Tragedie pe litoral Fostul baschetbalist Gabriel Calancea a murit la numai 56 de ani!



Sportul românesc este din nou în doliu, după ce s-a stins din viață, la numai 56 de ani, președintele CSU Brașov, Gabriel Calancea, fost baschetbalist.

Originar din Constanța, dar stability de mai mulți ani la Brașov, acesta s-a stins din viață la Costinești, unde venise la Competitia Națională de MiniBaschet Under-12.

Vestea decesului fostului baschetbalist Gabriel Calancea, la doar 56 de ani, a fost un soc atat pentru apropiati, cat si pentru familia baschetului romanesc. Presedintele clubului CSU Brasov si-a trait ultimele clipe acolo unde se si nascuse: la malul marii. Din pacate, un accident stupid a curmat viata celui care venise cu familia lui pentru a se bucura de spectacolul baschetbalistic oferit de micutii participanti la Competitia Nationala de MiniBaschet U12.

Frate al selectionerului echipei nationale feminine Dan Calancea, Gabriel si-a dedicat viata baschetului, din copilarie si pana la finalul vietii. Slefuit de antrenorul Martisor Hondrila, a fost convocat la loturile nationale de juniori, reprezentand cu demnitate Romania. In 1985, impreuna cu fratele lui, s-au mutat la Brasov, urmand cursurile Facultatii de Electrotehnica. In orasul de sub Tampa, au devenit printre cei mai importanti jucatori ai prim-divizionarei CSU, echipa la care au jucat pana la finalul carierei.

Dupa retragerea din activitatea de jucator, Gabriel Calancea a ramas aproape de baschet, devenind presedintele CSU Brasov. Anul acesta implinea 38 de ani de activitate neintrerupta (ca jucator, si apoi conducator) in cadrul clubului alb-albastru.

Federatia Romana de Baschet adreseaza sincere condoleante familiei indurerate, si tuturor celor apropiati!

Dumnezeu sa il odihneasca in Pace!, este mesajul Federației Române de Baschet.

Sursa foto: 1 (cu rol ilustrativ): ZIUA de Constanța, 2 - Federația Română de Baschet  

Citește și:


Sportul românesc în doliu! Un cunoscut baschetbalist s-a stins din viață


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.