România triumfă în familia KURASH la nivel mondial! O medalie de aur obținută de Alexandru Ghinea (GALERIE FOTO)

Sursa galeriei foto: UDTRomânia a participat prin Uniunea Democrată Tătară la o serie de evenimente dedicate frumosului sport Kurash la nivel mondial, unde a contribuit la promovarea si practicarea acestuia la nivel înalt pentru România dând dovadă de o pregătire și participare profesională cu mare onoare.

Potrivit unui comunicat al UDT, în Uzbekistan -Gulistan la campionatul mondial de uch KURASH, bel bogʻli Kurashși bel bogʻli alysh în perioada 15-20 noiembrie 2023, UDT a participat și a  obținut medalia de Bronz prin Alexandru Ghinea.

„Naim Ersin a avut întâlniri cu primarul Gulistanului și cupreședintele Federației Mondiale de Kureș la Brâu precum și inițiatorii Sportului Uch KURASH menite să dezvolte buna colaborare dintre instituțiiile noastre

UDT a participat la Campionatul European de Aba Güreş în perioada 18-20 noiembrie 2023  ce a avut loc in Germania la Ludwigsburg [Stuttgart], unde sportivii nostri au adjudecat medalia de argint prin Răzvan Pasăre și cea de bronz prin Nistor Ștefan. Arbitrul internațional Florin Nistor a fost recunoscut oficial încadrul acestui eveniment de către Federația Europeană ca "O viață în slujba sportului".

Echipa UDT a participat și in Uzbekistan la Taşkent la campionatul World Pro Series de Kurashîn perioada 20-23 noiembrie 2023 ce a avut ca fond de premiere 150.000 €UR, fiecare loc 1 câștigănd 10.000 €URO [4 categorii masculin și 3 categorii feminin]. Președintele Naim Belgin a avut întâlniri fructuoase menite să contribuie la dezvoltarea și întărirea colaborărilor UDT în lumea Kurash, plantând împreună cu președintele Federației Moldovene de Kurash, Mihail Fistican, o faptă bună pentru un viitor mai curat“ - au mai precizat reprezentanții UDT.


 O perioadă încărcată pentru sportul kurash face ca Federația Română de Kurash prin UDT să participe în Türkmenistan-Ashgabat la Congresul Mondial de KURASH și la Campionatul Mondial de KURASH în perioada 24-29 noiembrie 2023. Au fost prezentate și discutate rapoartele IKAși al federațiilor continentale, s-a ales noul presedinte și echipa IKA pentru urmatorii 4 ani și s-au făcut propunerile de evenimente Kurash în lume pentru anul 2024.

„În data de 25noiembrie 2023 la ceremonia oficială de deschidere a Campionatului Mondial, președinteleUDT, Naim Belgin, a participat alături de reprezentantul misiunii diplomatice aRomâniei din Așgabat, consul Șerban Jurebie. A oferit cadouri protocolare Ministrului al Sportului Culturii și al Educației,Nurmuhammed Amannepesov: o carte despre sporturile turcice ce include un subcapitol cu sportul Turkmen Goreș, o carte specială despre KURASH, revista noastră "Revista Dobrogeană" care a împlinit 6 ani și care are un articol despre cultura Turkmenistanului și o amintire de la festivalul nostru Kurultai ce a ajuns la ediția a opta.

Campionatul Mondial de Kurash (la seniori) găzduit de Ashgabat este transmis în aproximativ 40 de țări.

La conferința de presă ținută la Sport Hotel din Ashgabat înaintea celui de-al 14-lea Campionat Mondial de Kurash la seniori, România a participat prin președintele asociației Naim BELGIN și a făcut schimb de cadouri protocolare cu președintele IKA HaiderFarman și Secretarul General Mohammad Reza Nassiri. Membrii comitetului de organizare al Campionatului Mondial, președintele Asociației Internaționale de Kurash Haider Farman, Secretarul General al IKA Mohammad Reza Nassiri,reprezentanți ai mass-media locale și internaționale au participat la conferință. Secretarul General al Comitetului Olimpic Național dinTurkmenistan, Ata Ataev, a deschis conferința cu un raport despre pregătirile pentru campionat“ - au mai menționat reprezentanții UDT.


O perioadă în care Kurashul a fost reprezentat la un nivel înalt, iar România  a contribuit la promovarea și practicarea acestuia în mod profesional prin Federația Română de Kurash din cadrul Uniunii Democrate Tătare. Ne bucurăm de performanța echipei UDT și felicităm sportivii,antrenorii și oficialii pentru eforturile lor deosebite în reprezentarea României la nivel mondial.

Echipa UDT se pregătește deja pentru participarea în perioada 1-4 decembrie la Campionatul Mondial de Alpagut ce se va desfășura în Turcia, la Bursa.

Citește și: 

România, prin Uniunea Democrată Tătară prezentă la Grand Prix de Kurash organizat în Paris-Franţa (GALERIE FOTO)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

România, prin Uniunea Democrată Tătară prezentă la Grand Prix de Kurash organizat în Paris-Franţa (GALERIE FOTO)

25 Jul 2023 850

Lansări de cărți la Medgidia

15 Jul 2019 2688

România participă cu o delegaţie de opt persoane la Campionatul Mondial de Kureş din Turcia (galerie foto)

28 Nov 2017 2006