Karim Benzema a câștigat Balonul de Aur în 2022

  • Din 2008 încoace, Balonul de Aur a fost câștigat numai de către Lionel Messi (7 ori), Cristiano Ronaldo (5 ori) și Luka Modric (o singură dată).
  • În 2020, trofeul nu a fost decernat, din cauza pandemiei, însă Robert Lewandowski era principalul favorit, iar în 2021, distincția l-a ocolit din nou pe atacantul polonez, cel care a fost cel mai bun jucător al acelor doi ani. Acum, a venit rândul lui Karim Benzema, un atacant experimentat, în vârstă de 34 de ani, care evoluează pe Santiago Bernabeu încă din vara anului 2009.
  • Spre deosebire de cele 66 de ediții anterioare, în acest an, trofeul a fost acordat în funcție de performanțele obținute în precedentul sezon competițional și nu în funcție de prestațiile fotbaliștilor din ultimul an calendaristic.
Benzema avea o cotă simbolică pentru câștigarea trofeului la casele de pariuri internaționale: bookmakerii ofereau o cotă de 1.03 pentru ca atacantul celor de la Real Madrid să câștige prestigiosul trofeu. Francezul a marcat 15 goluri în 12 meciuri în Liga Campionilor, dintre care foarte multe s-au dovedit a fi cruciale pentru succesul madrilenilor în Europa, dar și 27 de goluri în 32 de partide disputate în LaLiga.

Următorul pe listă era “robotul” Erling Haaland, care primise o cotă de 13. În sezonul trecut, pe când încă evolua la Borussia Dortmund, norvegianul a marcat 29 de goluri în 30 de partide. Totuși, având în vedere maniera uluitoare în care și-a început aventura la Manchester City, acesta pare a fi următorul principal favorit la câștigarea Balonului de Aur.

Kylian Mbappe era următorul pe listă, cu o cotă de 17, după ce a încheiat al 4-lea sezon consecutiv ca golgheter al Ligue 1, marcând nu mai puțin de 28 de goluri. În plus, tânărul campion mondial a mai marcat 6 goluri în Liga Campionilor și alte 5 goluri în Cupa Franței.


 
"Să văd acest trofeu în fața mea mă face foarte mândru. A fost un vis pe care l-am avut din copilărie și pentru care am depus toată munca. Nu m-am dat bătut niciodată. Mereu am crezut că orice este posibil, iar când nu am mai fost ales în echipa Franței, nu m-am oprit să muncesc din greu.
Sunt foarte mândru de călătoria mea până aici. Nu a fost ușor, a fost greu atât pentru mine, cât și pentru familia mea.  Să stau astăzi aici pentru prima dată mă face foarte fericit și voi continua să muncesc", a declarat Benzema în cadrul ceremoniei de decernare a trofeului.
În condițiile în care a intrat în ultimul an de contract cu Real Madrid, Karim Benzema a vorbit și despre încheierea carierei sale de fotbalist.
Dacă mulți fotbaliști celebri aleg să-și încheie activitatea în țări exotice, acolo unde încasează salarii astronomice, Benzema a dezvăluit că vrea să-și agațe ghetele în cui pe Santiago Bernabeu și nu se gândește să continue în altă parte:
"O să mă retrag de la Real Madrid. Nu există altă opțiune pentru mine", a spus Benzema, potrivit jurnalistului Fabrizio Romano.

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Campionatul Mondial din Qatar Franța - Anglia, în sferturi. Olivier Giroud a devenit cel mai bun marcator al Naționalei „Cocoșului galic“

05 Dec 2022 1490

UPDATE Meciul Qatar - Ecuador a deschis Campionatul Mondial. La partidă a fost delegat și arbitrul român Istvan Kovacs

20 Nov 2022 1725

Real Madrid-Liverpool. Final de partidă în Liga Campionilor la Fotbal. Cine a câștigat

27 May 2018 3786

Poza de un milion de like-uri

03 Apr 2016 2920

Cel mai bine plătit sportiv francez este un baschetbalist

21 Feb 2015 2539