Sport

De la Ovidiu la Călăraşi Suporterii sunt nemulţumiţi că SSC Farul nu poate juca pe stadionul „Farul“. Ce spune DJST Constanţa

Echipa de fotbal SSC Farul Constanţa, nou-promovată în Liga a 2-a, va disputa în afara Constanţei şi al doilea meci din campionat considerat pe teren propriu. Cum arena „Gheorghe Hagi“ (aşa cum figurează în actele Ministerului Tineretului şi Sportului), „Farul“, cum îi spun cei mai mulţi microbişti, nu este omologată pentru Liga a 2-a, SSC Farul a susţinut confruntarea de debut în campionat, cu ACS Poli Timişoara, la Ovidiu, iar sâmbătă, cu Academica Clinceni, va evolua la Călăraşi.
Suporterii, care au înfiinţat acum doi ani SSC Farul, pentru a ţine în viaţă spiritul farist, sunt nemulţumiţi că echipa lor nu poate juca pe stadionul „Farul“, acuzând, în schimb, că AS CS Farul, formaţie care a demarat procedurile pentru a se numi FC Farul (brand câştigat la licitaţie de fostul fotbalist Ciprian Marica), ar fi urmat să evolueze, în Liga a 4-a, pe arena constănţeană din str. Primăverii! Ieri însă, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Constanţa a emis un comunicat, semnat de directorul executiv al instituţiei, Mariana Solomon, în care se aduc lămuriri despre activitatea sportivă care se derulează la Complex Stadion „Gheorghe Hagi” din Constanţa, precizându-se clar că acolo se desfăşoară numai antrenamente, nu şi activitate competiţională. Adică nicio echipă nu va putea evolua pe „Farul“, deci nici AS CS Farul!

„Se milogeşte de fiecare oraş limitrof să fie primită“ 

„Şi răspuns final… jucăm la Călăraşi! Nu suntem primiţi pe stadionul oraşului. Singura echipă de fotbal a Constanţei în Liga II-a se milogeşte de fiecare oraş limitrof să fie primită să-şi susţină meciurile de «acasă» acolo unde li se face milă şi i se deschid porţile. Ruşinos şi revoltător! Iubitorii sportului rege, din Constanţa, sunt vitregiţi şi li se răpeşte bucuria de a-şi susţine echipa dragă sufletului lor. Interese politice meschine şi mizere au dus la o situaţie absurdă, din care suferă cei ce nu au nicio vină“, a postat pe Facebook Emanuela Gavrilă, femeia de afaceri din Constanţa cu care SSC Farul a încheiat un contract de asociere.

„Am investit sume mari“ 

Fanii au şi o stare de frustrare, menţionând pe Facebook, în această săptămână, printre altele, că „echipele primite pe terenul principal (n.r. la antrenament, în urma programului întocmit) beneficiază de investiţia făcută de SSC Farul (n.r. în suprafaţa de joc)“. Fanii se referă la stadionul „Farul“ ca la „casa noastră“, care, „timp de doi ani, a fost ţinută în viaţă de noi, suporterii Farului“. Totodată, fanii s-au plâns că „am investit sume mari de bani ca să facem stadionul Farul să fie la un nivel acceptabil şi pentru noi nu se găsesc soluţii legale să jucăm pe Farul“ şi că „SSC Farul este entitatea care a schimbat gazonul, a curătat şi igienizat, a investit şi va juca sămbătă meciul considerat «acasă» la Călăraşi“, acesta fiind şi subiectul unui sondaj de opinie demarat pe reţeaua de socializare, în care 96% dintre respondenţi s-au pronunţat că meciul cu Academica Clinceni ar fi trebuit să se joace pe „Farul“.

„Baza sportivă prezintă multiple probleme“

Ieri, DJST Constanţa a dat însă comunicatul de care spuneam, la finalul acestuia precizându-se că „cele menţionate vin în clarificarea unor păreri greşit exprimate în mass-media şi reţelele de socializare“.
 
Iată comunicatul integral: „Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Constanţa vă informează că activitatea sportivă de fotbal, atletism, precum şi a altor discipline sportive în Complex Stadion «Gheorghe Hagi» se realizează doar pentru pregătirea sportivilor (antrenamente), nu pentru activitate competiţională, deoarece baza sportivă prezintă multiple probleme. Specificăm că Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Constanţa nu are atribuţii în omologarea bazelor sportive pentru nici o disciplină sportivă, această sarcină revine asociaţiilor judeţene şi a federaţiilor de specialitate. Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Constanţa în colaborare cu Inspectoratul Judeţean de Jandarmi şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă avizează, conform legii 4/2008, dacă o bază sportivă îndeplineşte condiţiile de siguranţă a participanţilor la o activitate sportivă oficială (sportivi, oficiali, spectatori etc.). Omologarea sportivă şi verificarea din punct de vedere al respectării condiţiilor de siguranţă a stadioanelor sau al altor baze sportive sunt două activităţi distincte care se desfăşoară la începutul fiecărui an competiţional. Publicarea în Monitorul Oficial nr.698/10.08.2018 a Hotărârii de Guvern nr.574/24.07.2018 privind actualizarea anexei nr.30 la HG 1705/2006 pentru inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public şi transmiterea unui imobil aflat în domeniul public al statului şi în administrarea Ministerului Tineretului şi Sportului prin DJST Constanţa în domeniul public al municipiului Constanţa, prevede un termen de 30 de zile de realizare a procedurii de predare - preluare. Eforturile comune de peste un an de zile ale DJST, Primăria Municipiului Constanţa s-au materializat şi Complexul Stadion «Gheorghe Hagi» ajunge în administrarea locală, aşa cum este în toată Europa. Cele menţionate mai sus vin în clarificarea unor păreri greşit exprimate în mass-media şi reţelele de socializare“.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Titluri naţionale şi alte prezenţe pe podium pentru CS Farul şi CS Tomis Karate la competiţiile de la Tg. Secuiesc (galerie foto)

14 Nov 2018 380

CS Farul Constanța, pe locul întâi în clasamentul pe cluburi la Campionatul Național de gimnastică aerobică (galerie foto + documente)

13 Nov 2018 697

La ce echipă joacă în Anglia Rol tradiţional pentru fostul fotbalist de la FC Farul Claudiu Popa, la Dăeşti, în judeţul Vâlcea (galerie foto)

13 Nov 2018 1535

Fotbalul judeţului Constanţa Rezultatele din etapa a 16-a a Ligii a 4-a. Înfrângere pentru liderul CS Năvodari

11 Nov 2018 567

UPDATE. Reacție dinspre FRF Șoc! Persoană „cu un teanc de bani”, în zona vestiarelor, la meciul Daco-Getica București - SSC Farul Constanța?

10 Nov 2018 1595

SSC Farul, eșec în deplasare cu Daco-Getica București. Gazdele au marcat două goluri în inferioritate numerică

10 Nov 2018 880

Interviu online cu David Iustin Năstase, vicecampion balcanic Ce l-ar întreba atletul de la CS Farul pe celebrul Michael Johnson, dacă s-ar întâlni

10 Nov 2018 1209

Fotbalul județului Constanța. Ce meciuri se joacă, sâmbătă, în etapa a 16-a a Ligii a 4-a

10 Nov 2018 430

SSC Farul se luptă sâmbătă în Liga a 2-a cu Daco-Getica, fosta Juventus din Liga 1. „Marinarii“ speră să obţină prima victorie afară

10 Nov 2018 832

„Interpretare nefericită“ Ce spune Marcel Lică despre eroarea din care SSC Farul a pierdut la masa verde meciul cu CS Mioveni

09 Nov 2018 1264

Ionel Dănciulescu preia funcţia de delegat la SSC Farul Constanţa

08 Nov 2018 1028

E oficial SSC Farul Constanța a pierdut la masa verde meciul cu CS Mioveni (galerie foto)

08 Nov 2018 865

Demisie la SSC Farul Constanța în urma erorii de la meciul cu CS Mioveni, care lasă echipa fără un punct în clasament

07 Nov 2018 942

SSC Farul Constanţa, în pericol să piardă la masa verde meciul cu CS Mioveni!

07 Nov 2018 956

Nocturna stadionului „Gheorghe Hagi“ din Constanţa a „căzut”, după ce au fost tăiate cablurile, pentru a fi furat cuprul!

07 Nov 2018 1089

Sportivii de la CS Farul Constanţa şi CS Tomis Karate au urcat pe podium şi la Campionatul European de Karate WSF

06 Nov 2018 536

Petre Grigoraş - „A căzut şi ultima improvizaţie“ SSC Farul Constanţa, echipa fără fundaş stânga

05 Nov 2018 1009

Ce mesaje au afişat suporterii SSC Farul la meciul cu CS Mioveni

05 Nov 2018 673

Suporteri constănţeni, discuţii după meci cu Petre Grigoraş. Ce a declarat antrenorul SSC Farul

05 Nov 2018 1394

Pe podium Marius Fotescu şi Nicolae Moise au marcat şase goluri pentru SSC Farul de la venirea lor de la Axiopolis Cernavodă (galerie foto)

05 Nov 2018 1556

Fotbalul judeţului Constanţa Rezultatele din etapa a 15-a a Ligii a 4-a

04 Nov 2018 663

Imagini de la eveniment SSC Farul Constanța - CS Mioveni, meci cu șase goluri. Gazdele au revenit de la 1-3! (galerie foto)

03 Nov 2018 1279

Fotbalul judeţului Constanţa. Meciurile din weekend, de la Ligile a 4-a, a 5-a şi a 6-a (program + clasamente complete)

03 Nov 2018 480

HC Dobrogea Sud, meci la Constanţa în Liga Naţională. În Sala Sporturilor, se întâlnesc şi primele două clasate în Divizia A, la fete

03 Nov 2018 885

Concurs de creaţie Se caută slogan pentru Farul Constanţa. Suporterii, invitaţi să vină cu propuneri. Câştigătorul va fi premiat!

03 Nov 2018 1056

SSC Farul joacă sâmbătă la Constanţa, în Liga a 2-a, cu echipa de pe locul şapte. Etapa începe astăzi

02 Nov 2018 917

A fost aprobat regulamentul de folosire a Complexului stadion „Gheorghe Hagi“ din Constanţa. Reguli de acces şi conduită în arenă (document)

01 Nov 2018 1574

SSC Farul Constanța a deschis scorul la Ploiești, dar a pierdut meciul cu Petrolul

29 Oct 2018 926

Ionel Dănciulescu - „Nu avem nimic de pierdut“ SSC Farul Constanţa intră astăzi în bârlogul „lupilor galbeni“, care sunt neînvinşi acasă

29 Oct 2018 1789

Fotbalul judeţului Constanţa Rezultatele din etapa a 14-a a Ligii a 4-a (galerie foto)

28 Oct 2018 890

Fotbalul judeţului ConstanţaMeciurile din weekend de la Ligile a 4-a, a 5-a şi a 6-a. Programul şi clasamentele complete

27 Oct 2018 458

Editorial Semne bune la SSC Farul Constanţa. Din peisaj lipseşte totuşi ceva…

27 Oct 2018 1478

Ciprian Marica - „Privim altfel acest meci“ Neînvinsă de două etape, SSC Farul speră să mai facă o victimă de lux, Petrolul Ploieşti

26 Oct 2018 1521

În tinerețe, tatăl Simonei Halep a dat probe la FC Farul Stere Halep i-a purtat noroc SSC Farul Constanța la meciul cu FC Argeș

25 Oct 2018 1819

Fotbalistul Georgian Păun, de la SSC Farul Constanţa, şi-a serbat ziua de naştere (galerie foto)

25 Oct 2018 1302

Elevii de la Şcoala 28 „Dan Barbilian“, întrebări pentru Ciprian Marica şi Ionel Dănciulescu „Vrem să intrăm cu Farul în comunitate“ (galerie foto + video)

25 Oct 2018 951

Imagini de la eveniment Constanța. Ciprian Marica și Ionel Dănciulescu, de la SSC Farul, în mijlocul copiilor. Programul "Campionii României în școală, liceu și universitate" la Școala 28 "Dan Barbilian" (galerie foto + video)

24 Oct 2018 1855

SSC Farul. Petre Grigoraş a subliniat evoluţia atacantului Nicolae Moise „Mă bucur pentru reuşitele sale. Are atitudine în joc“ (galerie foto)

23 Oct 2018 2669

Constanţa Fostul ginere al lui Ilie Balaci îşi dăduse acordul de principiu pentru a veni antrenor la FC Farul. Ce a stat în calea mutării

23 Oct 2018 4714

Moartea lui Ilie Balaci. Emil Săndoi, în lacrimi la meciul de la Constanța „M-au lăsat picioarele când am aflat. Nu mi-a venit să cred!“

22 Oct 2018 524

Petre Grigoraş - „Victoria voinţei“ SSC Farul a ieşit din „zona minată“, după ce a învins echipa de pe locul patru, care a condus la Constanţa (galerie foto)

22 Oct 2018 1313

Ciprian Marica are planuri mari Farul Constanţa, de la menţinerea în Liga a 2-a, acum, la o posibilă câştigătoare a Ligii 1, peste cinci ani

22 Oct 2018 5735

Imagini de la eveniment SSC Farul a învins FC Argeș la Constanța în Liga a 2-a. S-au marcat patru goluri (galerie foto)

21 Oct 2018 1385

Moment de reculegere la meciul SSC Farul - FC Argeș în memoria lui Ilie Balaci

21 Oct 2018 597

Constanța. Legendele FC Farul au înălțat steaguri personalizate pe stadion. A fost lansat noul logo al clubului (galerie foto)

21 Oct 2018 2199

Fotbalul judeţului Constanţa. Rezultatele etapei a 13-a din Liga a 4-a. CS Năvodari şi Portul Constanţa, pe primul loc

21 Oct 2018 888

UPDATE. Imagini de la eveniment Anghel Iordănescu, prezent, astăzi, la Constanța, în programul "MasterClass FC Farul" (galerie foto)

20 Oct 2018 1083

Imagini de la eveniment Ciprian Marica și-a prezentat proiectul cu care a venit la Farul Constanța. "2018, un nou început" (galerie foto)

20 Oct 2018 2372

Fotbalul județului Constanța Meciurile din weekend de la Ligile a 4-a, a 5-a și a 6-a

20 Oct 2018 579

Reîntâlnire cu istoria la meciul SSC Farul - FC Argeş „Legendele «alb-albastre» revin acasă. Să le primim cum se cuvine!“ (video)

20 Oct 2018 1819