„Nu stau de vorbă cu ei, au acţionat de pe poziţii de forţă” Arbitrii constănţeni vor boicota meciurile până la sfârşitul anului

O parte a arbitrilor constănţeni de fotbal îşi vor declara indisponibilitatea până la finele anului în curs, protestând astfel pentru că, spun ei, cererile pe care le-au înaintat Asociaţiei Judeţene de Fotbal Constanţa nu au fost luate în discuţie. „Revendicările noastre nu au fost luate în seamă. Nu s-a făcut nimic în acest sens. L-am invitat oficial la şedinţa Comisiei de Arbitri, de mâine (n.r. astăzi), pe preşedintele AJF, Vasile Mihu”, a declarat arbitrul Laurenţiu Ciuchiţă. Alături de el, au anunţat deja că vor boicota meciurile din judeţul Constanţa până la finele lui 2013 şi Marian Carson, Marius Claudiu Dumitru, Mihai Pericleanu şi Ionel Nae, iar „cavalerii” spun că, după şedinţa de astăzi a Comisiei de Arbitri, îşi vor declara indisponibilitatea mulţi alţii.
 
„O grupare care are cu totul alte interese”
 
Vasile Mihu a declarat că nu va merge la şedinţa arbitrilor, apreciind că aceştia au anunţat că vor fi indisponibili până la finele anului întrucât şi-au dat seama de consecinţele acţiunilor lor, încercând astfel să se pună la adăpost. „Când să le fi fost luate în considerare cererile? Aşa, fără să consult echipele în mod oficial? Astăzi (n.n. ieri), am avut o discuţie cu preşedintele interimar al Comisiei de Arbitri, Lucian Cârjă, pe marginea cererilor înaintate de arbitri. Voi convoca un nou Birou Executiv, iar apoi Adunarea Generală Extraordinară, în cadrul căreia să aduc la cunoştinţa echipelor revendicările arbitrilor. Nu le putem informa aşa uşor, sunt atâtea, şi la Liga a IV-a, şi la Liga a V-a. Nu e cum cred arbitrii. Lucrurile trebuie rezolvate potrivit regulamentului. Cu greviştii nu stau de vorbă. Au acţionat de pe poziţii de forţă. Şi-au spus problemele întâi la televizor şi în presă, în loc să discutăm faţă în faţă, şi au vrut să intre cu forţa în sediul AJF”, a punctat Vasile Mihu. Şeful AJF doreşte ca acest conflict să înceteze. „Vreau să fie linişte. Starea aceasta de fapt nu face bine nimănui.

Întrecerile fotbalistice locale au fost bulversate de o grupare ce are cu totul alte interese decât cele menţionate în lista lor de revendicări, care se reduc de fapt la una singură, creşterea baremelor. Totuşi, chiar şi aşa, cu boicotul arbitrilor, care aud că se va prelungi, noi ne vom descurca. Vi s-a părut că în etapele din week-end-ul trecut a fost altfel? Când s-a desfăşurat Adunarea Generală a AJF, nimeni de la arbitri nu a venit să ridice în faţa echipelor problemele lor. Atunci totul a fost în regulă, acum nu mai e. Eu nu am făcut presiune asupra nimănui să arbitreze în această perioadă. Persoane de la arbitri, însă da, cerând să nu se arbitreze. Am declaraţii de la colegii lor că Laurenţiu Ciuchiţă, Mihai Pericleanu şi Marian Carson s-au comportat astfel. E vorba de şantaj şi de bulversarea campionatului. De altfel, ei şi-au dat seama că au greşit, iar acum încearcă să scape, declarându-se indisponibili până la finele lui 2013. Vom analiza toate aceste evenimente şi le vom judeca potrivit regulamentului AJF şi al Comisiei de Arbitri, urmând a lua măsurile care se impun”, a mai spus Vasile Mihu.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

mihu vsilica

31 Oct, 2013 14:00

daca ma apuc si trimit presei acopar doua volume.nu te da balena in lighean

Articole asemanatoare

Arbitrul Laurențiu Ciuchiță, bătut cu bestialitate în timpul unui meci. A fost transportat la spital

08 Oct 2017 4746

Arbitrul Laurenţiu Ciuchiţă, din Constanţa, a promovat în Lotul Naţional „Liga a III-a“

17 Jun 2014 3693

Protest - 15 „cavaleri“ şi-au declarat indisponibilitatea la meciuri Cazul arbitrului Laurenţiu Ciuchiţă, bătut la Pietreni, a dus la deschiderea unui dosar penal

27 May 2014 2438

S-a deschis dosar penal pentru incidentele de la Pietreni, unde a fost bătut arbitrul Laurenţiu Ciuchiţă

26 May 2014 1491

Protest pentru delegarea arbitrului Laurenţiu Ciuchiţă Ştiinţa Poarta Albă a refuzat să dispute partida cu Unirea Topraisar

05 May 2014 2233

Un arbitru constănţean a promovat cu 10 testul teoretic

03 Feb 2014 4354

Cinci constănţeni vor alerga 24 de ore ca să strângă bani pentru nou-născuţi

19 Dec 2013 1849

Ce surpriză i-a făcut arbitrul Laurenţiu Ciuchiţă iubitei sale când a cerut-o de soţie (galerie foto)

16 Nov 2013 6566

„Cavalerii” constănţeni de fotbal şi reprezentanţii rugby-ului fac front comun împotriva violenţei Arbitri alergaţi cu sabia la un meci de juniori (galerie foto)

01 Nov 2013 4251

Arbitrii îşi vor declara indisponibilitatea până la finele anului

30 Oct 2013 2091

Un banner a încins spiritele pe stadionul „Portul” La protestul „fluieraşilor” constănţeni au arbitrat Poliţia şi Jandarmeria (galerie foto)

28 Oct 2013 4201

Arbitrii protestează din nou în Constanţa

26 Oct 2013 2514

CS Peştera, cea mai clară victorie în deplasare din Liga a V-a

24 Oct 2013 2030

Războiul continuă - „Îl acuz de perturbarea campionatului şi de şantaj” Arbitrii le-au arătat cartonaşul roşu şefilor Asociaţiei Judeţene de Fotbal (galerie foto)

24 Oct 2013 3413

„Poliţistul m-a scos cu greu din mulţime” Laurenţiu Ciuchiţă, agresat pe teren şi lovit la maşină

23 Oct 2013 3258