Fotbalista Anastasia Radu, sora internaționalului Ionuț Radu, la Farul Constanța „De mică mă uit la meciurile lui și-l susțin​“


 
  • Anastasia Radu se numără printre jucătoarele tinere din lotul formației feminine de la Farul și este și componentă a reprezentativei Under-16 a României.  

Tânăra Anastasia Radu a luat microbul fotbalului de la fratele ei mai mare, portarul Ionuț Radu, internațional al României, astfel că practică și ea sportul-rege. Fotbalista a fost transferată de echipa feminină Farul Constanța și are planuri mari cu echipa de pe litoral.
 
Componentă a reprezentativei Under-16 de junioare a României, Anastasia Radu a dezvăluit la Farul TV că alegerea fotbalului ca sport pe care să-l practice a fost destul de complicată.
 
„Persoanele din jurul meu m-au influențat să fac acest sport. Fotbalul mi-a plăcut de mică. Fiind fată, a fost o alegere destul de complicată. La început, părinții mei nu au fost de acord, dar apoi m-au susținut și le mulțumesc pe această cale. Când au aflat, colegii de la școală și prietenii mă judecau oarecum. Spuneau că de ce m-am apucat de fotbal, că e un sport de băieți. Doar că nu i-am ascultat și mi-am văzut de drumul meu. Am început să joc oficial la 14 ani sau la 13 ani și jumătate“, a menționat tânăra jucătoare, potrivit sursei citate.
 
„Mie nu mi-a plăcut niciodată în poartă“
 
Cel mai bun model pentru Anastasia a fost fratele ei. În prezent la Bournemouth, în Premier League, Ionuț Radu (26 de ani) are în CV până acum echipe precum Inter Milano, Avellino, Genoa, Parma, Cremonese sau Auxerre. Cu el căpitan, România Under-21 a disputat semifinala la Campionatul European 2019. Ionuț Radu are 17 selecții la Naționala de tineret și patru la reprezentativa de seniori a României. 
 
„Fratele meu m-a influențat, normal, foarte mult. De mică mă uit la meciurile lui și-l susțin. Mie însă nu mi-a plăcut niciodată în poartă și am considerat că e mai bine în teren. Calitățile pe care le am mă ajută mai mult ca jucătoare de câmp. Discut cu Ionuț, mă sfătuiește în fiecare zi. Nu vorbim neapărat despre fotbal mereu, doar că îmi dă sfaturi despre ce pot face, ce pot face mai bine sau ce să nu fac“, a mai spus Anastasia Radu.
 
De la sushi la ciorba bunicii
 

Pentru ea faptul că joacă sub tricolor e în primul rând o mândrie. „Mă motivează de fiecare dată să joc la cel mai înalt nivel. Pe moment, îmi doresc să ajungem la Euro cu echipa națională, iar cu Farul să câștigăm campionatul“, a precizat mijlocașul, care, în afară de fotbal, a mai practicat handbal și atletism, dar a făcut chiar și canto. „Am considerat că fotbalul mă liniștește oarecum. Este pasiunea mea“, a punctat Anastasia, care îi are ca idoli în fotbal pe Cristiano Ronaldo și Ștefania Vătafu, de la Anderlecht. Mâncarea preferată a faristei este sushi sau ciorba preparată de bunica, iar genul muzical preferat e pop.
 
„Colegele mele sunt de nota zece“

 
Anastasia Radu se numără printre jucătoarele tinere din lotul formației feminine de la Farul și a mărturisit că a ales nou promovata în prima ligă pentru proiectul existent și pentru ce vor să implementeze în fotbal cei de la clubul de la malul mării.
 
„Am considerat că este cea mai bună echipă. Îmi place la Constanța, la mare, este o atmosferă foarte frumoasă. Colegele mele sunt de nota zece și le mulțumesc. La Farul se dorește performanța și la feminin, este susținută mult și această ramură și consider că așa este normal. Contează foarte mult că în lot sunt și jucătoare experimentate. Avem foarte mult de învățat de la ele. Ne ajută de fiecare dată, ne sfătuiesc. Atunci când avem nevoie, mereu sunt primele care ne sar în ajutor“, a mai spus Anastasia Radu.
  
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Farul Constanța
       
Citește și:

Echipa feminină Farul Constanța
Mirela Pop-Ganea, accidentare gravă. „Multă sănătate, Mia! Te așteptăm cât mai rapid înapoi pe gazon!“

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Patru fotbaliste de la Farul Constanța participă cu Naționala Under-17 la prima rundă de calificare pentru Euro 2024

19 Oct 2023 1277

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 5 septembrie 2023

06 Sep 2023 1306

Deputatul Radu Cristescu despre șoferul implicat în accidentul de la 2 Mai - Va fi primul ”client” al legii Anastasia promulgată pe 8 iulie

20 Aug 2023 2306

David Popovici și alți campioni la natație, primiți la Palatul Elisabeta de Majestatea Sa Margareta

09 Oct 2022 1354

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 31 iulie 2020

10 Aug 2020 1997