Oină ONSS 2024 Echipa Școlii nr. 1 Târgușor, a Liceului ,,Ioan Cotovu” Hârșova și a Școlii ,,Grigore Moisil” Năvodari, calificate la fazele finale (GALERIE FOTO)

 
Rezultate deosebite ale echipelor constănțene de oină la ediția 2024 a Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar (ONSS), trei reprezentante ale județului calificându-se la faza finală.

Este vorba de echipa de gimnaziu băieți a Școlii Gimnaziale nr. 1 Târgușor, de echipa de băieți a Liceului ,,Ioan Cotovu” din orașul Hârșova și de echipa de gimnaziu fete a Școlii Gimnaziale ,,Grigore Moisil” Năvodari.
     

Emulația produsă în urma proiectului  Caravana Redescoperă Oina, derulat în toamna anului trecut la nivelul județului Constanța, a produs iată rezultate notabile și în cadrul Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar. Pentru Gloria Sportului Românesc, Înainte!, se arată într-un articol realizat de Marius Niculescu - președintele Comisiei mass-media a Federației Române de Oină și portat pe pagina de Facebook a FRO.

.
Lista participărilor la turneele de calificare în faza finală este încheiată de echipa de fete a Liceului Teoretic ,,Ioan Cotovu” din Hârșova, care a terminat pe locul al doilea faza de zonă de la Râmnicu Sărat, acolo unde a cedat cu 0-4 în fața Buzăului.
 
Performanța, realizată la Tâmboiești
 
Performanța echipei de băieți a Școlii Gimnaziale nr. 1 Târgușor (antrenată de profesorul Alexandru Dumitru, ajutat în pregătire de Bogdan Lupșe, jucător de bază al Frontierei Tomis Constanța), a fost înregistrată în urma turneului organizat la Tâmboiești (Vrancea), acolo unde reprezentanta județului Constanța a învins Tulcea (scor 8-6) și Galați (scor 9-3) în faza grupelor, apoi 10-0 cu Buzău (semifinale) și 6-2 cu Brăila (finală).
 
„Deviza noastră, a școlii, este: «Mereu pe podium!»“

Iată că am ajuns aici! Felicitări!

Totul a început ca un joc, care apoi s-a transformat în pasiune, odată cu participarea elevilor noștri la Caravana "Redescoperă Oina", un proiect pus în practică în premieră în acest an de Federația Română de Oină cu sprijinul Consiliului Judeţean Constanţa, și în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Constanța, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Constanța, ACS Frontiera Tomis Constanța și ACS Tradisport Tomis Constanța, unde, după etapele zonale, s-au calificat la Turneul final de la Vatra Dornei.

În acest an școlar, băieții care fac parte din echipă, sub îndrumarea domnului profesor Dumitru Alexandru, au obținut rezultate foarte bune la toate competițiile, fiind motivați și dornici să obțină marea victorie. Deviza noastră, a școlii, este: Mereu pe podium!, iar vitrina cu trofee va deveni curând neîncăpătoare.



Ca manager, am văzut în sport șansa copiilor de a-și dezvolta personalitatea, șansa lor de a arăta tuturor de ce sunt capibili, dar și șansa noastră de a fi văzuți, pentru că în școala noastră se fac lucruri frumoase mereu și suntem în permanență preocupați de calitate și performanță.

Rezultatele obține de elevi ne onorează, le apreciem efortul și mândria cu care rostesc numele școlii la toate competițiile. 

Le dorim mult succes la Etapa Națională care se desfășura în perioada 17-19 mai, la Neamț,  și mulțumim pentru sprijin tuturor iubitorilor de sport implicați în acest proiect!, este mesajul directorului Școlii Gimnaziale nr. 1 Târgușor, prof. Petruța Petre.

 
A învins echipe consacrate
 

,,Mă bucură enorm această performanță a elevilor mei, care sunt toți sportivi nelegitimați la vreun club de oină. Echipa s-a născut în cadrul proiectului Caravana Redescoperă Oina, un demers extraordinar al Federației Române de Oină. Iată că această echipă a Școlii Gimnaziale din Târgușor a reușit victorii pe linie la faza de zonă de la Vrancea, unde a învins echipe consecrate precum Buzău și Brăila, care au în componență jucători legitimați la cluburi de oină cu mare tradiție. Seriozitatea copiilor la antrenamente și-a pus amprenta. Mulțumesc prietenului Bogdan Lupșe care m-a ajutat cu sfaturi la antrenamente și care mi-a fost alături la turneul de la Vrancea”, a fost citat profesorul Alexandru Dumitru în articolul de pe pagina de Facebook a FRO.

 
Obiectiv îndeplinit
 
Echipa de băieți a Liceului ,,Ioan Cotovu” Hârșova, antrenați de profesorul Floricel Geodoiu, au învins cu 11-0 pe Buzău și 8-7 pe Brăila.
 

,,Organizatoric totul a fost la superlativ, iar arbitrajul foarte bun. Noi ne-am propus de la începutul anului școlar calificarea la turneul final, unde vrem o medalie. Antrenamentele le-am desfășurat de cinci ori pe săptămână și acest aspect a contat în obținerea calificării. Mulțumesc conducerii liceului nostru, în special doamnei director Elena Manea, care ne-a fost alături tot timpul și ne-a încurajat. Hârșova continuă să ducă tradiția oinei pe mai departe”, a menționat profesorul Floricel Geodoiu, potrivit sursei citate.

 
„Ne dorim o clasare pe podium“
 
A treia calificată în faza finală a ONSS, echipa de gimnaziu fete a Școlii Gimnaziale ,,Grigore Moisil” Năvodari, va participa între 26 și 28 aprilie la turneul din județul Argeș.
 
În localitatea Tâmboiești (Vrancea), fetele din Năvodari au învins cu 4-0 Vrancea, 2-0 pe Buzău și 2-0 pe Galați, pierzând însă cu 0-2 în fața Brăilei, dar acest lucru nu a schimbat ierarhia finală, care a găsit reprezentanta Constanței pe primul loc cu punctaj de 10 puncte.
 

,,De trei ani pregătesc această echipă de fete care iubesc mult oina. Ne dorim o clasare pe podium la turneu final, chiar dacă vom întâlni echipe puternice. Faptul că desfășurăm constant antrenamente ne-a ajutat să obținem calificarea”, a declarat profesorul George Pavel.

 

,,Deja este o tradiție ca instituția noastră să reprezinte cu cinste județul Constanța la faza finală a O.N.S.S. Este meritul profesorului George Pavel care le-a pregătit foarte bine pe fete. Așteptăm un rezultat notabil și la faza finală”, a precizat și Ligia Mangri, directorul Școlii Gimnaziale ,,Grigore Moisil” Năvodari.

 
„Iată că am avut dreptate“
 
Inspectorul de specialitate din cadrul Inspectoratului Școlar Județean Constanța, profesorul Gabriel Georgescu, a precizat, în materialul de pe pagina de Facebook a FRO:
 

,,Sunt rezultate deosebite obținute de instituțiile de învățământ din județul Constanța în cadrul Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar disciplina oină. S-a putut observa impactul extraordinar al proiectului Caravana Redescoperă Oina derulat în toamna anului trecut, unde Inspectoratul Școlar Județean Constanța a fost partener al Consiliului Județean Constanța și al Federației Române de Oină. Atunci am declarat că în scurt timp vom înregistra rezultate notabile la O.N.S.S. și iată că am avut dreptate. Trei instituții de învățământ din județul Constanța vor lupta pentru medalii. Felicitări profesorilor și elevilor pentru performanțe. Le doresc succes pe mai departe”.

 
Sursa foto: Facebook (Federația Română de Oină)
 
Citește și:


UPDATE
Primul proiect „Redescoperă Oina“, implementat în județul Constanța (GALERIE FOTO)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.