Superliga Farul Constanța, tot mai aproape de titlul de campioană. „Marinarii“ încep returul din play-off de pe poziții solide


 
  • Cifrele partidei cu CFR Cluj, câștigate de Farul, vorbesc de la sine despre dominarea echipei de pe litoral.
 
S-a încheiat turul turneului play-off al Superligii, până la finalul campionatului mai fiind de jucat cinci meciuri. Pe primul loc este Farul Constanța, care are patru puncte avans față de a doua clasată, campioana CFR Cluj, și cinci față de echipa de pe locul trei, FCSB.
 
În ultima partidă din etapa a cincea, FCSB a pierdut în deplasare (0-1) cu Rapid București, astfel că nu s-a apropiat de echipa de pe litoral, aceasta fiind principala favorită la titlul de campioană. „Marinarii“ s-au distanțat la patru lungimi de CFR Cluj în urma victoriei de la Ovidiu (1-0), cifrele partidei vorbind de la sine despre dominarea Farului:
 
  • posesie - 53% - 47%;
  • șuturi / pe cadrul porții - 11/5 - 9/2;
  • cornere - 5-0;
  • pase precise (% din total) - 395 (77%) - 316 (74%);
  • contraatacuri - 21/14;
  • dueluri aeriene câștigate - 43/42.
 
„Să sperăm că la finalul campionatului ne vom bucura împreună“ 
 
Folosit în meciul cu CFR Cluj în postura de număr zece, în absența golgeterului Denis Alibec, accidentat, mijlocașul defensiv Tudor Băluță a făcut un meci mare, printre altele, oferindu-i pasa de gol lui Adrian Mazilu. Băluță a fost desemnat omul meciului în victoria cu echipa campioană.
 
„Un meci foarte bun al nostru, ne-am bătut din primul până în ultimul minut.  În mare parte am dominat. Pe final, ne așteptam ca ei să forțeze la scorul de 0-1, însă, chiar și așa, am reușit să ne creăm faze periculoase, de poartă. Sunt fericit pentru această victorie și că am reușit să mai dau o pasă de gol. Îmi doresc să ajut echipa așa cum pot, goluri, pase decisive, intercepții, recuperări, nu contează. Pentru mine cel mai important e să câștigăm meci de meci. Ca în tot sezonul, fanii sunt alături de noi, le mulțumim, îi așteptăm și la meciurile următoare și să sperăm că la finalul campionatului ne vom bucura împreună.  Toate lumea își aduce aportul la rezultatele echipei, nu contează cât joacă. Tragem cu toții, 100% motivați, la aceeași căruță. Avem un grup foarte bun, s-a creat o simbioză între jucătoriii tineri și cei experimentați“, a declarat Tudor Băluță, la Farul TV.
 
„Am făcut o partidă mare“
 
Folosit atacant, alături de Louis Munteanu, într-un sistem cu două vârfuri, Adrian Mazilu (17 ani) și-a mai trecut o dată numele pe lista marcatorilor pentru Farul. „A fost un meci foarte greu, am muncit cu toții 90 de minute. Suntem fericiți, pentru că am făcut o partidă mare. În teren, duelurile au fost aprige, adversarii au forță și experiență, dar noi am jucat mai bine ca ei și am reușit să ne impunem. Îi mulțumesc frumos lui Tudor, am primit o pasă genială, care m-a lăsat cu poarta goală. Le mulțumesc și colegilor că toti am dat totul pe teren. Mai sunt cinci meciuri foarte importante, cinci finale, noi trebuie să o luăm meci cu meci și să scoatem maximum de puncte din fiecare. Suporterii ne-au susținut în număr mare și sper să fie la fel și în continuare“, a menționat Adrian Mazilu, potrivit sursei citate.
 

„Avem tot ce ne trebuie pentru a termina campionatul pe primul loc“
 
Returul turneului play-off începe de la următorul clasament: 1. Farul - 42p, 2. CFR Cluj - 38p, 3. FCSB - 37p, 4. Universitatea Craiova - 35p, 5. Rapid - 31p, 6. Sepsi OSK Sfântu Gheorghe - 24p. În runda de deschidere, a șasea, se joacă meciurile: sâmbătă, 29 aprilie, de la ora 21.45 - Sepsi OSK - Farul; duminică, 30 aprilie, de la ora 21.00 - Universitatea Craiova - FCSB; luni, 1 mai, de la ora 20.30 - Rapid - CFR Cluj. 

 
Cu trei zile înainte de meciul cu Farul, Sepsi OSK joacă în semifinalele Cupei României, miercuri, 29 aprilie, de la ora 19.00, pe teren propriu cu CFR Cluj.    
 
„Ne gândim acum la următorul meci, luăm fiecare partidă în parte, așa cum am făcut în tot campionatul. Cred că avem tot ce ne trebuie pentru a termina campionatul pe primul loc. Pentru mine, să câștig titlul cu Farul ar reprezenta o bucurie foarte mare, mai ales după ce am avut perioada de accidentări. Să revin și, la primul sezon, să iau titlul ar fi formidabil. Însă vreau să rămânem cu capul pe umeri, să ne focusăm pe ce urmează și să abordăm fiecare meci la trei puncte“, a menționat Tudor Băluță.   
 
„Cu Sepsi va fi un meci foarte greu, în deplasare, dar trebuie să ne facem jocul nostru, să evoluăm ca acasă, să facem un meci mare și să câștigăm. Sper să marchez la fiecare partidă, să-mi ajut echipa, dar la noi nu contează cine înscrie, ci să luăm cele trei puncte“, a completat Adrian Mazilu. 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Farul Constanța
 
Citește și:
 
Cheia meciului Farul Constanța - CFR Cluj. Mutarea cu care Hagi a dat mat. „Când era mic, la Cupa Hagi, juca nouar“ (GALERIE FOTO)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Superliga 2023/2024 Farul Constanța, surclasată de Sepsi, chiar la Ovidiu. Safranko a fost MVP

04 May 2024 544

Superliga 2023/2024. Farul Constanța - Sepsi OSK Hagi - „Vom avea o partidă dificilă și sperăm să fim inspirați cu toții“ (VIDEO)

02 May 2024 3285

Culturism și Fitness CS Farul Constanța, șase medalii la Campionatul Balcanic (DOCUMENT)

01 May 2024 572

Răzvan Farmache, din nou la Constanța. Amintiri de aur în tricoul alb-albastru! „M-am bucurat foarte mult pentru Farul că a luat campionatul“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

29 Apr 2024 1443

Fotbalistele de la Farul Constanța, în continuare pe primul loc. În ultimul meci, egal cu Csikszereda Miercurea Ciuc

29 Apr 2024 690

Editorial Predare de ștafetă în Superligă. De la Farul la FCSB

28 Apr 2024 686

Echipa Under-18 de la Farul Constanța s-a calificat în finala Ligii de Tineret (GALERIE FOTO + VIDEO)

28 Apr 2024 902

Simona Halep, acționar la Farul Constanța? Iată ce a răspuns Stere Halep

28 Apr 2024 1847

Fotbal Constanța Rezultatele etapei a 28-a de la Liga a 4-a (seniori și juniori + clasamentele) - FOTO – VIDEO

28 Apr 2024 916

Gheorghe Hagi, după FCSB - Farul Constanța 2-1 „Puteam face mult mai mult“ (VIDEO)

27 Apr 2024 1892

LIVE TEXT. Superliga 2023/2024 Farul Constanța, înfrângere cu FCSB, care a cucerit titlul de campioană! (GALERIE FOTO + VIDEO)

27 Apr 2024 1475

Superliga 2023/2024 Oțelul Galați - FC Hermannstadt, duel tare la vârful clasamentului din play-out

27 Apr 2024 973

Farul Constanța. Luca Andronache a spart gheața „Încercăm să jucăm cât mai bine pentru fani și pentru toată Constanța“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

26 Apr 2024 840

Farul Constanța a primit licență pentru participarea la competițiile de club UEFA și UEFA WCL, sezonul 2024 / 2025

26 Apr 2024 860

Superliga 2023/2024 Cu un egal contra Farul Constanța, FCSB iese campioană. „Marinarii“ sunt pregătiți însă pentru un nou meci mare

26 Apr 2024 1354