Arhitectii ofera la alegere schite de proiect pentru orice constructie

Primii pasi in construirea unei case

Pentru multi dintre noi, efortul construirii unei case este major pentru ca sunt foarte multe lucruri pe care nu le cunoastem: de ce acte avem nevoie, care sunt procedurile si demersurile necesare construirii unei case in deplina legalitate si mai ales care sunt costurile la care ar trebui sa ne asteptam. De aceea prin intermediul acestei rubrici ne propunem sa va prezentam detaliat care sunt demersurile pe care ar trebui sa le intreprindeti pentru ca totul sa va fie mai lesne de realizat. In acest numar al suplimentului nostru, incercam sa va oferim date si informatii tehnice privind " schita de proiect" pentru constructia oricarei case.

Dialogul direct cu mai multi arhitecti este esential, pentru ca numai astfel il vom putea alege pe cel mai potrivit pentru casa noastra. Arhitectul cu care simtim ca putem comunica cel mai bine, va fi cel care ne va ajuta sa construim casa care ni se va potrivi, conform stilului nostru de viata, precum si al familiei noastre, necesitatilor noastre si in limita posibilitatilor noastre financiare. Dincolo de comunicarea care se stabileste intre noi si arhitectul nostru, este foarte important ca cel ales de noi sa aiba o diploma de studii recunoscuta de statul roman, care ii atesta calitatea de profesionist. Profesarea ca arhitect cu drept de semnatura este posibila doar daca persoana respectiva este inscrisa in Tabloul National al Arhitectilor, publicat de Ordinul Arhitectilor din Romania, in Monitorul Oficial al Romaniei. Misiunile ce urmeaza a fi incredintate arhitectului trebuie sa faca obiectul unui contract scris, care este obligatoriu, conform prevederilor legale. Contractul trebuie sa precizeze urmatoarele: misiunile exacte ale arhitectului, durata lor, modalitatile de plata (onorariile arhitectului se negociaza liber, respectand baremul de onorariu minimal stabilit de Ordinul Arhitectilor din Romania), calendarul proiectului.Proiectul casei noastreIn realizarea proiectului, arhitectul trebuie sa tina cont de climatul si stilul ambiant in mijlocul caruia casa se va integra: orientare fata de punctele cardinale; grad de inchidere sau de deschidere fata de vecinatati; organizarea acceselor si traseelor de miscare; integrarea armonioasa in cadrul mediului natural sau a structurii urbane existente; alegerea unei expresii arhitectonice potrivite in acord cu alegerea unei tehnologii si a unor materiale de constructie si de finisaj; felul in care este repartizat si utilizat spatiul in interiorul casei; alegerea unui tip de incalzire si de ventilare potrivite, in scopul limitarii la maxim a viitoarelor consumuri de energie si, implicit, a costurilor de intretinere.Combinand toate aceste date diferite, arhitectul ne va propune una sau mai multe "schite de proiect". In aceasta prima faza, se poate estima costul aproximativ al investitiei. Daca arhitectul are convingerea ca resursele noastre financiare nu sunt suficiente, el are datoria sa ne informeze asupra acestui lucru, obligatie ce decurge din Codul Deontologic al profesiei de arhitect. Dupa ce se cristalizeaza forma finala a proiectului se fac demersurile necesare obtinerii Autorizatiei de Constructie, demers in care cel care a gandit proiectul trebuie sa va asiste.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

S-a terminat procesul în dosarul cadastrării județului Constanța! Când se va pronunța Tribunalul Constanța

08 May 2024 713

Arsene Olivia Ruxandra s-a retras din calitatea de asociat al Planara Building Works SRL! Arsene Alexandru Felix, unicul asociat

02 May 2024 399

Imobiliare Bucureștenii Floriștean și Chirănescu vor să construiască un bloc pe Bulevardul 1 Mai Vechi din Constanța. PUZ-ul a fost lansat în consultare publică (DOCUMENTE)

27 Mar 2024 732

Recurs în dosarul dintre Arhitectura Plus SRL,firma fondată de actualul arhitect șef al municipiului vs. primarul Constanței

14 Mar 2024 783

Imobiliare Constanța PUZ-ul pentru un teren din zona Tomis III din municipiul Constanța, lansat în consultare publică. Până când puteți trimite propuneri și observații? (DOCUMENT)

11 Mar 2024 1069

ICR Apeluri pentru burse destinate cercetătorilor, arhitecţilor şi profesioniştilor din diverse domenii

17 Feb 2024 778

Programul liturgic al Înaltpreasfințitului Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, în perioada 1-5 februarie 2024

31 Jan 2024 989

Tribunalul Constanța, termen nou în dosarul privind cadastrarea județului Constanța!

27 Jan 2024 989

Tribunalul amână procesul deschis de un investitor imobiliar din Constanța pentru anularea unei hotărâri CLC pentru Tomis Nord

20 Jan 2024 670

Vergil Chițac a delegat atribuții importante Viceprimarul Rusu va evalua activitatea celor mai importanți funcționari din Primăria Constanța (DOCUMENT)

08 Jan 2024 1232

Cimitir nou în municipiul Mangalia. La cât este estimată investiția?

27 Dec 2023 1048

De ce sa apelezi la o agenție de web design?

08 Dec 2023 664

In memoriam Ion Mincu, arhitectul care a elaborat planurile pentru restaurarea Catedralei „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” Constanța

05 Dec 2023 910

Se întrunește Comisia tehnică de amenajare a teritoriului și urbanism a municipiului Constanța. Ce proiecte imobiliare se află pe ordinea de zi?

20 Nov 2023 1250

UPDATE Muzeul de Artă Constanța, gazdă pentru Bienala de Arhitectură Dobrogeană! Harry Tavitian, invitat special (GALERIE FOTO+VIDEO)

17 Nov 2023 1450