Sport

„O incertitudine şi o zbatere continuă pentru supravieţuire“ Situaţie delicată la SSC Farul. Marcel Lică vorbeşte de un viitor sumbru

Echipa de fotbal SSC Farul Constanţa, nou promovată în Liga a 2-a, a pierdut la scor, sâmbătă, meciul jucat la Călăraşi (dar considerat pe teren propriu), cu Academica Clinceni, în etapa a treia a campionatului.

SSC Farul s-a înclinat cu 1-4 (0-2), unicul gol al „marinarilor” fiind marcat de Momodou, în minutul 70. Oaspeţii au punctat prin Gliga (17), V. Olariu (20, 71) şi Vl. Mihalcea (90+2). Pentru SSC Farul a fost a doua înfrângere la rând în Liga a 2-a în care primeşte patru goluri, în etapa precedentă cedând în deplasare cu UTA, scor 2-4. Echipa de pe litoral a acumulat în trei meciuri trei puncte, după ce în prima rundă s-a impus cu 4-1, la Ovidiu (meci tot „acasă”), contra formaţiei ACS Poli Timişoara. În etapa următoare, echipa constănţeană va întâlni în deplasare Sportul Snagov.

Sabangeanu, ultima achiziţie

SSC Farul (antrenor, Ion Barbu) a jucat contra Academicii Clinceni cu: Vincent - Sabangeanu (27 Cocârlă), T. Țăranu, Twumasi, Dombrovoschi - Doumbia, Iani (76 C. Matei) - G. Păun, Tudorică (59 Momodou), R. Licu - Al. Grigoraş (cpt). Rezerve neutilizate: Stavrev - Petrescu, P. Niţă şi Roumadi. Titular ca fundaş dreapta a fost Alexandru Sabangeanu, internaţional de juniori al României, venit de câteva zile la SSC Farul de la Academia Hagi. Înfrângerea suferită de SSC Farul l-a amărât foarte tare pe antrenorul Ion Barbu. Extrem de supărat, acesta s-a arătat după meci hotărât să renunţe la post!

„Acesta a fost destinul meu la Farul ca antrenor” 

„Sunt foarte supărat şi dezorientat de ce se întâmplă. Nu vreau să dau vina pe jucători, mi-am asumat întreaga răspundere, dar aşa am văzut eu, că nu suntem compatibili. Una le-am cerut, alta s-a făcut. Îi înţeleg şi pe ei, au şi ei dreptate, dacă punem cap la cap toate aspectele existente. Repet, poate nu sunt compatibil cu jucătorii şi, decât să se schimbe o jumătate de echipă, mai bine plec eu. Nu suport să fiu omul care să pierd. Am fost foarte deranjat de ce s-a întâmplat. Au fost două înfrângeri care m-au durut foarte tare. În acest moment, aşa văd eu situaţia, că ar fi mai bine să vină altcineva ca antrenor principal. Nu sunt laş. În prima etapă, a fost euforia de început, devotament din partea jucătorilor, dar şi noroc şi şansă. Apoi, uşor-uşor, s-au văzut discrepanţele de pregătire. În plus, jucăm meciurile de acasă în deplasare. Şi la meciul cu UTA, şi acum s-a creat o nebuloasă totală. Nu vreau să creez o dezbinare la club, să apară probleme din partea mea. Nu vreau să creez probleme, să se spună că «Barbu zice că nu e aia, nu e ailaltă, dar la început de ce nu a zis?». Sunt alături de Farul din 1999. Din păcate, acesta a fost destinul meu la Farul ca antrenor. Când am avut ocazia să antrenez şi eu clubul cel mai iubit din viaţa mea, a fost numai în situaţii critice pentru Farul. Lumea judecă direct şi spune apoi că «uite, Barbu nu are rezultate, a vrut să fie antrenor şi nu e antrenor». Vreau să iau cea mai bună decizie, dar în acest moment sunt foarte supărat. Rămân aproape cu sufletul de proiect, dar e foarte greu să mai fiu antrenor şi să-mi mai asum situaţia. Nu vreau să pară că sunt laş şi că mă dau la o parte, dar mi-e foarte greu”, a declarat Ion Barbu.

Rezultatul cu Academica, unul just

Marcel Lică, preşedintele executiv al SSC Farul, a subliniat că rezultatul cu Academica este unul just, dar că a venit pe fondul marilor probleme cu care se confruntă gruparea de pe litoral. „Per ansamblu, a fost o partidă controlată în cea mai mare parte de Academica, echipă ce şi-a creat numeroase ocazii de gol. Rezultatul este unul just. Noi n-am reuşit să punem în pericol poarta adversă decât rareori, deşi am avut câteva bune oportunităţi, chiar şi două lovituri libere perpendicular pe poartă, rămase însă fără rezultat. S-au făcut greşeli în toate compartimentele. Văzând cum s-a exprimat echipa la Arad, am fost convins că va fi un meci greu cel cu Clinceni, întrucât ne confruntăm cu o grămadă de probleme, care nu pot conduce decât la acest rezultat. Probleme pe care le ştiţi cu toţii: de la baza sportivă, de la cantonamentul de la stadion, care nu mai există, de la cantină, care nu mai există, de la cantonanentul centralizat de pregătire, care nu s-a făcut. Încropind aşa, în pripă, o echipă care are foarte mult de suferit din cauza celor enumerate mai sus, rezultatele nu pot fi decât acestea. Oricât s-ar strădui antrenorii şi jucătorii”, a precizat Marcel Lică.

„Echipa e prigonită” 

Referitor la declaraţiile lui Ion Barbu, preşedintele executiv al SSC Farul spune că nu e vina antrenorului pentru ultimele două rezultate. „Imediat după joc, Nelu Barbu era extrem de afectat. L-am văzut foarte supărat şi mi-e teamă să nu ia vreo decizie pripită, întrucât nu e vina lui. Doar atât l-am sfătuit, să se liniştească şi să nu facem declaraţii la cald. Trebuie aşteptat. Nelu Barbu şi-a asumat situaţia, dar nu e vina lui. Este vina tuturor şi a conjuncturii nefavorabile. În alte oraşe, de exemplu la Arad, s-a putut fără turnicheţi şi fără sistemul video, iar jandarmii de acolo au fost îngăduitori, acordându-i echipei din Arad un termen de graţie de trei luni. Nici nu mai ştim dacă acest regulament se mai aplică unitar sau nu. La Arad se poate, chiar şi la Brăila se poate şi pe alte stadioane. La Constanţa nu se poate însă. Echipa e prigonită, ce să mai”, a punctat Marcel Lică.

„Suntem în bătaia vântului“

Oficialul grupării de pe litoral este îngrijorat de soarta SSC Farul şi de ce s-ar putea întâmpla. „Sincer vorbind, viitorul este sumbru. Eu m-am străduit să fac tot ce e posibil, împreună cu Traian Gherghişan (n.r. impresar) şi membrii Consiliului Director, dar stând aşa, să aşteptăm o minune, să stăm aşa la ce va fi... E o incertitudine şi o zbatere continuă pentru supravieţuire. Aşteptăm ca Ema Gavrilă (n.r. femeie de afaceri din Constanţa cu care SSC Farul are un contract de asociere) să semneze actele de finanţare. Până în prezent, cheltuielile de la club dânsa le-a suportat, dar ce a fost până acum a fost minor faţă de ce se va întâmpla când va veni ziua în care băieţii vor trebui să-şi primească salariile. Dacă va fi un buget pe care să te asiguri, poţi face măcar patru - cinci transferuri de marcă. Ce vină are Traian Gherghişan, că se vorbea pe la colţuri că ce jucători s-au adus? Ce vreţi, frate, să aducă şi omul acesta, fără niciun ban? A adus nişte jucători pe relaţiile lui şi pe puterea lui de convingere. Astăzi, am certitudinea că suntem în bătaia vântului. Nu poate merge treaba la infinit aşa, trebuie să ştim pe ce ne bazăm. Altfel, mi-e tare teamă ca SSC Farul, odată intrat în derivă, să nu se scufunde”, a punctat Marcel Lică.

Pe locul 13 în clasament

În celelalte meciuri ale etapei s-au înregistrat rezultatele: Petrolul Ploiești - Pandurii Tg. Jiu 2-1, CS Mioveni - CS Balotești 3-0, Dacia Unirea Brăila - UTA 0-0, Daco-Getica București - Sportul Snagov 1-3, Aerostar Bacău - Chindia Târgoviște 0-2, Ripensia Timișoara - ACS Poli Timișoara 2-3, FC Argeș - Metaloglobus București 2-0, U Cluj - Energeticianul 3-0 și ASU Poli Timișoara - Luceafărul Oradea 0-0.

Clasament: 1. Chindia - 9p, 2. Sportul Snagov - 7p, 3. FC Argeș - 7p, 4. Petrolul - 7p, 5. Academica - 6p, 6. U Cluj - 6p, 7. Energeticianul - 6p, 8. CS Mioveni - 6p, 9. Ripensia - 4p, 10. UTA - 4p, 11. Pandurii - 4p, 12. ACS Poli - 4p, 13. SSC Farul - 3p, 14. Daco-Getica - 3p, 15. Dacia Unirea - 2p, 16. Luceafărul - 2p, 17. ASU Poli - 1p, 18. Aerostar - 1p, 19. Metaloglobus - 1p, 20. CS Balotești - 0p.

Sursa foto: ZIUA de Constanţa 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

CS Farul Constanța, pe locul întâi în clasamentul pe cluburi la Campionatul Național de gimnastică aerobică (galerie foto + documente)

13 Nov 2018 138

La ce echipă joacă în Anglia Rol tradiţional pentru fostul fotbalist de la FC Farul Claudiu Popa, la Dăeşti, în judeţul Vâlcea (galerie foto)

13 Nov 2018 402

Fotbalul judeţului Constanţa Rezultatele din etapa a 16-a a Ligii a 4-a. Înfrângere pentru liderul CS Năvodari

11 Nov 2018 532

UPDATE. Reacție dinspre FRF Șoc! Persoană „cu un teanc de bani”, în zona vestiarelor, la meciul Daco-Getica București - SSC Farul Constanța?

10 Nov 2018 1539

SSC Farul, eșec în deplasare cu Daco-Getica București. Gazdele au marcat două goluri în inferioritate numerică

10 Nov 2018 846

Interviu online cu David Iustin Năstase, vicecampion balcanic Ce l-ar întreba atletul de la CS Farul pe celebrul Michael Johnson, dacă s-ar întâlni

10 Nov 2018 1166

Fotbalul județului Constanța. Ce meciuri se joacă, sâmbătă, în etapa a 16-a a Ligii a 4-a

10 Nov 2018 421

SSC Farul se luptă sâmbătă în Liga a 2-a cu Daco-Getica, fosta Juventus din Liga 1. „Marinarii“ speră să obţină prima victorie afară

10 Nov 2018 824

„Interpretare nefericită“ Ce spune Marcel Lică despre eroarea din care SSC Farul a pierdut la masa verde meciul cu CS Mioveni

09 Nov 2018 1235

Ionel Dănciulescu preia funcţia de delegat la SSC Farul Constanţa

08 Nov 2018 1019

E oficial SSC Farul Constanța a pierdut la masa verde meciul cu CS Mioveni (galerie foto)

08 Nov 2018 848

Demisie la SSC Farul Constanța în urma erorii de la meciul cu CS Mioveni, care lasă echipa fără un punct în clasament

07 Nov 2018 929

SSC Farul Constanţa, în pericol să piardă la masa verde meciul cu CS Mioveni!

07 Nov 2018 947

Nocturna stadionului „Gheorghe Hagi“ din Constanţa a „căzut”, după ce au fost tăiate cablurile, pentru a fi furat cuprul!

07 Nov 2018 1077

Sportivii de la CS Farul Constanţa şi CS Tomis Karate au urcat pe podium şi la Campionatul European de Karate WSF

06 Nov 2018 525

Petre Grigoraş - „A căzut şi ultima improvizaţie“ SSC Farul Constanţa, echipa fără fundaş stânga

05 Nov 2018 1001

Ce mesaje au afişat suporterii SSC Farul la meciul cu CS Mioveni

05 Nov 2018 661

Suporteri constănţeni, discuţii după meci cu Petre Grigoraş. Ce a declarat antrenorul SSC Farul

05 Nov 2018 1390

Pe podium Marius Fotescu şi Nicolae Moise au marcat şase goluri pentru SSC Farul de la venirea lor de la Axiopolis Cernavodă (galerie foto)

05 Nov 2018 1532

Fotbalul judeţului Constanţa Rezultatele din etapa a 15-a a Ligii a 4-a

04 Nov 2018 657

Imagini de la eveniment SSC Farul Constanța - CS Mioveni, meci cu șase goluri. Gazdele au revenit de la 1-3! (galerie foto)

03 Nov 2018 1264

Fotbalul judeţului Constanţa. Meciurile din weekend, de la Ligile a 4-a, a 5-a şi a 6-a (program + clasamente complete)

03 Nov 2018 474

HC Dobrogea Sud, meci la Constanţa în Liga Naţională. În Sala Sporturilor, se întâlnesc şi primele două clasate în Divizia A, la fete

03 Nov 2018 882

Concurs de creaţie Se caută slogan pentru Farul Constanţa. Suporterii, invitaţi să vină cu propuneri. Câştigătorul va fi premiat!

03 Nov 2018 1043

SSC Farul joacă sâmbătă la Constanţa, în Liga a 2-a, cu echipa de pe locul şapte. Etapa începe astăzi

02 Nov 2018 911

A fost aprobat regulamentul de folosire a Complexului stadion „Gheorghe Hagi“ din Constanţa. Reguli de acces şi conduită în arenă (document)

01 Nov 2018 1549

SSC Farul Constanța a deschis scorul la Ploiești, dar a pierdut meciul cu Petrolul

29 Oct 2018 914

Ionel Dănciulescu - „Nu avem nimic de pierdut“ SSC Farul Constanţa intră astăzi în bârlogul „lupilor galbeni“, care sunt neînvinşi acasă

29 Oct 2018 1782

Fotbalul judeţului Constanţa Rezultatele din etapa a 14-a a Ligii a 4-a (galerie foto)

28 Oct 2018 883

Fotbalul judeţului ConstanţaMeciurile din weekend de la Ligile a 4-a, a 5-a şi a 6-a. Programul şi clasamentele complete

27 Oct 2018 454

Editorial Semne bune la SSC Farul Constanţa. Din peisaj lipseşte totuşi ceva…

27 Oct 2018 1473

Ciprian Marica - „Privim altfel acest meci“ Neînvinsă de două etape, SSC Farul speră să mai facă o victimă de lux, Petrolul Ploieşti

26 Oct 2018 1516

În tinerețe, tatăl Simonei Halep a dat probe la FC Farul Stere Halep i-a purtat noroc SSC Farul Constanța la meciul cu FC Argeș

25 Oct 2018 1805

Fotbalistul Georgian Păun, de la SSC Farul Constanţa, şi-a serbat ziua de naştere (galerie foto)

25 Oct 2018 1297

Elevii de la Şcoala 28 „Dan Barbilian“, întrebări pentru Ciprian Marica şi Ionel Dănciulescu „Vrem să intrăm cu Farul în comunitate“ (galerie foto + video)

25 Oct 2018 949

Imagini de la eveniment Constanța. Ciprian Marica și Ionel Dănciulescu, de la SSC Farul, în mijlocul copiilor. Programul "Campionii României în școală, liceu și universitate" la Școala 28 "Dan Barbilian" (galerie foto + video)

24 Oct 2018 1846

SSC Farul. Petre Grigoraş a subliniat evoluţia atacantului Nicolae Moise „Mă bucur pentru reuşitele sale. Are atitudine în joc“ (galerie foto)

23 Oct 2018 2664

Constanţa Fostul ginere al lui Ilie Balaci îşi dăduse acordul de principiu pentru a veni antrenor la FC Farul. Ce a stat în calea mutării

23 Oct 2018 4695

Moartea lui Ilie Balaci. Emil Săndoi, în lacrimi la meciul de la Constanța „M-au lăsat picioarele când am aflat. Nu mi-a venit să cred!“

22 Oct 2018 519

Petre Grigoraş - „Victoria voinţei“ SSC Farul a ieşit din „zona minată“, după ce a învins echipa de pe locul patru, care a condus la Constanţa (galerie foto)

22 Oct 2018 1309

Ciprian Marica are planuri mari Farul Constanţa, de la menţinerea în Liga a 2-a, acum, la o posibilă câştigătoare a Ligii 1, peste cinci ani

22 Oct 2018 5721

Imagini de la eveniment SSC Farul a învins FC Argeș la Constanța în Liga a 2-a. S-au marcat patru goluri (galerie foto)

21 Oct 2018 1375

Moment de reculegere la meciul SSC Farul - FC Argeș în memoria lui Ilie Balaci

21 Oct 2018 591

Constanța. Legendele FC Farul au înălțat steaguri personalizate pe stadion. A fost lansat noul logo al clubului (galerie foto)

21 Oct 2018 2193

Fotbalul judeţului Constanţa. Rezultatele etapei a 13-a din Liga a 4-a. CS Năvodari şi Portul Constanţa, pe primul loc

21 Oct 2018 884

UPDATE. Imagini de la eveniment Anghel Iordănescu, prezent, astăzi, la Constanța, în programul "MasterClass FC Farul" (galerie foto)

20 Oct 2018 1076

Imagini de la eveniment Ciprian Marica și-a prezentat proiectul cu care a venit la Farul Constanța. "2018, un nou început" (galerie foto)

20 Oct 2018 2363

Fotbalul județului Constanța Meciurile din weekend de la Ligile a 4-a, a 5-a și a 6-a

20 Oct 2018 576

Reîntâlnire cu istoria la meciul SSC Farul - FC Argeş „Legendele «alb-albastre» revin acasă. Să le primim cum se cuvine!“ (video)

20 Oct 2018 1807

Se lansează noul logo al echipei Reîntâlnire cu gloriile „alb-albastre“ la partida SSC Farul - FC Argeş (video)

19 Oct 2018 3081