Fiica viceamiralului Dorin Dănilă Maria Dănilă, din Mangalia, premieră în alpinismul românesc. A cucerit Vârful Annapurna din Himalaya (GALERIE FOTO)

 
Maria Dănilă, originară din Mangalia, iar în prezent aflată în București, unde lucrează în domeniul IT, a stabilit o premieră în alpinismul românesc, fiind prima femeie care cucerește Vârful Annapurna, din Munții Himalaya, atingând astfel înălțimea de 8.091 m.
 
După cum se precizează pe pagina de Facebook a Clubului Alpin Român, al cărei membru este, Maria a realizat ascensiunea pe Annapurna cu suport șerpaș, oxigen suplimentar și folosind corzi fixe.
   

Maria Dănilă, membru la CAR Brașov, a reușit o premieră românească feminină în Himalaya.
 
A reușit ascensiunea vf Annapurna I (8091 m).
 
Ascensiunea a fost realizată cu suport șerpaș, oxigen suplimentar și folosind corzi fixe.
 
Felicitări Maria Dănilă pentru această reușită!!!, menționează sursa citată, care prezintă și un mesaj de la constănțeancă:

 

Pe 15 aprilie, în jur de 11:20, la puțin timp după rope fixing team, am ajuns și eu pe vârf. Am făcut parte din echipa celor de la Imagine Nepal, am urcat cu șerpaș și oxigen. Ziua vârfului a fost foarte grea pt că am plecat din lower C3 direct, care e pe la 6200m... și ultimele 3-400m am așteptat după rope fixing.. așa încât doar urcarea a durat vreo 17h.

Potrivit datelor de pe contul său de Facebook, Maria Dănilă a urmat Colegiul Național Mircea cel Bătrân din Constanța, iar apoi a studiat în capital, la Facultatea de Automatică și Calculatoare a Universității Politehnice.   

Maria Dănilă este fiica viceamiralului Dorin Dănilă, cel care, în perioada 2006 – 2010, a îndeplinit funcția de șef al Statului Major al Forțelor Navale Române.

Felicitări pentru Măriuca, super performanță! Respect!

Felicitări pentru realizarea Măriucă voastre! Fenomenală în demersul ei, sunt două dintre mesajele primite de Dorin Dănilă, în urma performanței fiicei sale.  


Sursa foto: Facebook (Clubul Alpin Român)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Bunica Andreei Oaida, decedată în accidentul de la Mihai Viteazu, în stare extem de gravă pe patul de spital

14 Jun 2016 6419