Superliga 2023/2024 Rapid București - Petrolul Ploiești, „duelul pasiunilor adevărate“, în etapa a cincea

  • Rapid București și Petrolul Ploiești au acumulat câte cinci puncte până acum în acest sezon, fiind vecine de clasament.

Etapa a cincea a Superligii, ediția 2023/2024, continuă cu încă patru meciuri, sâmbătă, duminică și luni, iar duminică, 13 august, este programată, de la ora 21.30, o partidă mult așteptată, Rapid București – Petrolul Ploiești.

Plecată la drum în acest campionat cu ambiții mari, Rapid nu a obținut rezultatele așteptate în primele patru etape, în care a acumulat doar cinci puncte, după o victorie, două egaluri și o înfrângere, fiind pe locul 9. În etapa trecută, echipa giuleșteană a pierdut pe terenul FC Voluntari (1-2), portarul Horațiu Moldovan, titularul Naționalei României în ultimele două meciuri oficiale, având o evoluție slabă. De altfel, după partida cu FC Voluntari, la Rapid a fost adus ca antrenor de portari fostul mare goal-keeper Bogdan Lobonț.    
 
„He's back! «Bine v-am regăsit!».După 23 de ani, portarul ce a câștigat titlul de campion cu Rapid, în 1999, s-a întors în Giulești! «Pisica» este noul antrenor de portari al clubului nostru!“, a anunțat Rapid București. În același timp, jucătorul Cristian Ignat (20 de ani) a fost împrumutat pentru un sezon la CS Mioveni, formație de liga secundă, antrenată de Constantin Schumacher. „7 meciuri a jucat Cristi pentru Rapid. Ignat mai are contract cu Rapid până în 2026. Multă baftă, Cristi!“, este mesajul grupării bucureștene.  

Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!

Cinci puncte a acumulat și Petrolul în meciurile jucate până acum în această ediție a Superligii, dar formația ploieșteană, care e pe locul 10, vine după o victorie (prima din acest sezon), 3-2 pe teren propriu, în etapa a patra, cu Farul Constanța, campioana României.

În această partidă, în care gazdele au marcat golul victoriei în minutele de prelungire, doi tineri fotbaliști petroliști, născuți după anul 2000, Mihai Constantinescu și Pedro Justiniano, au debutat în Superligă. Mihai Constantinescu are 20 de ani, este născut la Ploiești și reprezintă un produs al Academiei de fotbal Petrolul. Pedro Justiniano are 23 de ani și este născut în Venezia, dar reprezintă Guineea-Bissau la nivel de echipă națională. „Vă dorim mult succes în haita lupilor galbeni și cât mai multe realizări!“, este mesajul Petrolului.
  
„Duminică, ne deplasăm la Rapid și vom disputa Primus Derby, duelul pasiunilor adevărate, pentru prima dată pe noul Giulești. Mergem încrezători și motivați, ne dorim să legăm victoriile și să ne întoarcem acasă cu toate cele 3 puncte puse în joc. Echipa noastră este concentrată să se întoarcă cu victoria de pe Giulești“, a mai prezizat clubul prahovean.

„În acestan, Rapid și-a propus câștigarea campionatului și se fac investiții foarte mari. Dar noi mergem să jucăm și, cum ne propunem de fiacre data, să facem un meci bun și să ne întoarcem cu puncte. Există o rivalitate între cele două cluburi. Și eu când eram jucător jucam cu mare ambiție în acest meci, nu trebuia să mă motiveze antrenorul“, a declatat Florin Pârvu, antrenorul Petrolului.    


Intră în SuperSocial, singura rețea socială dedicată pariorilor din România, și găsește-ți inspirația!
 

Program etapa a 5-a
 
Vineri, 11 august
 
FCU 1948 Craiova – FC Voluntari 3-1

Sâmbătă, 12 august
 
Ora 18.30: Oțelul Galați – Universitatea Cluj
Ora 21.30: Poli Iași – Universitatea Craiova
 
Duminică, 13 august
 
Ora 21.30: Rapid București – Petrolul Ploiești
 
Luni, 14 august
 
Ora 20.30: Dinamo București – FC Botoșani
 
În urma participării echipelor Farul Constanța, FCSB și Sepsi OSK Sfântu Gheorghe în turul trei preliminar al Conference League, partidele FC Hermannstadt – FCSB, CFR Cluj – Sepsi OSK Sfântu Gheorghe și Farul Constanța – UTA au fost amânate.

Clasament: 1. FCSB – 12p, 2. FC Voluntari – 9p, 3. Sepsi OSK – 8p, 4. Universitatea Craiova – 8p, 5. CFR Cluj – 7p, 6. Farul – 6p, 7. FC Hermannstadt – 6p, 8. FCU 1948 Craiova – 6p, 9. Rapid – 5p, 10. Petrolul – 5p, 11. U Cluj - 5p, 12. UTA – 4p, 13. Oțelul – 3p, 14. Poli Iași – 3p, 15. FC Botoșani – 2p, 16. Dinamo – 1p.   

Descoperă cea mai bună ofertă de pariuri la Superbet!

Ca și în sezonul trecut, primele șase clasate după sezonul regular vor evolua în play-off, iar restul de zece formații vor evolua în play-out, punctajul înjumătățindu-se înaintea părții a doua a campionatului. Campioana va evolua în turul întâi preliminar al Ligii Campionilor. Alte două echipe vor juca în turul doi preliminar al Conference League, iar câștigătoarea Cupei României – în primul tur preliminar al Europa League. Ultimele două clasate în play-out, locurile 9 și 10 (15 și 16) vor retrograda direct, iar formațiile de pe pozițiile 7 și 8 (13 și 14) vor susține un baraj de promovare / menținere în Superligă în compania formațiilor de pe 3 și 4 din Liga a 2-a. Pe de altă parte, primele două clasate în play-out vor juca între ele o semifinală, iar cine va avea câștig de cauză va întâlni o echipă de play-off, cu miză calificarea în turul doi preliminar al Conference League.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: captură Petrolul Ploiești TV

Citește și:

Superliga 2023/2024
FCU 1948 Craiova - FC Voluntari, singurul meci care se dispută vineri, 11 august, în etapa a cincea

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.