Mobilizare exemplară Atletul Răzvan Grecu a avut probleme în pregătire, dar a reuşit un rezultat mare la Europene

Atletul constănţean Răzvan Grecu, de la CS Farul (antrenor, Daniel Cojocaru), a avut o evoluţie excelentă (având în vedere contextul în care a concurat) la Campionatul European de tineret (Under-23), întrecere care s-a desfăşurat la Gavle, în Suedia.

Înainte de competiţia continentală, sportivul de 19 ani a fost nevoit să facă o pauză totală de o lună şi jumătate, din pricina unei intervenţii chirurgicale, astfel că pregătirea sa a avut mult de suferit. Totuşi, elevul lui Daniel Cojocaru s-a mobilizat exemplar la Europene şi a reuşit să ocupe locul cinci în proba de triplusalt! Rezultatul din finală, 16,45 m, reprezintă record personal, după ce, în calificări (când s-a clasat pe locul patru), Răzvan reuşise cea mai bună performanţă a sa a sezonului, 16,37 m (baremul pentru accederea în ultimul act era de 16,30 m). În finală, patru dintre cele şase sărituri ale atletului constănţean au depăşit 16 m, performanţele fiind, în ordine: 15,82 m, 16,10 m, 16,22 m, 16,45 m, 16,36 m, 15,90 m.

„Ce poţi face în trei săptămâni?”


„Am avut numai trei săptămâni până la Naţionalele de tineret (n.r. competiţie premergătoare Europenelor). Ce poţi să faci în acest interval? La Naţionale, am încercat să reconfirmăm baremul. Am reuşit să sărim la doi centimetri de barem, dar cu jumătate de elan. Nici nu ar fi putut să sară cu tot, că nu îl ţineau picioarele, nu era pregătit. Am avut însă înţelegere de la Federaţie, iar Răzvan a mes la Europene. El avea baremul făcut, dar trebuia confirmat“, a spus Daniel Cojocaru.

Cea mai fericită zi din viaţa sa


În cariera sa de până acum, tânărul atlet are o medalie de bronz la Campionatul Eurorean de juniori 2, un argint la Festivalul Olimpic de Tineret European şi e campion balcanic, dar acest loc cinci de acum, având în vedere condiţiile special în care a fost obţinut, valorează cât o prezenţă pe podium, cu atât mai mult cu cât sportivul e în primul an la categoria tineret. „Este cea mai fericită zi din viaţa mea! Sincer, nu m-am aşteptat să sar atât!”, a declarat Răzvan, citat de Federaţia Română de Atletism.

Mai mult decât onorabil


„Răzvan a obţinut un rezultat foarte mare, nu mă aşteptam. La nivelul lui de pregătire şi ţinând cont şi de problemele pe care le-am avut (şi el, şi eu), locul cinci, cu record personal, e mai mult decât onorabil. Copilul are merite deosebite. A reuşit să se mobilizeze foarte bine, căci la nivel de pregătire este undeva la 70 la sută. S-a autodepăşit. E în primul an de tineret, mai prinde o ediţie de Europene. Peste doi ani, poate reuşim mai mult“, a mai spus Daniel Cojocaru. Acum doi ani, la Europenele de juniori 1 (Under-20), de la Grosseto (Italia), Răzvan a ocupat tot locul cinci, cu 15,89 m, după ce, în calificări, realizase 16,38 m (record personal la acea dată).

Doi constănţeni în finala de la triplusalt


În finala de la triplusalt de la Gavle, au evoluat trei români, doi fiind din Constanţa, Răzvan Grecu şi Florin Alexandru Vişan, de la (CS Farul; antrenoare, Carmen Botea)! Şi Florin Vişan a avut o evoluţie bună, ocupând, cu 16,15 m, locul opt (dintre cei 12 care au evoluat în ultimul act). În calificări însă, încheiate pe locul şase, Florin a reuşit 16,30 m (record personal)! Al treilea român, Alexandru Tache (CSU Piteşti - CA Roman), a ocupat poziţia a zecea, cu 15,86 m. Campion continental a devenit Necati Er (din Turcia) - 17,37 m (cea mai bună performanţă mondială a sezonului la această categorie de vârstă), urmat pe podium de Nazim Babayev (Azerbaidjan) - 17,03 m şi de Andrea Dallavalle (Italia) - 16,95 m (record personal).

Au concurat şi David Năstase, şi Radu Costache


Campionatul European de tineret le-a prilejuit evoluţia şi altor doi sportivi care reprezintă cluburi constănţene: David Iustin Năstase (CS Farul - CSM Ploieşti; antrenor, Alin Larion), care a concurat la ştafetă 4X400 m, şi Radu Costache (CS Farul - Dinamo; antrenor, Alin Larion), care a evoluat la 110 m garduri. Cu 3:09.24, ştafeta României de 4X400 m nu a prins finala, în vreme ce Radu Costache nu a trecut de calificări, alergând 110 garduri în 15,60 s.

Sursa foto (cu rol ilustrativ): Facebook (Răzvan Grecu)

Citeşte şi:

Ioana Colibăşanu şi Adrian Boldeanu, aur la Naţionale Atletul Răzvan Grecu, locul cinci la Campionatul European şi record personal (galerie foto+video)

Atletul Alexandru Florin Vişan, din Constanţa, pe locul şase la Campionatul Mondial (galerie foto + document)


Atletul constănţean Răzvan Grecu, campion balcanic. Ioana Manoliu a ratat la mustaţă o medalie

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Un nou rezultat de senzaţie Atletul Răzvan Grecu, campion naţional de seniori, cu record personal! L-a învins pe Marian Oprea

01 Aug 2019 1471

Medalii pentru Constanţa la Campionatul Naţional de atletism rezervat seniorilor

28 Jul 2018 2107

Atletul Alexandru Florin Vişan, din Constanţa, pe locul şase la Campionatul Mondial (galerie foto + document)

16 Jul 2018 2431

UPDATE Atletul Alexandru Florin Vișan, din Constanța, s-a calificat în finala Campionatului Mondial (document)

13 Jul 2018 2175

Atleţii Alexandru Vişan şi Răzvan Grecu, din Constanţa, evoluează astăzi în calificări la Campionatul Mondial

13 Jul 2018 2085

Atleţii Alexandru Vişan şi Răzvan Grecu, din Constanţa, evoluează la Campionatul Mondial

09 Jul 2018 1738

„Sus, sus, tot mai sus!“ Podium constănţean la Naţionalele de atletism. O afacere în familie, cu recorduri personale! (galerie foto)

02 Jul 2018 1826

Şase medalii pentru Constanţa la Campionatele Internaţionale de atletism ale României

06 Jun 2018 2569

Răzvan Grecu, din nou campion naţional În mai puţin de o lună, Ioana Manoliu şi-a îmbunătăţit de două ori recordul personal (galerie foto + document)

28 Feb 2018 2072

Atletul constănţean Răzvan Grecu, campion balcanic. Ioana Manoliu a ratat la mustaţă o medalie

11 Feb 2018 3410

De două ori pe podium la Naţionale, la început de an Răzvan Grecu şi Ioana Manoliu merg după medalii la Campionatul Balcanic

08 Feb 2018 2055

Medalii pentru reprezentanţii Constanţei la etapa finală a Naţionalelor de atletism

04 Feb 2018 1508

Cristina Bujin şi Răzvan Grecu, pe primul loc la etapa întâi a Naţionalelor de atletism (document)

24 Jan 2018 1945

Constanţa a urcat de opt ori pe podium Răzvan Grecu, Ioana Manoliu şi Florentin Cojocaru, aur la atletism (galerie foto)

08 Aug 2017 2309

Ioana Colibăşanu şi Adrian Boldeanu, aur la Naţionale Atletul Răzvan Grecu, locul cinci la Campionatul European şi record personal (galerie foto+video)

25 Jul 2017 2215