Farul Constanța Louis Munteanu și Ionuț Cojocaru, gemenii golului. „Se înțeleg foarte bine, sunt fericiți că joacă împreună“ (GALERIE FOTO)


 
  • Louis Munteanu și Ionuț Cojocaru au marcat împreună opt dintre cele zece goluri ale Farului de până acum din play-off.
 
Tinerii atacanți Louis Munteanu (21 de ani) și Ionuț Cojocaru (20 de ani) sunt irezistibili la Farul Constanța și în play-off, în care au marcat câte patru goluri în primele cinci meciuri, având în plus și pase decisive!
 
Louis Munteanu este și golgeterul „marinarilor“, cu nouă goluri până acum în acest sezon. Cu execuții excelente, de atacnți de clasă, cu simț deosebit al porții și cu demarcări inspirate, Munteanu și Cojocaru sunt adevărați „gemeni ai golului“, fapt demonstrat și în partida de poveste cu CFR Cluj, câștigată de Farul la Ovidiu cu 5-1! Împreună au marcat opt dintre cele zece goluri ale Farului de până acum din play-off (golaveraj 10-5)!

Se cunosc de la juniori

Întrebat despre performanțele lui Ionuț Cojocaru (revelația Farului din play-off), care a reușit câte o „dublă“ în ultimele două partide jucate (la Craiova și acum cu CFR Cluj), plus alte realizări, Gheorghe Hagi, managerul tehnic al campioanei în exercițiu a României, a spus: „Joacă foarte bine, are mult talent. E un atacant combinativ, se asociază foarte bine, știe cu mingea, vede golul, are demarcări bune. Îi trebuie mai multe meciuri. Știe fotbal, iar cu Louis se înțelege foarte bine. Se cunosc de la juniori. Erau foarte fericiți când i-am băgat prima oară. S-a văzut și pe fața lui Louis că e fericit când joacă cu Cojocaru“.

„Jucătorii au dat totul și a ieșit un meci foarte bun“

Farul a făcut un meci extraordinar cu CFR Cluj, cu execuții de senzație la goluri, iar Hagi a subliniat evoluția de top a elevilor săi.

„Felicitări echipei și jucătorilor pentru efortul pe care l-au făcut și pentru fotbalul pe care l-au arătat. Inclusiv eu am rămas surprins de cât de bine s-a jucat. Am făcut și anumite greșeli, dar era logic la un moment dat, pentru că adversarul, unul foarte puternic, are calitate. Însă l-am depășit din toate punctele de vedere, mai ales la ritmul jocului, care i-a pus în dificultate. Ofensiv, am făcut foarte bine, iar defensiv - ce trebuia, când trebuia. Jucătorii au dat totul și a ieșit un meci foarte bun. A fost o seară frumoasă, ca anul trecut. Am arătat că am căpătat o experiență destul de bună. Acum știm să jucăm meciurile acestea puternice. Sperăm să continuăm la fel în play-off“, a punctat Gheorghe Hagi.

„Ne merge bine cu ei“

Acesta a spus că se aștepta la un meci bun al echipei de pe litoral, dar nu la acest scor.


„I-am depășit la toate capitolele. CFR a avut ocazii că am greșit noi. Trebuia să marcăm vreo zece goluri astăzi, scuzați-mă. A fost o seară perfecta a Farului și atât. CFR-ul trebuie să meargă acasă și să se gândească bine la acest meci, pentru că i-am dominat total. Ne merge bine cu ei. Tot timpul am avut meciuri bune. Să nu uitați și când am intrat în Divizia A, primul meci în deplasare i-am bătut și era CFR-ul ăla mare. A dat Iancu gol. Cu Buzbuchi portar. Știam că am un portar care e de-al casei, experimentat și am făcut bine. Aioani a mers mai departe, la mai bine, și am rămas cu un portar experimentat, dar mai am și doi copii foarte buni în spate“, a menționat Hagi.

„Avem iar o generație frumoasă rău“

Managerul tehnic al Farului le dă credit tinerilor din academie în play-off. „Trebuie să găsesc momentul, nu mai știam pe cine să bag. Știu că unii au rămas puțin supărați, poate fiecare voia să intre. Pe Stoian l-am băgat data trecută, acum am apelat la Andronache. Data viitoare, să dea Domnul să fie bine, și îi veți vedea și pe alții. Chiar avem copii foarte buni, născuți între 2002 și 2006. Avem iar o generație frumoasă rău. O veți vedea la anul“, a spus Gică Hagi.

„Când faci lucrurile bine, toată lumea e fericită“

Managerul tehnic al Farului a precizat că se poate spune că Farul - CFR Cluj 5-1 e cel mai frumos meci pe care l-au jucat „marinarii“ anul acesta acasă, ținând cont și de adversar.

„S-a văzut și la public, când faci lucrurile bine, toată lumea e fericită. Genul acesta de meciuri aduce fericire și mă bucur, pentru că jucătorii aveau nevoie de acest meci și de această victorie, să creadă iarăși. Sperăm să avem și în meciul următor de acasă o evoluție la fel de bună.
A fost un meci perfect, am început tare din primul minut, am arătat spirit. Era un meci în care trebuia să atacăm. Dacă vrem să dominăm CFR, trebuie să ne impunem ritmul și intensitatea. Tot ce le-am zis la antrenament a ieșit, ceea ce arată că jucătorii au calitate. Puteam face și mai bine, dar suntem mulțumiți și așa“, a menționat Hagi.  

„Să nu lăsăm pedala“

În etapa viitoare, Farul va juca pe teren propriu cu Rapid, miercuri, 24 aprilie 2024. „Mai sunt meciuri multe de jucat. Cu FCSB trebuia să fie 3-0 la pauză, dar portarul lor și ratările noastre au făcut diferența. Toate meciurile sunt foarte grele, dar încercăm să ne luptăm, să pregătim foarte bine și să nu lăsăm pedala. Încerc să le dau minute și celor care au jucat mai puțin. Miercuri, jucăm pe teren propriu cu Rapid, iar sâmbătă la FCSB.  Ne așteaptă o perioadă grea. Și cu Rapid vom încerca să abordăm meciul la fel, cu siguranță, de ce nu? Când ai identitate, trebuie să încerci, Apoi depinde de adversar“, a menționat Hagi.

„Budescu a înțeles, îi mulțumim“

Chestionat pe marginea despărțirii Farului de mijlocașul Constantin Budescu, Gheorghe Hagi a răspuns: „Întrebați-i pe cei din conducere, eu sunt pe teren. Cu siguranță, el până în iarnă a mers foarte bine, apoi  lucrurile nu au mai stat așa, cum ne doream amândoi. Farul merge pe drumul ei, avem foarte mulți tineri, pe care trebuie să-i promovăm. Budescu a înțeles, îi mulțumim, a făcut-o extraordinar până în iarnă. Casa lui e aici, când vrea poate veni, dar am înțeles că vrea să mai joace, foarte bine, înseamnă că am făcut ceva foarte bun, s-a simțit bine și îi urez baftă în continuare“.
       
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Farul Constanța
                   
Citește și:
 
Hagi, după Farul Constanța - CFR Cluj 5-1
„Un meci perfect. Bravo lor! Am făcut diferența la ritm și intensitate“ (GALERIE FOTO)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Superliga 2023/2024. Farul Constanța - Sepsi OSK Hagi - „Vom avea o partidă dificilă și sperăm să fim inspirați cu toții“ (VIDEO)

02 May 2024 2658

Culturism și Fitness CS Farul Constanța, șase medalii la Campionatul Balcanic (DOCUMENT)

01 May 2024 515

Răzvan Farmache, din nou la Constanța. Amintiri de aur în tricoul alb-albastru! „M-am bucurat foarte mult pentru Farul că a luat campionatul“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

29 Apr 2024 1373

Fotbalistele de la Farul Constanța, în continuare pe primul loc. În ultimul meci, egal cu Csikszereda Miercurea Ciuc

29 Apr 2024 656

Editorial Predare de ștafetă în Superligă. De la Farul la FCSB

28 Apr 2024 646

Echipa Under-18 de la Farul Constanța s-a calificat în finala Ligii de Tineret (GALERIE FOTO + VIDEO)

28 Apr 2024 875

Simona Halep, acționar la Farul Constanța? Iată ce a răspuns Stere Halep

28 Apr 2024 1793

Fotbal Constanța Rezultatele etapei a 28-a de la Liga a 4-a (seniori și juniori + clasamentele) - FOTO – VIDEO

28 Apr 2024 832

Gheorghe Hagi, după FCSB - Farul Constanța 2-1 „Puteam face mult mai mult“ (VIDEO)

27 Apr 2024 1865

LIVE TEXT. Superliga 2023/2024 Farul Constanța, înfrângere cu FCSB, care a cucerit titlul de campioană! (GALERIE FOTO + VIDEO)

27 Apr 2024 1447

Superliga 2023/2024 Oțelul Galați - FC Hermannstadt, duel tare la vârful clasamentului din play-out

27 Apr 2024 933

Farul Constanța. Luca Andronache a spart gheața „Încercăm să jucăm cât mai bine pentru fani și pentru toată Constanța“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

26 Apr 2024 822

Farul Constanța a primit licență pentru participarea la competițiile de club UEFA și UEFA WCL, sezonul 2024 / 2025

26 Apr 2024 840

Superliga 2023/2024 Cu un egal contra Farul Constanța, FCSB iese campioană. „Marinarii“ sunt pregătiți însă pentru un nou meci mare

26 Apr 2024 1329

CS Farul Constanța Halterofilii au urcat pe podium la Naționalele de juniori 2 (GALERIE FOTO)

25 Apr 2024 403