Farul Constanța Sală de forță ultramodernă pentru „marinari“. „Este dotată la nivel european, avem toate facilitățile posibile“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

 

  • 2024 este primul an în care fotbaliștii intră în noua sală de forță din complexul sportiv al Academiei Hagi.
 
Baza sportivă a Academiei Hagi, de la Ovidiu, este într-o continuă dezvoltare, iar fotbaliștii se pregătesc și într-o sală de forță ultramodernă. De altfel, în această primăvară sunt preconizate să fie date în folosință și alte obiective, precum cantonamentul și clădirea de birouri.
 
Complexul sportiv se întinde pe mai multe hectare și cuprinde stadionul principal, cu o capacitate de 4,545 de locuri, terenuri secundare de fotbal, birouri, hotel, vestiare și o varietate de corpuri cu funcții specifice.
„Complexul sportiv «Academia de Fotbal Gheorghe Hagi» este cel mai mare proiect fotbalistic din sud-estul Europei, fiind situat în nordul orașului Constanța, pe centura ce leagă orașul de localitatea Ovidiu. Complexul Academia Gheorghe Hagi este cea mai importantă sursă de jucători tineri și de valoare din România, punând la dispoziție facilități de top care să creeze contextul ideal pentru pregătirea copiilor și a juniorilor pentru performanța la cel mai înalt nivel, atât pe plan național, cât și internațional“, se arată pe site-ul oficial al Academiei Hagi.
 
„Putem gestiona mult mai ușor antrenamentele de forță“
 
Ștefan AnghelSala de forță din complexul sportiv se ridică și ea la cele mai înalte standarde. „Este primul an în care intrăm în noua sală. Este una dotată la nivel european, în care avem toate facilitățile posibile și putem gestiona mult mai ușor antrenamentele de forță. Această perioadă e foarte grea pentru jucători, pentru că ne axăm pe partea de pregătire. Inițial, dăm niște teste, în care vedem nivelul jucătorilor, iar apoi, în funcție de rezultatele lor, gestionăm antrenamentele și grupele de jucători în care ne antrenăm. Urmărim în principal dezvoltarea colectivă, generală, iar, după ce vom încheia perioada de pregătire, ne vom axa pe partea individuală, noi având și jucători din academie, care trebuie gestionați foarte bine, fiind mai tineri“, a declarat, la Farul TV, Ștefan Anghel, preparator fizic Farul.

„Îmi doresc să revin cât mai repede pe teren“
 
Dragoș NedelcuAbsent de mai mult timp din echipa Farului, din pricina unei accidentări, mijlocașul Dragoș Nedelcu se pregătește pentru a putea reveni pe teren. „În primul rând, în 2024 îmi doresc sănătate, mie, dar și colegilor mei, ca să putem să fim cu toții bine, să ne intrăm în formă cât mai repede și să ne îndeplinim obiectivul. Pentru mine, a fost o vacanță scurtă, întrucât am avut foarte multe antrenamente în această perioadă. Chiar dacă a fost perioada sărbătorilor, a trebuit să mă antrenez, ca să pot să-mi revin, după accidentarea pe care am avut-o. Îmi doresc să revin cât mai repede pe teren, muncesc în fiecare zi pentru aceasta și sper să fie cât ai repede și cât mai bine. Pentru început, trebuie să ne calificăm în play-off, iar după aceea să urcâm cât mai multe locuri în clasament, pentru că putem și avem o echipă foarte bună“, a menționat Dragoș Nedelcu, cel care, luna trecută, a primit titlul de cetățean de onoare al localității Istria, din județul Constanța, de unde este originar. 

Luca Băsceanu, primul cantonament cu seniorii
 
Luca BăsceanuTânărul Luca Băsceanu se află la primul cantonament cu seniorii Farului și a mărturisit că se simte foarte bine în această postură. Luca a și debutat la prima echipă într-un meci oficial, în Cupa României, la Buzău. „E un lucru important pentru mine că sunt în cantonament cu seniorii și aștept să vină și meciurile. Am avut evoluții bune la juniori, am marcat aproape meci de meci. Asta îmi propun mereu și mi-a ieșit. Aștept să vină debutul și în Superligă, dar știu că am mult de muncă pentru aceasta. În 2024, îmi propun în primul rând să câștigăm campionatul la Under-18, jucând apoi în Liga Campionilor la tineret, și să fac pasul la echipa mare“, a spus Luca Băsceanu.

   
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanța și capturi Farul TV
 
Citește și:
 
UPDATE. Campioana României
Farul Constanța, primul antrenament din 2024. Ionuț Larie și Andrei Artean, declarații (FOTO+VIDEO)


Farul Constanța, start în 2024
Rivaldinho - „Vrem să dăm goluri, să câștigăm cât mai multe meciuri și să-i facem pe fani fericiți“

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

UPDATE SSC Farul Constanţa, antrenamente pe teren şi în sala de forţă, în Antalya

06 Feb 2019 1749

Robert Pâslaru şi Ciprian Loloţ, la Axiopolis. Duminică, echipa din Cernavodă are meci cu FC Farul

26 Jan 2019 3161

Imagini de la eveniment SSC Farul s-a reunit în efectiv restrâns. Ce jucători au participat la prima şedinţă de pregătire din 2019 (galerie foto+video)

14 Jan 2019 4418

Stadionul „Farul“ din Constanţa. Undeva la subsol „E mai aproape de o cameră de tortură decât de o sală de forţă“ (galerie foto)

25 Sep 2018 6974

SSC Farul, antrenament sub comanda lui Petre Grigoraș. Ciprian Milea, printre noutăți (galerie foto+video)

25 Jul 2017 4706