Simona Halep debutează la turneul de la Wuhan contra Garbinei Muguruza

A doua jucătoate de tenis a lumii, constănţeanca Simona Halep, debutează în această dimineaţă (în direct la Digi Sport 2) la turneul de la Wuhan (China). Sportiva de 22 de ani va intra în competiţie din turul doi, unde o va întâlni pe Garbine Muguruza, din Spania, tenismena clasată pe locul 22 în clasamentul mondial. Aceasta a eliminat-o în runda inaugurală pe conaţionala sa Maria-Teresa Torro-Flor (nr. 75), scorul fiind 4-6, 6-4, 6-4.

Cine va câştiga partida Halep - Muguruza se va confrunta în turul trei cu învingătoarea din meciul Sabine Lisicki (Germania, nr. 26) - Elina Svitolina (Ucraina, nr. 34). Aflat la prima ediţie, turneul de la Wuhan este de categorie Premier, se joacă pe suprafaţă hard şi oferă premii totale de 2.440.070 de dolari.

„E greu de spus obiectivul meu la Wuhan, pentru că vin după câteva săptămâni în care nu am participat la vreun turneu. Cert e că mi-am propus să joc fiecare meci până la capăt şi să lupt pentru fiecare punct. Organizarea întrecerii e foarte bună, la fel şi condiţiile oferite sportivilor. Oraşul e special, foarte mare. E aproape cât ţara mea, România, are 15 milioane de locuitori. E diferit faţă de oraşele europene. Îmi place să fiu aici, mă bucur de acest turneu şi sper să fie bine“, a declarat Halep într-un interviu acordat tennistv.com.

 Simona Halep şi-a reîncărcat bateriile la pescuit

 Simona a vorbit şi despre cum şi-a petrecut timpul de la US Open încoace. „Am fost acasă, pregătindu-mă pentru China. Am lucrat din greu în fiecare zi, dar am avut şi câteva zile de pauză, în care am fost la pescuit, am stat cu prietenii şi cu familia şi mi-am reîncărcat bateriile. M-a ajutat această pauză, pentru că am jucat multe meciuri în ultimul timp şi nu e uşor să gestionezi presiunea. Dar acum mă simt bine şi sunt gata pentru turneul de la Wuhan. La US Open, am fost puţin dezamăgită că am pierdut în turul trei, dar trebuie să accept şi asemenea rezultate, e ceva normal. Privesc mereu înainte, niciodată în urmă“, a arătat Halep.

 Vis împlinit pentru Simona

 Postura de vicelideră mondială este una care o obligă pe Simona Halep. „Am simţit presiune că am ajuns numărul doi mondial. Încă dinainte de US Open, toată lumea îmi spunea că am şansa să câştig titlul şi nu e uşor cu această presiune. Am ajuns repede pe locul doi, într-o perioadă în care am susţinut multe meciuri şi am obţinut rezultate importante. Mă bucur de acest moment şi vreau să joc mereu cel mai bun tenis al meu. Calificarea la Turneul Campioanelor e un vis. Încă de anul trecut, de la Sofia, am vrut să evoluez la un Masters şi mai mare. Vreau doar să mă bucur că voi fi acolo. Voi încerca să joc cât mai bine“, a declarat Simona Halep.

 Simona Halep - „Îi vom simţi lipsa lui Na Li“

 Jucătoarea din Constanţa regretă că Na Li, din China, se va retrage din circuitul profesionist. „E dificil să auzi o veste precum aceea a retragerii lui Na Li. Este o persoană drăguţă şi glumeaţă. Am jucat de două ori contra ei, dar ne-am şi antrenat împreună de câteva ori. Era foarte concentrată la pregătire şi la meci. O sportivă specială, o mare luptătoare şi campioană. Îi urez tot binele din lume şi să fie fericită, pentru că tenisul nu e totul în viaţă, doar o parte a ei. Îi urez să aibă câţi copii vrea. Mi-a plăcut stilul ei, felul în care juca şi discursurile sale, îmi aduc aminte cu plăcere de cel de la Australian Open. Na Li era mereu distractivă. O să-i simţim lipsa, cu siguranţă“, a spus Halep.
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Simona Halep, a doua favorită a turneului de la Wuhan

22 Sep 2014 1692