Se merge doar la victorie

HC Lignitul Targu Jiu - HCM Constanta

Handbalistii de pe litoral au in plan obtinerea unui succes chiar in debutul primei etape a returului * Gazdele au obtinut rezultate bune in compania echipelor mari * Antrenorul Ion Craciun spune ca HCM Constanta a avut ce invata din experienta TBV Lemgo

Cea mai buna echipa constanteana in 2002, Handbal Club Municipal Constanta sustine maine, in prima etapa a returului Ligii Nationale Masculine, un meci extrem de dificil, in compania celor de la HC Lignitul Targu Jiu. Dupa un tur de forta, elevii antrenorului Ion Craciun ocupa treapta a treia a clasamentului, cu 16 p, dupa Fibrexnylon Savinesti (22 p) si Minaur Baia Mare (16 p) si abordeaza jumatatea a doua a campionatului cu dorinta de a prinde un loc pe podium la final. Daca se poate, chiar locul secund. Gradul de dificultate al acestei partide cu HC Lignitul Targu Jiu (locul 8, cu 9 p) este dat de faptul ca echipa gazda a obtinut rezultate "frumusele" in compania echipelor mari. Steaua a reusit doar un rezultat de egalitate (23-23), in timp ce Dinamo si "Poli" Timisoara au cedat in fieful acesteia. "Targu Jiu are jucatori cu o experienta foarte mare, care au reusit sa castige in compania echipelor din fruntea clasamentului. Noi mergem la victorie, pentru a incepe returul cu dreptul", afirma ieri antrenorul Ion Craciun. Acesta considera ca, dupa perioada de pregatire din aceasta iarna, "echipa este bine pregatita. Mai sunt de pus la punct unele lucruri pe care sper sa le rezolvam". Pentru meciul de maine (ora 11.00), intreg lotul HCM Constanta este valid, ceea ce face ca sansele de succes ale formatiei de pe litoral sa fie foarte mari. Ea are de partea sa, in primul rand, experienta internationala din ultimul timp. "Pentru noi, meciul cu TBV Lemgo a avut un impact din care trebuie sa invatam - si am invatat deja - unele lucruri. Am vazut ce inseamna sa joci la un asemenea nivel. Acum, jucatorii vad altfel handbalul, sper sa fi devenit cu 20-30 la suta mai profesionisti. Chiar daca am fost eliminati, am avut mult de invatat. Inclusiv eu, ca antrenor". Lucru remarcat si de Ion Marica, membru al Consiliului de Administratie: "In perioada de iarna s-au implementat cateva noi scheme de joc, menite sa creeze spectacol, dar sa aduca si rezultate. Avem mare incredere in echipa si in antrenori". Delegatia constanteana va pleca in aceasta dimineata, de la ora 8.00, spre Targu Jiu. Mai mult ca sigur, din delegatia care se va deplasa la acest meci va face parte si noua achizitie, Adrian Racovitan, jucator despre care Ion Craciun spune ca "este un jucator cu calitati fizice si psihice foarte bune, ceea ce il va ajuta sa se integreze bine in cadrul echipei". De asemenea, Craciun se va putea baza si pe Florin Cazan, caruia i-a fost ridicata suspendarea dictata de club cu o luna mai devreme, deoarece a raspuns bine in pregatiri.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ciolacu îi invită pe nemți în România- „Avem nu doar fotbal de calitate, ci și litoralul românesc, Delta Dunării“

18 Jun 2024 273

OMD Mamaia Constanța, partener al evenimentului VIN LA MARE - Concluzii despre eveniment

18 Jun 2024 396

Știri Constanța Peste 250 de judoka au participat la Cupa Pantheon, prima competiție din cadrul proiectului Judo - Sport și Educație , ediția a II-a

17 Jun 2024 573

IPJ Constanța și ISU Dobrogea achiziționează servicii hoteliere pentru polițiștii și pompierilor detasați pe perioada sezonului estival 2024!

17 Jun 2024 479

Meteo Constanța, 16 iunie 2024 Constănțenii și turiștii se pot bucura de o zi frumoasă la malul mării

15 Jun 2024 584

Eveniment la Constanța Aventura Seawolves Bike Fest și Festivalul Moto-Rock, la ultima ediție. Paradă moto în stațiunile de pe litoral (FOTO+VIDEO)

15 Jun 2024 1635

Județul Tulcea, sub cod galben de intensificări ale vântului! Lista zonelor vizate

15 Jun 2024 544

Handbal CSM Constanța, meci plin de dramatism cu CSU Suceava, la turneul final al juniorilor 4 (GALERIE FOTO)

15 Jun 2024 744

OMD Mamaia Constanța și OMD Județul Constanța, parteneri ai evenimentului “VIN la mare”. George Măndilă - „Nu mai putem merge pe ideea că afară e vopsit gardul și înauntru leopardul”

14 Jun 2024 473

Programul Trenurile Soarelui s-a pus în mișcare Călătorii ajunși la Constanța au avut impresii pozitive

14 Jun 2024 1116

Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral cumpără de la Pagreima SRL barcă rapidă și peridoc! (DOCUMENT)

14 Jun 2024 531

Farul Constanța Petre Grigoraș - „Dacă ratai, te «omoram»!“. Cum voia să execute un „marinar“ penalty-ul cinci la barajul din 2001 (VIDEO)

13 Jun 2024 1254

Farul Constanța, primul antrenament pentru noul sezon. Ionuț Larie și Gabriel Iancu, declarații (GALERIE FOTO+VIDEO)

13 Jun 2024 1853

Ceață densă la Constanța, în zona litoralului! (FOTO+VIDEO)

13 Jun 2024 583

Atacantul Gabriel Iancu, transferat de Farul Constanța

12 Jun 2024 837