ZIUA in judet

Asfaltarea comunei, proiect în stand-by la Guvern Școlile din comuna Ciocârlia au intrat într-un proces de igienizare

 

Au mai rămas aproximativ două săptămâni până la începutul toamnei și doar trei săptămâni până la startul noului an școlar. La Ciocârlia, pregătirile sunt în toi pentru ca școlile comunei să primească elevii în spații curate și aerisite.
 

„În această perioadă, activitatea noastră se axează și este orientată către școlile din comună. Acestea se află acum în plină igienizare. Se văruiește, se curăță, se înlocuiesc anumite obiecte sparte sau stricate. Încercăm să le oferim elevilor spații primitoare în care pot învăța din această toamnă”, a declarat, pentru ZIUA de Constanţa, primarul comunei Ciocârlia, Traian Dragomir.

 
Pe lângă intervențiile de reabilitare la unitățile de învățământ, administrația s-a ocupat și de alimentarea unităților școlare cu combustibil, pentru ca, la venirea sezonului rece, elevii să nu tremure de frig în bănci. Autoritatea publică locală se pregătește să finalizeze lucrările la baza sportivă din localitatea de reședință a comunei, acestea fiind gata în procent de 90%, dă asigurări gospodarul-șef. Imediat ce obiectivul va fi inaugurat, tinerii comunei formate din 3.000 de locuitori vor avea unde juca fotbal sau baschet.
 
Alte două proiecte ale administrației locale sunt în plină desfășurare. Ambele vizează construirea a două capele mortuare de 90 de metri pătrați. Una dintre ele este gata încă de la începutul anului, însă pentru cea de-a doua s-au așteptat fonduri. Ele sunt amenajate în localitățile Ciocârlia de Jos și Ciocârlia de Sus, iar în momentul de față se lucrează la pictura din interior. Ambele capele mortuare au necesitat o investiție de la bugetul local de aproximativ 150.000 de lei. Și aici lucrările sunt aproape finalizate - peste 90%.


 
Asfaltarea comunei reprezintă un alt obiectiv de pe agenda primarului. Autoritatea publică locală a solicitat, în urmă cu câteva luni, două milioane de euro de la Guvern, însă răspunsul Executivului nu a venit nici până acum. Reprezentanții administrației susțin că nici măcar nu știu dacă proiectul a rămas în evaluare la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice. Sunt însă și proiecte pe care administrația locală de la Ciocârlia nu a reușit să le finalizeze, întrucât lipsa banilor și-a spus cuvântul. Un vis al autorităților locale de la Ciocârlia, dar care nu a devenit realitate este proiectul cantinei sociale, prin care ar fi trebuit să se asigure o masă caldă, zilnic, pentru pensionarii comunei.
 

„Vorbim de o comunitate formată din 3.350 de locuitori. Foarte mulți sunt pensionari. Pensia medie în comună este de patru milioane de lei vechi. Unui bătrân îi este foarte greu să trăiască cu acești bani o lună întreagă. Unde mai pui că trebuie să își cumpere și medicamente din acești bani! O cantină socială, în care aceștia ar putea primi o masă caldă, reprezintă salvarea pentru mulți dintre ei“, a conchis gospodarul-șef Traian Dragomir.


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Primăria Ciocârlia a împodobit comuna! Şase kilometri de ghirlande luminoase strălucesc noaptea

19 Dec 2016 7691

Comunitatea Virtuală a Țăranilor Dobrogeni se reunește într-un eveniment de excepţie

21 Oct 2016 3212

Capela mortuară din Ciocârlia de Sus, finalizată Educaţia şi asfaltarea, prioritare în Ciocârlia

20 Oct 2016 2019

Toate şcolile din comună, renovate Grădiniţa din Ciocârlia are o nouă centrală termică

22 Sep 2016 1496

Proiecte continuate în vechea formulă, la Ciocârlia Încă puţin, şi baza sportivă va fi inaugurată!

07 Jul 2016 1990

Primarul Traian Dragomir, învestit cu încredere pentru un nou mandat Planuri pentru o cantină socială la Ciocârlia

30 Jun 2016 3165

Casele mortuare, în continuare în construcţie Baza sportivă din Ciocârlia, inaugurată săptămâna aceasta

04 May 2016 1835

Asfaltarea, un proiect pierdut în eter?! Se caută soluţii pentru construcţia unei cantine sociale la Ciocârlia

07 Apr 2016 1367

S-a pus gazonul la baza sportivă din Ciocârlia! Finanţarea pentru asfaltarea comunei, fără răspuns

17 Mar 2016 2034

Asfaltarea comunei, la mâna Guvernului Baza sportivă din Ciocârlia, gata în martie. Cantina socială… când va permite bugetul

04 Feb 2016 1328

Visul primarului din comuna Ciocârlia - o cantină socială

21 Jan 2016 2112

De Crăciun, fiecare pensionar va primi un pachet de alimente, la Ciocârlia

10 Dec 2015 1819

„Let it snow!“ Şcolile din Ciocârlia, pregătite de iarnă cu bani de la bugetul local

26 Nov 2015 1351

Bugetul local, prea mic. Nevoile, prea mari Primăria Ciocârlia caută soluţii pentru continuarea proiectelor

03 Sep 2015 982

Toate cele şapte instituţii de învăţământ din Ciocârlia, asigurate pentru iarnă cu bani de la bugetul local

27 Aug 2015 1338