Kickbox Ursoi Constanţa, în prima linie Luptătorii români de elită se antrenează ca spartanii la Năvodari (galerie foto)



Cei mai buni luptători de kick-box din România se află, în aceste zile, la Năvodari, pentru un stagiu de vară, condus de Ion Gârbea, şeful departamentului Kick-Box din cadrul Federaţiei Române de Arte Marţiale de Contact şi preşedintele Clubului Român de Kendo (CRK). Participă în jur de 40 de sportivi, de la toate categoriile de vârstă (campioni naţionali şi medaliaţi la întrecerile interne, membri ai lotului naţional), din zece judeţe, dintre care nu lipsesc Constanţa, Bucureşti, Dâmboviţa, Bihor, Prahova, Iaşi sau Mehedinţi.

„Este un stagiu devenit tradiţional, la care participă majoritatea campionilor naţionali din 2014, peste 20. Odată cu încheierea competiţiilor interne, ne pregătim pentru cele internaţionale, primul fiind Campionatul Mondial WAKO pentru cadeţi şi juniori, care se va desfăşura între 6 şi 11 septembrie, în Italia, la Rimini. Lotul României pentru această competiţie este format din nouă sportivi, dintre care trei aparţin clubului Kickbox Ursoi Constanţa: Bogdan Brânzei, Eduard Chelariu şi Robert Andrei Isop. La Năvodari, sportivii efectuează câte trei antrenamente pe zi. Primul, între orele 6.00 şi 7.30, al doilea, între 10.00 şi 11.30 (şedinţă la care se lucrează numai în apă), iar al treilea, seara“, a declarat Ion Gârbea. La Năvodari, este prezent, bineînţeles, şi antrenorul lotului naţional de kick-boxing seniori, campionul mondial Ciprian Sora, care îi pregăteşte la cote înalte pe sportivi.

Alături de cei trei sportivi, titulari în echipa naţională, CS Kickbox Ursoi (antrenor principal - Iulian Ursoi, antrenor secund - Mihai Isop) mai are trei luptători care se pregătesc la Năvodari: Costin Ghindeanu, Andrei Ştefănoaia şi Liviu Iancu. Potrivit lui Ion Gârbea, la pregătire vin, însă numai seara, şi sportivi de la clubul Juniorii Tuzla, „care vor să se afilieze şi ei la organizaţia noastră“. „Programul este bine structurat, iar pregătirea decurge bine. Luptătorii sunt, de la o zi la alta, într-o formă tot mai bună, fapt îmbucurător în perspectiva Campionatului Mondial. Cel mai mic participant la stagiu, în vârstă de 10 ani, este Costin Ghindeanu, de la Kickbox Ursoi, iar cel mai în vârstă, pe lângă mine (n.r. Ion Gârbea are 52 de ani), e un luptător de 51 de ani“, a mai spus preşedintele CRK.

„Prezenţa sportivilor de la clubul nostru la acest stagiu naţional reflectă rezultatele însemnate pe care le-am obţinut în 2014, clasându-ne pe locul doi pe ţară, după Academia Sora, în urma celor patru Campionate Naţionale. La Năvodari se desfăşoară o pregătire de bun augur. Luptătorii se cunosc între ei şi fac schimb de experienţă. Îşi întâlnesc foştii, actualii şi viitorii adversari. De la Mondiale aştept să vină cu medalii, nu numai ai noştri, ci toţi componenţii lotului României. Pentru cei de la Kickbox Ursoi va fi prima întrecere externă. Au ceva emoţii, dar le-am spus să renunţe la ele, pentru că şi adversarii lor au tot două mâini şi două picioare. Ne batem pentru întâietate cu cei formaţi la şcoala ex-sovietică (ruşii, ucrainenii şi cei din Belarus)”, a declarat şi Iulian Ursoi. 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.