Întâlnire specială la Medgidia. La vară, se va marca și performanța din 1988, când IMU - CSS a ieșit vicecampioană națională! (GALERIE FOTO)

  • Începând cu 1985, s-a realizat o fructuoasă fuziune la nivel fotbalistic între IMUM și CSȘ Medgidia, care a dat roade frumoase în acei ani.
 
Foști componenți ai generațiilor fotbalistice 1969 - 1971 de la Medgidia au organizat o întâlnire specială și emoționantă, având drept scop, pe de o parte, revederea lor după mai mulți ani și recunoașterea meritelor profesorului Eugen Vartic în educația fotbalistică, iar, pe de altă parte, stabilirea primelor detalii în ce privește punerea în scenă, în această vară, a unui eveniment mai amplu și destul de ambițios, la care sunt așteptați și foști juniori care acum își desfășoară activitatea în afara țării.
 
La întâlnirea de acum au participat  o mică parte din generația 1969 - 1970 și din echipa de juniori CSS Medgidia, vicecampioană republicană la juniori II în anul 1988, printre cei implicați în organizarea evenimentului numărându-se Marian Manolescu, Ciprian Matei sau Costel Carabaș.
 
„Profesorul Vartic a păstorit mai toate generațiile“
 
„Juniorii Medgidiei la fotbal și-au început povestea longevivă odată cu cei născuți după 1966 - 1967. Profesorul Vartic a venit la CSS Medgidia în 1979 și s-a pensionat în 2021, păstorind mai toate generațiile! Cea mai bună performanță la nivel de juniori a fost realizată în 1988, locul II la campionatul republican de juniori, iar la vară intenționez să organizez un eveniment mai amplu, dedicat acestei performanțe, precum și comemorarea celor care nu mai sunt printre noi și multe altele!“, a declarat Marian Manolescu.
 
Vârful de performanță la nivel de juniori
 
Făcând o incursiune în istoria fotbalistică juvenilă a Medgidiei, Marian Manolescu a subliniat că, în anii ’80, fotbalul medgidian era compus din multe echipe de juniori, „însă cele mai reprezentative generații au rezultat începând cu anul 1984, când generația ’67 (Bănică Oprea, Nelu Ignat, Dan Cupeș și mulți alții) au dat startul unor generații foarte talentate și numeroase! Vârful de performanță la nivel de juniori a fost atins în 1988, când IMU - CSS Medgidia a reușit un loc doi pe țară la juniori II! Începând cu anul 1985, s-a realizat cea mai fructuoasă fuziune între IMUM și CSȘ, care a dat roade frumoase în acei ani. Pe lângă performanța amintită, a dat fotbalului mare sau loturilor naționale de junior jucători ca Bănică Oprea, Stelian Carabaș, Costel Carabaș, Cosmin Mocanu, Sorin Mocanu, Laurențiu Florea, Ion Bereș, Sorin Țeican), ca să amintim doar câteva nume!“.
 
Eugen Vartic, Vlad Gheorghe și Fane Duțu
 
Marian Manolescu a reliefat faptul că, în perioada cât a funcționat fuziunea IMU - CSS Medgidia, „trei antrenori și-au pus amprenta pe educația juniorilor: Eugen Vartic (cel mai longeviv - din 1979 până în 2021), Vlad Gheorghe (venit de la Universitatea Craiova, un antrenor foarte apreciat și iubit de jucători) și Fane Duțu (de la IMUM)! Cu excepția lui Vlad, din pricina distanței, el locuind în Craiova, ceilalți doi au fost prezenți și omagiați la fiecare întâlnire organizată de foști juniori!“, ultima fiind acum.

 
Remarcați la turneul final
 

La turneul final de la Bacău, unde a cucerit medalia de argint, IMU - CSS Medgidia a lăsat o frumoasă impresie, iar printre tinerii fotbaliști de pe litoral remarcați în mod special, inclusiv în articolele din „Sportul“, s-au numărat Adrian Midișan (care ulterior avea să devină arbitru), Levis Florin Hîj, Ion Bereș, Marian Catrina sau Mihai Haas! „La acea vreme, Ion Bereș era internațional de juniori, coleg cu Costel Gâlcă, Artimon, Săvoiu și toți ceilalți!“, arată Marian Manolescu, cel care s-a preocupat să strângă date despre fotbalul medgidian, pentru a reconstitui un istoric al acestuia. 
 
Etapă zonală disputată la Medgidia
  
În galeria foto a acestui asticol, se găsesc imagini despre traseul echipei vicecampioane din 1988 (seria din care a făcut parte, rezultatele și clasamentul din faza zonală disputată la Medgidia, compusă din IMU - CSS, CSM Borzești, SN Oltenița, Tepro Iași), evidențierile din ziarul Sportul vizavi de eveniment, precum și imagini de la ultima întâlnire. Tot în galeria foto sunt și câteva grupe de performanță din acea perioadă. De asemenea, este și un clasament al seniorilor (Divizia C, sezonul 1987/1988, seria a III-a).
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Marian Manolescu
 
Citește și:
 
S-a jucat în deschiderea meciului UTA – Steaua
În 1959, IMU Medgidia a câștigat finala școlilor profesionale din România

 
Marian Manolescu. O poveste frumoasă, întreruptă dureros
„Rezultatul a fost adio fotbal!“. Costel Gâlcă i-a sărit însă în ajutor

 
După 23 de ani, veteranii din Nisipari şi cei ai IMU Medgidia au reeditat duelul de pe 1 decembrie 1996 (galerie foto)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.