„Mănuşa Litoralului“ Decizie cu scandal la partida dintre Arsen Mustafa (de la CS Farul) şi Ilyan Markov (galerie foto)

Boxerul constănţean Arsen Mustafa, de la CS Farul Constanţa, a câştigat, ieri, meciul din finala categoriei 60 kg tineret a turneului internaţional „Mănuşa Litoralului“, care s-a desfăşurat, timp de trei zile, în Sala Sporturilor din Constanţa.
 
Mustafa, vicecampion mondial, l-a întâlnit pe bulgarul Ilyan Markov, de care a dispus clar, dar, stupoare, câştigător a fost declarat Markov! Supărat, Arsen a coborât din ring. Inclusiv marele campion Francisc Vaştag s-a pronunţat că Mustafa câştigase fără dubii. Membri ai delegaţiei României, dar şi alţi oficiali au protestat vehement la masa arbitrilor şi a delegatului general, iar situaţia a fost reanalizată. În cele din urmă, după multe minute de aşteptare, decizia a fost îndreptată, iar aurul i-a revenit lui Mustafa, care câştigase cu 4-1.

 Mihai Constantin - „Nu ai voie să comiţi o asemenea greşeală“


 „Aşteptam relaxat decizia în cazul lui Mustafa, pentru că se impusese fără probleme, dominând meciul atât tehnic, cât şi tactic. Când i-a fost ridicată mâna bulgarului, efectiv am fost uimit şi marcat. Nici Markov nu se aştepta să câştige, dovadă cum a primit decizia, îngenunchind şi sărutând podeaua ringului. A fost o decizie stranie, ca şi cea în care, sâmbătă, un alt farist, Ştefan Marcu, a fost declarat învins. Arbitrii au dat vina astăzi (n.r. ieri) pe maşina de punctaj. Sigur, în final, a fost luată decizia corectă, dar nu ai voie să comiţi o asemenea greşeală, cu zece zile înainte de Campionatul European la care va participa Arsen şi unde va evolua şi Markov. E vorba de moralul băiatului, pe care i-l poţi distruge. De asemenea, îl poţi scoate din ritmul lui, din încărcarea sa psihologică. Să sperăm că va depăşi acest moment neplăcut. Tindem la o medalie în Croaţia, poate chiar la aur“, a declarat Mihai Constantin, antrenorul de la CS Farul al lui Arsen Mustafa şi director executiv al Asociaţiei Judeţene de Box.

 Arsen Mustafa - „Vreau să devin campion european“


 „Nu mă aşteptam să mi se întâmple aşa ceva, şi la mine acasă. Bine că s-a rezolvat însă. Acum mă concentrez pe Campionatul European. Meciurile de la Mănuşa Litoralului, ca şi stagiul din Ungaria, m-au ajutat mult. Vreau să devin campion continental în Croaţia. Am avut emoţii la Mănuşa Litoralului, evoluând în faţa propriului public“, a spus şi Arsen Mustafa.

 Florentin Niculescu şi-a „bombardat“ adversarul


 În finalele de ieri s-au impus: la tineret - categ. 49 kg - Cosmin Negraru (România, l-a învins în finală pe Ionuţ Vulpe - România, de la Callatis Mangalia); categ. 52 kg - Daniel Afenov (Bulgaria, l-a învins pe Ioan Pleş - România); categ. 56 kg - Ion Dudulică (România, de la CS Năvodari, l-a învins pe Marian Ruţă - România); categ. 60 kg - Arsen Mustafa (România, de la CS Farul, l-a învins pe Ilyan Markov - Bulgaria); categ. 64 kg - Sorin Dobordi (România, l-a învins pe Marius Păpuşoiu - România); categ. 69 kg - Robert Kramasanyan (Bulgaria, l-a învins pe Daniel Costea - România); la seniori - categ. 49 kg - Enver Amiş (România, de la CS Farul Constanţa, l-a învins pe Georgi Georgiev - Bulgaria); categ. 52 kg - Florin Bujor (România, l-a învins pe Tinko Banabakov - Bulgaria); categ. 56 kg - Mike Cioacă (România, l-a învins pe Ştefan Nicolae - România); categ. 64 kg - Florentin Niculescu (România, de la CS Farul, l-a învins pe Vadim Ivaniuc - Moldova); categ. 81 kg - Cătălin Cristea (România, l-a învins pe Andrei Zatusevski - Moldova). Florentin Niculescu a realizat un spectacol deosebit cu Ivaniuc, boxer care a realizat performanţa de termina meciul în picioare, constănţeanul, cu agresivitatea-i recunoscută, „bombardându-l“ din toate poziţiile.
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Scandal la meciul lui Arsen Mustafa (CS Farul) de la „Mănuşa Litoralului”

05 Oct 2014 1944