României, Moldoveanu (2.544 de metri).
 
Cei doi au plecat în dimineaţa zilei de ieri de pe malul Mării Negre, din judeţul Constanţa, punctul terminus fiind judeţul Argeş, pe traseul Mamaia - Hârşova - Țăndărei - Slobozia - Ploieşti - Târgovişte - Câmpulung - Nucşoara - Vf. Moldoveanu (în masivul Făgăraş). Este un traseu cu o diferenţă de nivel de peste 6.000 de metri, Mihai şi Ștefan estimând că vor ajunge pe acoperişul României în cinci zile. Noaptea, cei doi se vor caza la pensiuni de pe traseu, dar vor avea la ei şi corturi. Cei doi s-au pregătit să alerge 16 ore pe zi, astfel că întreaga cursă ar urma să aibă 80 de ore. „Iniţiativa noastră, după o ideea a lui Ștefan, este o premieră absolută, un pionierat. Este o provocare, un vis pe care am avut curajul să-l punem în practică, prin intermediul proiectului «De la Zero la Moldoveanu». Dacă pui pasiune în ceea ce faci, îţi îndeplineşti toate dorinţele“, a declarat Mihai Nenciu.    
 
 

Fratele lui Ștefan asigură suportul tehnic

 
Cursa a fost pregătită îndelung, iar suportul tehnic va fi asigurat de un singur om, George, fratele lui Ștefan, care îi va ajuta pe cei doi cu tot ce au nevoie. Alergătorii vor avea la ei mai multe perechi de încălţări (atât pentru şosea, cât şi pentru alergare montană). Ținând cont că Mihai şi Ștefan nu au alergat până acum mai mult de 170 de kilometri într-o cursă şi mai mult de două zile la rând, ei sunt nerăbdători să încerce senzaţiile oferite de o asemenea cursă.
 
„La prima vedere, totul pare simplu. Alergăm din punctul A în punctul B, de pe plaja din Constanţa până pe cel mai înalt vârf al României. De la 0 m altitudine până la 2.544 m. Aproape 500 km. Dar câte trăiri şi emoţii se ascund în spatele unei astfel de aventuri! Avem de trecut un prag psihologic. Cred că cea mai dificilă parte a cursei va fi ascensiunea finală către Vf. Moldoveanu“, a mai spus Mihai Nenciu.
 
Sursa foto: Facebook (De la Zero la Moldoveanu)
 
Citeşte şi:
 
„De la Zero la Moldoveanu“ Doi temerari, cursă de pe plaja din Constanţa până pe cel mai înalt vârf muntos din România (galerie foto)

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constănțenii Mihai Nenciu și Nicu Rotaru „Dacă azi dimineață eram în apa mării, acum ne apropiem de acoperișul munților Bucegi!“ (video)

01 Jan 2021 2591

Constanța Baie în mare, la răsărit, pe 1 ianuarie (VIDEO)

01 Jan 2021 3753

Constănțenii Mihai Nenciu și Nicu Rotaru, mesaj de Crăciun din apa Mării Negre (video)

25 Dec 2020 3680

Au ajuns și pe acoperișul Turciei Trei temerari din Constanța au dus tricolorul pe vârful Ararat. Pe urmele lui Noe!

01 Dec 2020 3736

Constănțenii Mihai Nenciu și Nicu Rotaru, expediție și în Munții Piatra Craiului „Noi suntem virusați deja. Virusul nostru este muntele“ (galerie foto)

17 Mar 2020 6693

Expediţie în Africa! Temerarii constănţeni Mihai Nenciu şi Nicu Rotaru au pus tricolorul şi pe acoperişul munţilor Atlas (galerie foto)

06 Mar 2020 4383

„Şi iarna se merge la plajă!“ Atletul constănţean Bogdan Ofiţeru a început anul 2020 cu tradiţionala baie în Marea Neagră (video)

04 Jan 2020 4625

„Victoria voinţei!“ Constănţeanul Mihai Nenciu a atins Vârful Omu, la capătul alergării care a pornit de pe plaja din Mamaia (galerie foto)

20 Nov 2019 3656

Ultramaratonul „De la zero la Moldoveanu“, la final Fraţii Ștefan şi George Tudor, din Constanţa, au urcat pe acoperişul României (galerie foto)

20 Nov 2019 3077

„De la Zero la Moldoveanu“ Doi temerari, cursă de pe plaja din Constanţa până pe cel mai înalt vârf muntos din România (galerie foto)

09 Nov 2019 4594

La 7.000 de metri! Mihai Nenciu şi Nicu Rotaru au cucerit şi Aconcagua „A fost crunt! Crunt! Un efort dincolo de orice imaginaţie“ (galerie foto)

01 Feb 2019 2647

Temerarul constănţean La început de an, Bogdan Ofiţeru a făcut tradiţionala baie în Marea Neagră. Înot în apă rece ca gheaţa! (video)

04 Jan 2019 3580

Ofiţeru, Nenciu şi Rotaru, aventură incredibilă, într-un loc fabulos „Acolo poţi să atingi norii cu mâna. Există mai mult cer decât pământ!“ (galerie foto)

17 Jun 2017 6027

Expediţie constănţeană în Munţii Himalaya La 4.000 de metri, au jucat fotbal şi au făcut skandenberg cu călugării budişti (galerie foto+video)

14 Jun 2017 5425

Temerara expediţie constănţeană din Himalaya a ajuns în tabăra de bază de pe Everest

09 Jun 2017 3905