ZIUA in judet

Administraţia a găsit soluţia pentru câinii maidanezi! Asfaltarea comunei Topalu, prioritatea zero a aleşilor locali

Comuna Topalu a reprezentat mereu pe harta judeţului un punct de atracţie, prin Cetatea Capidava, dar şi prin meleagurile de pe malul Dunării. Un proiect pentru care finanţarea a rămas însă un cuvânt... nemaiauzit. Cu toate acestea, administraţia locală condusă de proaspătul primar Valentin Stanciu are în plan câteva schimbări în comună.
 
În primul rând, pe agenda administraţiei se află proiectul privind asfaltarea a 1,5 kilometri de drumuri comunale. Proiectul, realizat cu bani de la bugetul de stat, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL), prevede modernizarea şi reabilitarea străzilor Salcâmului, Nufărului, Dor şi Panseluţei. Pentru ca proiectul să fie dus la bun sfârşit, administraţia a organizat o licitaţie, câştigată de Autoprimar Serv SRL, o societate comercială cu sediul în municipiul Constanţa, pentru atribuirea contractului în valoare de 476.515 lei, fără TVA.
 
Un alt proiect al administraţiei locale vizează introducerea unei reţele de canalizare în comună. „Vorbim de un proiect de două milioane de euro. Un proiect european, pe care vrem să îl depunem în această toamnă. Aşteptăm ca sesiunile de depuneri să devină active, pentru a putea depune proiectul. Vorbim de o finanţare 100% europeană, de 13 kilometri de conducte de canalizare şi de o staţie de epurare, care va fi amplasată în Topalu“, a declarat primarul Valentin Stanciu. Dacă proiectul la documentaţia căruia se lucrează deja va primi finanţare europeană, viitoarea canalizare ar urma să deservească o populaţie de 15.000 de locuitori.
 
De curând, angajaţii serviciului de curăţenie al Primăriei au igienizat şi centrul localităţii constănţene Capidava, dar şi noul cimitir din Topalu. Acţiunea de igienizare a presupus: toaletarea arborilor şi strângerea gunoaielor.
 
În altă ordine de idei, administraţia locală anunţă că intenţionează să stopeze problema câinilor maidanezi din comună. „Căutăm o firmă care să aibă ca domeniu de activitate ecarisajul. Ne-am dori să nu mai avem câini vagabonzi pe străzile comunei şi considerăm că o firmă s-ar putea ocupa de acest lucru, respectând legea, desigur. O să înceapă şcolile, vremea se va răci, aceste animale vor deveni flămânde şi înfrigurate şi nu ne-am dori să facă rău vreunui copil“, a precizat gospodarul-şef Valentin Stanciu.

Hramul Bisericii „Adormirea Maicii Domnului“, pe 15 august 

De asemenea, peste doar câteva zile, cu mic, cu mare, toată populaţia comunei este aşteptată la hramul Bisericii „Adormirea Maicii Domnului“ din localitatea de reşedinţă a comunei, hram ce va fi sărbătorit pe data de 15 august. Preotul paroh al bisericii, părintele Dumitru, s-a ocupat de strângerea donaţiilor pentru a organiza acest eveniment.
 
Pe de altă parte, şi în această toamnă, tradiţia cântecelor populare din comuna Topalu va merge mai departe prin Festivalul Concurs Național de Interpretare a Cântecului Popular Românesc „Dan Moisescu“, eveniment ajuns deja la cea de a XX-a ediţie.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Județul Constanța Posturi vacante la Primăria Comunei Topalu. Când are loc concursul

15 Jan 2020 1133

Primăria Comunei Topalu face angajări. Condiții

18 Nov 2019 1222

Festivalul-concurs „Dan Moisescu” găzduit de comuna constănțeană Topalu, la cea de-a XXIII-a ediție

09 Sep 2019 1419

Decizia nu este definitivă Un fost primar din judeţul Constanţa, obligat să despăgubească instituţia pe care a condus-o

09 Aug 2019 3265

Primăria comunei Topalu va achiziţiona un buldoexcavator (document)

27 Dec 2018 898

Primăria Comunei Topalu angajează şofer. Când va avea loc concursul

03 May 2018 1096

Nevoi multe, bani puţini Se caută o soluţie privind acordarea burselor pentru elevii din comuna Topalu

29 Nov 2017 889

Premieră culturală în comuna Topalu Festival rock la poalele Cetăţii Capidava

29 Jun 2017 2053

Mica Unire a fost sărbătorită cu fast la Topalu

26 Jan 2017 1321

Moş Crăciun ajunge şi la Topalu! Peste 900 de pachete, împărţite de Primărie

19 Dec 2016 2937

Comuna Topalu are un nou consilier local Administraţia a găsit soluţia pentru problema câinilor maidanezi

20 Oct 2016 2408

S-a semnat contractul pentru prinderea maidanezilor! Proiectul pentru reţeaua de canalizare din Topalu, în faza de documentaţie

08 Sep 2016 1153

Asfaltarea străzilor din comuna Topalu, obiectivul principal al aleşilor locali în acest mandat

28 Jul 2016 1827

Pregătiri pentru Ziua Copilului, la Topalu

04 May 2016 1627

Restaurarea Cetăţii Capidava bate pasul pe loc Străzile din Topalu, în reabilitare cu bani de la bugetul local

14 Apr 2016 1828