Răzvan Farmache, din nou la Constanța. Amintiri de aur în tricoul alb-albastru! „M-am bucurat foarte mult pentru Farul că a luat campionatul“ (GALERIE FOTO + VIDEO)


 
  • Răzvan Farmache a îmbrăcat tricoul alb-albastru în peste 150 de meciuri, între anii 2003 și 2008.
 
Fostul fundaș dreapta al Farului Constanța Răzvan Farmache, acum în vărstă de 45 de ani, a fost invitat de clubul de pe litoral să dea lovitura simbolică de start a partidei de pe teren propriu cu Rapid București, câștigată de „marinari“ cu 3-1.
 
Răzvan Farmache a îmbrăcat tricoul alb-albastru în peste 150 de meciuri și are amintiri de neprețuit de la Farul, echipă pentru care a jucat timp de cinci ani, între 2003 și 2008. Echipa de pe litoral l-a transferat de la Sportul Studențesc. „Marcel Lică era președinte atunci la Farul. Eu eram în discuții cu Rapid, fusesem în cantonament cu ei, dar nu s-au concretizat negocierile dintre cei doi patroni. Apoi a venit oferta de la Farul și nu am stat pe gânduri, am acceptat cu plăcere. A fost o perioadă frumoasă, cu rezultate bune pentru acei ani, ținând că erau echipe foarte bune în campionat, care aveau jucători valoroși, la echipele naționale. Am făcut o figură frumoasă, jucând finala Cupei României și finala Cupei UEFA-Intertoto“, a menționat Răzvan Farmache, la Farul TV.
 
Cele două finale
 
Meciul cu Dinamo, din finala Cupei, și dubla cu Auxerre, din finala Cupei UEFA-Intertoto, sunt cele mai frumoase amintiri la Farul ale fostului fundaș. „Cam acestea au fost cele mai bune rezultate. Păcat că nu am reușit să câștigăm nicio dispută cu cele două adversare, am fost foarte aproape. Cu Dinamo am fost conduși încă din minutul 10, apoi am dominat un adversar care avea jucători foarte buni. N-am avut însă șansă și n-am reușit să smulgem măcar un egal și să trimitem meciul în prelungiri ori să ajungem la penalty-uri. În dubla cu Auxerre, după 1-4 în tur, a venit returul de la Constanța, în care am făcut un meci bun. Stadionul fiind plin, am avut suportul constănțenilor, care au venit în număr mare. Am condus și, din ce-mi aduc aminte, a avut Guriță vreo două ocazii, prin care puteam reveni și duce meciul în prelungiri“, a mai spus Răzvan Farmache, potrivit sursei citate. 
 
Prieteni, atât pe teren, cât și în afara lui
 
Fostul fotbalist spune că el și colegii săi din acea perioadă au alcătuit un grup unit la Farul. „Era un lot de jucători foarte bun, cred că atunci a fost potențialul maxim pe care l-am atins ca echipă. Eram prieteni, atât pe teren, cât și în afara lui. Au fost momente frumoase, dar au trecut, iar acum ne vedem în alte condiții. În general, am jucat la toți antrenorii. Am încercat să-mi fac treaba cât mai bine pe teren. Cred că de aceea am și evoluat, cred că am peste 150 de meciuri. Au fost antrenori cu care am colaborat OK, Petre Grigoraș, Ion Marin. Dintre foștii colegi mă mai aud cu Pașcovici și Lungu, cu Senin mai rar. Am și câteva goluri, însă eu am fost mai mult un jucător defensiv, am încercat să respect ce ne cereau antrenorii atunci. Cel mai important meci al meu cred că a fost cel cu Dinamo din finala Cupei. A fost o partidă în care într-adevăr, te simți fotbalist, când un stadion întreg e alături de tine“, punctează Răzvan Farmache.  
 
Are școală de fotbal la Uziceni și mai și joacă, la Liga a 4-a
 

În prezent, acesta este implicat în proiectul fotbalistic de la Urziceni. „După ce am agățat ghetele în cui, nu am rămas departe de fotbal. În momentul de față, sunt la Urziceni, am școala mea de fotbal, avem echipă la Liga a 4-a. Suntem în parteneriat cu Primăria, încercăm să dezvoltăm fotbalul de acolo. Din momentul dispariției Unirii Urziceni, fotbalul nu a mai existat acolo practic. Am încercat să aducem terenul la un nivel cât de cât bun pentru Liga a 4-a. Încercăm să facem o echipă cu jucători din zonă și din zonele limitrofe. Mai joc și eu, 35 - 40 de minute, depinde cum e nevoie sau de ceilalți colegi, care nu pot veni din cauza serviciului. Când absentează ei, sunt nevoit să intru pe teren. Îmi este greu însă, pentru că vârsta nu iartă pe nimeni“, a spus fostul farist.
 
„Au meritat pe deplin cucerirea trofeului“

 
Cucerirea trofeului de campioană de câtre Farul Constanța în sezonul trecut i-a adus o mare satisfacție lui Răzvan Farmache. „M-am bucurat foarte mult pentru Farul. Au meritat pe deplin cucerirea trofeului. Păcat însă că în cupele europene nu au reușit să meargă mai departe, în grupe“, a menționat Răzvan Farmache.
 
PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Farul Constanța și capturi Farul TV
 
Citește și:
 
Foşti jucători ai FC Farul
Mihai Stere, Răzvan Farmache şi Marius Mitu au obţinut licenţa cumulată B + A UEFA

 
Liga a 3-a
Farul Constanța II a învins echipa pregătită de Răzvan Farmache (VIDEO)


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Festivitate la baza Academiei Hagi Fotbalistele de la Farul Constanța primesc trofeul, medaliile și tricourile cuvenite campioanelor (GALERIE FOTO + VIDEO)

15 May 2024 642

Farul Constanța Hagi - „Greșeala mea e una singură. Am crezut că am adus, anul trecut, o mentalitate de campioni“ (GALERIE FOTO)

14 May 2024 1217

Farul Constanța Gheorghe Hagi - „Nu merge așa. E prea mult! Și-au bătut joc de club! Bătaie de joc!“

14 May 2024 1362

Farul Constanța, de la 3-0 la 3-3 cu Universitatea Craiova! „Marinarii“, adio podium în Superligă

14 May 2024 629

În Ovidiu Jandarmii din Constanța, în dispozitiv, la meciul de fotbal dintre Farul Constanța și CS Universitatea Craiova

13 May 2024 417

Fotbalistele de la Farul Constanța au devenit campioanele României (FOTO+VIDEO)

12 May 2024 1154

​Superliga 2023/2024. Farul Constanța - Universitatea Craiova Hagi - „Meci decisiv. Avem nevoie de victorie, care ne ține în joc“ (VIDEO)

12 May 2024 3356

Fotbal feminin Farul Constanța, la 90 de minute distanță de câștigarea titlului din postura de nou-promovată. „Jucăm acasă, avem suporterii aproape”

11 May 2024 1035

Cât costă biletele la Farul Constanța – CSU Craiova, ultimul meci al „marinarilor” pe teren propriu în play-off

10 May 2024 1102

Superliga 2023/2024 Farul Constanța, surclasată de Sepsi, chiar la Ovidiu. Safranko a fost MVP

04 May 2024 686

Superliga 2023/2024. Farul Constanța - Sepsi OSK Hagi - „Vom avea o partidă dificilă și sperăm să fim inspirați cu toții“ (VIDEO)

02 May 2024 3452

Culturism și Fitness CS Farul Constanța, șase medalii la Campionatul Balcanic (DOCUMENT)

01 May 2024 662

Fotbalistele de la Farul Constanța, în continuare pe primul loc. În ultimul meci, egal cu Csikszereda Miercurea Ciuc

29 Apr 2024 763

Editorial Predare de ștafetă în Superligă. De la Farul la FCSB

28 Apr 2024 754

Echipa Under-18 de la Farul Constanța s-a calificat în finala Ligii de Tineret (GALERIE FOTO + VIDEO)

28 Apr 2024 994