Liga Profesionistă de Fotbal a decis reprogramarea meciului Farul Constanţa - FCSB (document)

  • Confruntarea, care contează pentru etapa a 13-a a Ligii 1, se va disputa luna viitoare.  

Liga Profesionistă de Fotbal a anunţat astăzi că a decis reprogramarea meciului Farul Constanţa - FCSB, care ar fi trebuit să se joace duminică, 24 octombrie, de la ora 20.30, la Ovidiu, în etapa a 13-a a Ligii 1.

Redăm în continuare comunicatul LPF pe marginea acestei situaţii:

În urma verificării situației și a documentelor transmise de clubul Fotbal Club FCSB S.A în raport de dispozițiile regulamentare aplicabile în cazul infectării participanților cu virusul Sars-Cov2, Liga Profesionistă de Fotbal a decis reprogramarea partidei FC Farul Constanța - FC FCSB S.A. din etapa a XIII-a, în conformitate cu prevederile art. 12.1 din ROAF și alin. 3 și 4 din Principiile de desfășurare a competițiilor adoptate de FRF prin Hotărârea Comitetului de Urgență din 27.07.2021.

Conducerea LPF împreună cu reprezentanții FCSB au încercat în cursul ultimelor două zile sa găsească soluții pentru ca jocul să se dispute la data stabilită. Din păcate, având în vedere răspândirea rapidă și necontrolată a virusului în cadrul clubului, FCSB nu a reușit, în ciuda eforturilor făcute, să identifice resursele umane necesare pentru completarea lotului în vederea atingerii numărului minim de 13 jucători prevăzut în Principiile de desfășurare a competițiilor adoptate de FRF.

Aceste norme regulamentare nu condiționează imposibilitatea alinerii unui numar de minim 13 jucatori, de cauze strict legate de Covid 19. In acest sens, in determinarea numarului minim de jucatori disponibili, trebuie avuti in vedere, atat jucatorii depistati cu Covid-19, cat si jucatorii aflati in alte situatii care determina imposibilitatea obiectivă a participarii lor la jocuri (spre exemplu, dar fara a se limita la: jucatori accidentati, aflați în stare de suspendare, etc).
Din studierea si verificarea documentelor puse la dispozitie de FCSB a rezultat urmatoarea situatie de fapt:

FCSB are un număr de 22 jucatori înscriși în lista A și 6 jucători înscriși în lista B

FCSB are 8 jucători infectați cu Covid 19, din care 6 jucatori din lista A si 2 jucatori din lista B.

Mentionam ca s-a facut dovada testarii pozitive cu Covid 19 prin buletine de testare, realizate cu respectarea calendarului de testare.


FCSB are 8 jucători (din cei care nu sunt infectați cu Covid 19) indisponibili din motive medicale, toate legate de accidentări survenite în urma practicării jocului de fotbal. Dovada accidentărilor și a duratelor individuale de recuperare/indisponibilitate s-a făcut prin documente medicale de specialitate.

Din datele de mai sus, rezulta ca in momentul de fata clubul FCSB  dispune doar de 12 jucatori, din care 8 din lista A si 4 din lista B (Constantin Valentin Budescu, Andrei Daniel Vlad, Darius Dumitru Olaru, Denis Gratian Harut, Paulo Vinicius DE SOUZA NASCIMENTO, Risto RADUNOVIC, Ioan Andrei Vasile DUMITER, Claudiu Andrei KESERU – lista A și  Stefan TARNOVANU, Ianis Ilie STOICA, Ovidiu PERIANU, Alexandru Marian MUSI – lista B).


In vederea unei informari corecte si complete a institutiilor de mass-media, atasam prezentului comunicat opinia juridica emisa de expertul juridic al LPF, care a stat la baza deciziei de amanare.

In situatia in care clubul  FC Farul Constanta este nemultumita de decizia de reprogramare a jocului si se va adresa comisiilor cu atribuții jurisdicționale, urmează sa punem la dispozitia acestora întreaga documentație care a dus la adoptarea acestei decizii.

Aceasta este singura informare legata de decizia de reprogramare a partidei dintre FC FCSB si FC Farul Constanta, reprezentantii Ligii Profesioniste de Fotbal urmand sa nu mai faca alte comentarii in media legate de aceasta situaţie.

 
Farul Constanţa a informat că meciul a fost reprogramat pentru data de joi, 4 noiembrie.
 

Liga Profesionistă de Fotbal a decis, astăzi, amânarea partidei pe care formația noastră trebuia să o dispute duminică, 24 octombrie, pe teren propriu, de la ora 20.30, cu FCSB, în etapa a 13-a din Liga 1.

Din cauza mai multor cazuri de Covid 19, precum și a mai multor jucători accidentați din cadrul lotului echipei bucureștene, LPF a concluzionat că FCSB nu are un număr suficient de jucători valizi pentru acest meci, astfel că partida a fost reprogramată pentru ziua de joi, 4 noiembrie, se arată pe site-ul oficial al Farului.

 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Sursa foto: Farul Constanţa

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Editorial Învingător pe scenă în scaunul cu rotile. Destinul potrivnic poate fi învins!

27 Nov 2021 429

Vlad Neagu, fost portar al FC Farul Constanța, goal-keeper la echipa de minifotbal a Ligii Militarilor Profesioniști (GALERIE FOTO)

27 Nov 2021 1033

Farul Constanța Fotbalistul Virgil Ghiță se căsătorește cu fiica unui fost fotbalist important al „marinarilor“. Tinerii vor deveni și părinți

27 Nov 2021 2345

Liga a 3-a Farul Constanța 2, egal pe teren propriu cu CSM Fetești

26 Nov 2021 1222

Gaz Metan Mediaș - Farul Constanța Gică Hagi - „O deplasare grea, mereu am avut meciuri dificile acolo“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

26 Nov 2021 1210

Echipele U-19 și U-17 ale Farului Constanța, calificate în optimile Cupei României. Una dintre adversare, CSA Steaua, a fost învinsă cu 7-0 (GALERIE FOTO)

26 Nov 2021 780

Farul Constanța. Dumitru Tănase, debut memorabil la seniori! Înlocuit de „un zeu“ „Măi copile, dai în ei până le sar șireturile!“

26 Nov 2021 1729

Ministerul Tineretului și Sportului Diplomă de merit și pentru Gabriel Moise, de la CS Farul Constanța, vicecampion mondial (GALERIE FOTO)

25 Nov 2021 1118

CS Farul Constanța Halterofilul Darius Tătaru, campion național în 2021 și la tineret. Medalii multe la Bascov pentru „alb-albaștri“ (GALERIE FOTO)

24 Nov 2021 1509

Doi fotbaliști de la Farul Constanța au fost incluși în echipa ideală a turului sezonului regular al Ligii 1

24 Nov 2021 1371

Echipa națională Gică Hagi, lămuriri în urma întâlnirii cu Răzvan Burleanu

23 Nov 2021 1570

Farul Constanța II, egal în restanța cu Înainte Modelu

23 Nov 2021 1084

Gimnaste constănțene medaliate în Franța, la competiția de la Combs la Ville

23 Nov 2021 1318

Fost președinte al FC Farul Constanța. Cum și-a încheiat Hacic Garabet cariera de rugyst „Aoleu, îl omoară pe tăticuțu!“

23 Nov 2021 2874

Farul Constanţa, echipa din Liga I cu cei mai mulţi jucători utilizaţi în ultimul an

22 Nov 2021 745