Plecată din Kiev din cauza războiului Rima Sakua, vicecampioană a Ucrainei la motociclism, va concura în România, pentru ACS Petrovici Racing Team Constanța (GALERIE FOTO)


 
Adrian Liviu Petrovici și Rima Sakua
 
  • În 2018, Rima Sakua a devenit vicecampioană a Ucrainei la motociclism viteză, la clasa Lady 600.  
  • În vârstă de 27 de ani, sportiva a fondat prima echipă feminină de motociclism din țara vecină, Spirit Racing Motorcycle Team.
  • În perioada 15 - 17 aprilie, Rima Sakua va participa alături de ACS Petrovici Racing Team, noua sa echipă, la sesiunea oficială de antrenamente MotoRC, urmând a decide apoi la ce clasă va concura.
 
Războiul din Ucraina a obligat să părăsească țara vecină și numeroși sportivi, printre care și Rima Sakua, vicecampioana Ucrainei la motociclism viteză, la clasa Lady 600, în 2018. Aceasta a ajuns la București și își va continua activitatea competițională în România, urmând a reprezenta în competiții o echipă din Constanța.
 
Este vorba de ACS Petrovici Racing Team, inițiativa cooptării în echipă a Rimei Sakua aparținându-i lui Adrian Liviu Petrovici, pilot din Năvodari, component al clubului de pe litoral, multiplu medaliat în competiţiile de motociclism viteză. În vârstă de 27 de ani, sportiva din Ucraina a fondat prima echipă feminină de motociclism din Ucraina, Spirit Racing Motorcycle Team, și este brand ambassador Liqui Moly Ukraine. Rima Sakua a participat în ultimii ani la competiții (interne și internaționale), dar a și organizat competiții de profil și a antrenat. A pus pasiune în tot ce a făcut, însă, odată cu invazia Ucrainei de către Rusia, a fost nevoită să părăsească țara, ajungând în România, alături de o prietenă și de cei doi copii ai acesteia. 
 
Nu e singura fată din echipă
 
Ana DumitrașcuPlecată în grabă din Ucraina, sportiva nu și-a putut lua cu ea echipamentul specific și celelalte materiale necesare antrenamentelor și participării la competiție, dar s-a bucurat de ajutor în acest sens în România. Astfel că tânăra își va putea continua aici activitatea competițională, demarând o noua etapă din cariera ei. Oricum, Rima își dorește să rămână în țara noastră cel puțin un an. Alături de noua ei echipă, Rima Sakua va participa, în perioada 15 - 17 aprilie, la sesiunea oficială de antrenamente MotoRC, urmând a decide apoi la ce clasă va concura. În acest sezon, ACS Petrovici Racing Team și-a confirmat prezența în campionatul OMV Maxx Motion Motorc cu opt piloți, la patru clase diferite. Rima nu va fi însă singura fată din echipa de pe litoral. La fel ca anul trecut, și în acest an Ana Dumitrașcu va participa alături de formația constănțeană la clasa R600, pe o motocicleta Honda CBR600RR.
 
„Îi urăm bun venit în echipa noastră!“
 
„Am aflat că Rima a venit în România și am decis să o sprijinim și să o cooptăm în echipa noastră. Știu ce înseamnă să fii animat de o pasiune precum cea a motociclismului, de care nu te poți desprinde. Sportiva ucraineană beneficiază de sprijin în domeniu în România de la mai multe entități moto, cu care am luat legătura, astfel că își va putea continua cariera. Vreau să le mulțumesc oficial celor care o sprijină. Michelin Motorsport și-a anunțat intenția de a o susține, Moto Emotion i-a oferit cască și vestă airbag, de la DFI Moto primește restul echipamentului (costum, cizme, mănuși), iar de la circuitul Motorpark va beneficia de o motocicletă BMW G310 R, pentru acest sezon competițional. Oricum, așteptăm alături de noi și alți oameni care să o susțină. Ne bucurăm că o putem ajuta și că putem fi lângă ea. Rima este o campioană care, în ciuda situației din țara sa, își dorește să muncească și să continue cu motociclismul. Îi urăm bun venit în echipa noastră!“, a declarat Adrian Liviu Petrovici.

„Mulțumesc pentru acceptarea în familie! Mi s-a dat oportunitatea de a continua să fac ce iubesc. Inima mea bate din nou!“, s-a arătat recunoscătoare sportiva.  
 
Unul dintre cei mai valoși competitori

 
Pilotul constănțean (în foto, cel clasat pe locul întâi, în mijloc) se numără printre cei mai valoroși competitori din campionatul Moto RC, evoluţiile şi rezultatele sale fiind răsplătite cu multe medalii. Anul 2021 i-a adus acestuia încă un loc pe podium, Adrian terminând campionatul pe locul 3. La sfârșitul sezonului 2020, năvodăreanul s-a situat pe poziţia a 3-a în clasamentul general. O clasare de subliniat, şi prin prisma situaţiei generale în care s-a desfăşurat campionatul (în context pandemic), şi care se adaugă în palmaresul lui Adrian realizărilor din anii trecuţi: 2019 - locul doi în clasamentul general la Moto RC, la clasa Stock600; 2018 - vicecampion naţional la clasa Supersport; medalie de aur în Campionatul Moto RC, clasa Stock 600; locul cinci în Campionatul Balcanic BMU; 2017 - vicecampion al României în campionatul Moto RC, clasa S. 600.  
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
 
Colecţionar de medalii
Pilotul Adrian Liviu Petrovici a încheiat pe podium şi sezonul 2020 al Moto RC

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.