Superliga 2023/2024 Cu un egal contra Farul Constanța, FCSB iese campioană. „Marinarii“ sunt pregătiți însă pentru un nou meci mare

  • Echipa cu cel mai bun joc din play-off, Farul Constanța are patru victorii, un egal și o înfrângere în cele șase meciuri jucate până acum, dar și cele mai multe goluri marcate, 13.

În etapa a șaptea a turneului play-off din Superliga 2023/2024, Farul Constanța, campioana în exercițiu a României și a doua clasată momentan, joacă în fieful liderului FCSB, pe Arena Națională din București.

Meciul se joacă sâmbătă, 27 aprilie 2024, de la ora 20.30. Cu patru etape înainte de finalul campionatului, FCSB are 11 puncte avans față de Farul (46-35), iar, cu un egal în această partidă, liderul obține și matematic titlul de campioană! De altfel, Farul a rămas singura echipă din play-off care mai păstrează șanse teoretice de a cuceri titlul, iar „marinarii“ joacă foarte bine în play-off, învingând Rapidul (de două ori, cu 2-1 și 3-1), CFR Cluj (cu 5-1) și Universitatea Craiova (cu 2-1). FCSB i-a administrat Farului singura înfrângere din play-off, 1-0 la Ovidiu, dar echipa de pe litoral merita mult mai mult în acel meci, după cum a decurs partida!
 
Vezi oferta Superbet pentru duelul cu FCSB!
    
Farul are patru victorii, un egal și o înfrângere în cele șase meciuri jucate până acum în play-off, dar și cele mai multe goluri marcate, 13. În etapa precedentă, Farul a învins Rapid la Ovidiu cu 3-1, în vreme ce FCSB a remizat, 2-2, în deplasare cu ultima clasată, Sepsi OSK Sfântu Gheorghe.

Contează meciul următor. Trebuie să pregătim ce urmează. Vom vedea. Încercăm să mergem pe acest drum, cu fotbalul pe care știm să-l jucăm. Lupta pentru cupele europene se duce în continuare. Mai avem patru meciuri foarte puternice, foarte bune. Trebuie să dovedim. Cum le-am zis jucătorilor, avem oxigen, când ești în play-off ai oxigen. Aici cred că au venit la noi lucrurile bune. Îi văd pe toți bine, conectați. Cred că succesul unește. Cu FCSB e o partidă dificilă. Sperăm să facem un meci mare și acum, dacă vom putea. Obiectivul pentru mine în primul rând e să găsesc soluția, să fiu inspirat, ca în meciul cu Rapid. Încep cu cineva și termin cu altcineva. Când joci din trei în trei zile, trebuie să planifici bine lucrurile. Am căpătat și noi experiență în această vară, am jucat în cupele europene. Va fi o luptă foarte mare pentru locul doi și sperăm ca noi să fim cei care biruim. În meciul anterior cu FCSB, meritam mai mult, a declarat Gheorghe Hagi, managerul tehnic al Farului.

   
Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!


La echipa de pe litoral va lipsi în continuare tânărul atacant Ionuț Cojocaru, accidentat, pe când Ionuț Larie a acuzat probleme medicale la meciul cu Rapidul, fiind schimbat. De cealaltă parte, FCSB nu îi va avea la dispoziție pe Florinel Coman, golgeterul campionatului (accidentat), și pe fundașul stânga Risto Radunovic (suspendat).  

La noi, lipsește Cojocaru, dar a apărut Andronache. Sunt și cei care nu au minute. Băieții sunt focusați. Nu uitați de Benchaib, care a intrat cu Rapid și a făcut diferența. Un jucător care n-a apărut până acum, a fost accidentat, dar cu Rapid a demonstrat că are talent. Trebuie să muncească bine, să-și dorească, să se adapteze la noi. Poate fi un jucător foarte bun. Gustavo are o creștere foarte mare, un fundaș central tânăr de picior stâng foarte bun, a menționat Gică Hagi.   

 
Intră în SuperSocial, singura rețea socială dedicată pariorilor din România, și găsește-ți inspirația!
 
Program etapa 7 play-off / play-out

Vineri, 26 aprilie
Ora 20.00: Dinamo – FC Voluntari (play-out)

Sâmbătă, 27 aprilie
Ora 17.30: FCU 1948 Craiova – Universitatea Cluj (play-out)
Ora 20.30: FCSB – Farul Constanța (play-off)

Duminică, 28 aprilie
Ora 13.30: Oțelul Galați – FC Hermannstadt (play-out)
Ora 18.15: Poli Iași – UTA (play-out)
Ora 21.00: CFR Cluj – Sepsi OSK Sfântu Gheorghe (play-off)

Luni, 29 aprilie
Ora 17.30: Petrolul Ploiești – FC Botoșani (play-out)
Ora 20.30: Rapid – Universitatea Craiova (play-off)
 
Descoperă cea mai bună ofertă de pariuri la Superbet!
 
Clasament play-off
 
1. FCSB - 46p
4. Farul - 35p
3. Universitatea Craiova - 34p
4. CFR Cluj - 34p
5. Rapid - 29p
6. Sepsi OSK - 28p.
 
Clasament play-out
 
1. FC Hermannstadt - 31p
2. UTA - 31p
3. Oțelul - 30p
4. Universitatea Cluj - 29p
5. Petrolul - 26p
6. FC Voluntari - 22p
7. FC Botoșani - 21p
8. Poli Iași - 21p
9. Dinamo - 20p
10. FCU Craiova 1948 - 19p.
 
Ca și în sezonul trecut, în play-off evoluează primele șase clasate după sezonul regular, iar restul de zece formații joacă în play-out, punctajul înjumătățindu-se înaintea părții a doua a campionatului. Echipa care va ieși campioană va evolua în turul întâi preliminar al Ligii Campionilor. Alte două formații vor juca în turul doi preliminar al Conference League, iar câștigătoarea Cupei României - în primul tur preliminar al Europa League. Ultimele două clasate în play-out, locurile 9 și 10 (15 și 16) vor retrograda direct, iar formațiile de pe pozițiile 7 și 8 (13 și 14) vor susține un baraj de promovare / menținere în Superligă în compania formațiilor de pe 3 și 4 din Liga a 2-a. Pe de altă parte, primele două clasate în play-out vor juca între ele o semifinală, iar cine va avea câștig de cauză va întâlni apoi o echipă de play-off, cu miză calificarea în turul doi preliminar al Conference League.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Sursa foto: Farul Constanța

Citește și:

Superliga 2023/2024
Farul Constanța – Rapid 3 – 1. „Marinarii” urcă pe locul 2. Două goluri în două minute au decis soarta partidei (GALERIE FOTO + VIDEO)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Onorat la Mihail Kogălniceanu de Tulcea Fostul fotbalist Dumitru Caraman - cetățean de onoare. Stadionul din comună îi poartă numele (GALERIE FOTO)

15 Jun 2022 5754

Fotbalistul nigerian Michael Omoh, la Farul Constanța (VIDEO)

05 Jan 2022 3243