Superliga 2023/2024 Petrolul Ploiești - FCU 1948 Craiova deschide, vineri, 18 august, runda a șasea

  • Ambele adversare vin după victorii în ultimele două etape, Petrolul învingând campioana Farul Constanța și Rapid București.

Sezonul regular din Superligă, ediția 2023/2024, a ajuns la etapa a șasea, care începe vineri, 18 august 2023, derulându-se pe parcursul a patru zile.

Runda este deschisă vineri de partida Petrolul Ploiești - FCU 1948 Craiova, care se joacă de la ora 18.30. Cu un parcurs de forță în ultimele două etape, în care a învins pe teren propriu campioana Farul Constanța, iar apoi Rapid București în deplasare, Petrolul a urcat în clasament, acum fiind pe locul cinci, cu opt puncte. FCU 1948 Craiova ocupă poziția a noua, cu șase puncte. Echipa pregătiră de Nicolae Dică vine și ea după două victorii (acasă cu FC Voluntari și în deplasare cu FC Botoșani), astfel că partida de la Ploiești se anunță interesantă.  
 
Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!
 
A doua partidă a zilei, programată de la ora 21.30, este Universitatea Craiova – UTA. Formația din Bănie e pe locul doi în ierarhie, după victoria din etapa trecută (4-1 în deplasare cu Poli Iași), Universitatea nepierzând în primele cinci runde ale campionatului (trei victorii și două egaluri). Meci foarte greu, așadar, pentru UTA, care ocupă locul 12, cu patru puncte. Formația arădeană nu a jucat în etapa precedentă, meciul din deplasare cu Farul fiind reprogramat, alături de alte două partide din runda precedentă, în care au fost implicate reprezentantele României în preliminariile Conference League.   
 
Intră în SuperSocial, singura rețea socială dedicată pariorilor din România, și găsește-ți inspirația!

Campioana Farul Constanța a avut succes în turul trei preliminar, în care a trecut, în dublă manșă, de campioana Estoniei, Flora Tallin, după două victorii, calificându-se astfel în play-off. În acest weekend, „marinarii“, care ocupă locul șapte, cu șase puncte (dar cu un meci în minus), întâlnesc în deplasare Rapid București (locul 11, cu cinci puncte). Cu o singură victorie până acum în campionat și cu ultimele două partide pierdute, Rapid a ratat startul, jocul nu merge, iar atmosfera e tot mai încinsă în Giulești. Echipa antrenată de Cristiano Bergodi speră să întrerupă contra Farului seria negativă, dar și formația de pe litoral țintește victoria, având în vedere că vine după două eșecuri în campionat (acasă cu Poli Iași și în deplasare cu Petrolul). La Rapid ar puitea debuta fundașul Andrei Borza, achiziționat zilele acestea tocmai de la Farul! Campioana nu îl mai are nici pe Denis Alibec, care s-a transferat la o echipă din Qatar.      
 
Vezi oferta Superbet pentru meciul cu Rapid!

Program etapa a 6-a

 
Vineri, 18 august
 

Ora 18.30: Petrolul Ploiești – FCU 1948 Craiova
Ora 21.30: Universitatea Craiova – UTA
 
Sâmbătă, 19 august

Ora 17.00: FC Botoșani – Oțelul Galați
Ora 21.45: FC Voluntari – Dinamo
 
Duminică, 20 august

Ora 18.15: Rapid – Farul Constanța
Ora 21.30: FCSB – Poli Iași

Luni, 21 august

Ora 18.30: Sepsi OSK Sfântu Gheorghe – FC Hermannstadt
Ora 21.30: Universitatea Cluj – CFR Cluj
 
Clasament: 1. FCSB – 12p (4m), 2. Universitatea Craiova – 11p, 3. FC Voluntari – 9p, 4. Sepsi OSK – 8p (4m), 5. Petrolul – 8p, 6. CFR Cluj – 7p (4m), 7. Farul – 6p (4m), 8. FC Hermannstadt – 6p (4m), 9. FCU 1948 Craiova – 6p, 10. U Cluj - 6p, 11. Rapid – 5p, 12. UTA – 4p (4m), 13. Oțelul – 4p, 14. Dinamo – 4p, 15. Poli Iași – 3p, 16. FC Botoșani – 2p.
 
Descoperă cea mai bună ofertă de pariuri la Superbet!
 
Ca și în sezonul trecut, primele șase clasate după sezonul regular vor evolua în play-off, iar restul de zece formații vor evolua în play-out, punctajul înjumătățindu-se înaintea părții a doua a campionatului. Campioana va evolua în turul întâi preliminar al Ligii Campionilor. Alte două echipe vor juca în turul doi preliminar al Conference League, iar câștigătoarea Cupei României – în primul tur preliminar al Europa League. Ultimele două clasate în play-out, locurile 9 și 10 (15 și 16) vor retrograda direct, iar formațiile de pe pozițiile 7 și 8 (13 și 14) vor susține un baraj de promovare / menținere în Superligă în compania formațiilor de pe 3 și 4 din Liga a 2-a. Pe de altă parte, primele două clasate în play-out vor juca între ele o semifinală, iar cine va avea câștig de cauză va întâlni o echipă de play-off, cu miză calificarea în turul doi preliminar al Conference League.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
Sursa foto: Facebook (Farul Constanța)

Citește și:


Farul Constanța, eșec dramatic cu Petrolul. Golul victoriei, în minutul 90+3, după ce „marinarii“ reveniseră de la 0-2! (GALERIE FOTO)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.