ZIUA in judet

Investitii de sute de milioane de lei in podetele Independentei

1173396583.jpg

Localitatea a fost zdruncinata in ultimii doi ani de inundatii puternice

Primaria Independenta impreuna cu Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca au desfasurat in localitate mai multe cursuri de perfectionare. Gratie specializarii "constructor pietrar-zidar", 25 de tineri au fost angajati de autoritatile locale in cadrul unui program de protectie impotriva inundatiilor. Primarul din localitatea Independenta, Cristea Gascan, sustine ca toate gardurile din comuna vor fi refacute din piatra, astfel incat apele sa nu mai patrunda in curtile oamenilor. Initiativa autoritatilor locale survine in urma inundatiilor repetate, anul trecut apele provocand pagube insemnate. "Gardurile vor fi impermeabile si vor fi prevazute doar cu o nisa pentru scurgerea apelor. Un alt proiect mare, aflat in lucru, se refera la regularizarea santurilor de preluare a apelor pluviale si reconstructia podurilor si podetelor in vederea diminuarii efectelor inundatiilor", spune Cristea Gascan. Guvernul a alocat deja suma necesara pentru decontarea studiului de fezabilitate, respectiv 114 milioane, iar alte 150 milioane de lei au fost oferite Primariei Independenta recent pentru pregatirea fazei de proiectare. "Incepand cu 1 iunie, va incepe lucrarea de reconstructie a podetelor. Se vor construi sase poduri cu peste patru metri deschidere si aproximativ 70 de podete, cu alti doi metri deschidere. Altfel spus, fiecare familie care locuieste de-a lungul soselei principale va avea un podet nou. Pentru orice eventualitate, lucram si la decolmatarea santurilor cu angajatii administratiei publice", a mai spus primarul Cristea Gascan, adaugand ca proiectul are o valoare de aproximativ 40 miliarde de lei vechi. Independenta se pregateste de petreceri In ceea ce priveste domeniul cultural, seful administratiei publice locale a propus consilierilor stabilirea a cinci zile aniversare pentru localitatile Movila Verde, Olteni, Tufani, Fantana Mare si Independenta. Zilele localitatilor au fost stabilite in functie de hramurile bisericilor, desi o parte a consilierilor locali au refuzat propunerea edilului. Cele mai apropiate sarbatori din Independenta sunt programate pe 1 mai, respectiv 6 mai. "Pe 1 Mai vom organiza impreuna cu Primaria Dumbraveni o sarbatoare campeneasca, intr-un luminis drag cetatenilor, transformat intre timp in loc de distractie. Vor fi invitati artisti ai muzicii populare romanesti, iar petrecerea se va intinde, ca si anul trecut, pana tarziu in noapte. Cea de-a doua sarbatoare, programata pentru 6 mai, se va desfasura in Caminul Cultural din satul Tufani. Cum evenimentul corespunde unei sarbatori musulmane, vom conferi doua titluri de cetateni de onoare ai localitatii. Aykut Akbulut si Sahin Kalafat sunt cele doua personalitati vizate, cetateni de etnie turca care au sprijinit comunitatea musulmana din Fantana Mare", a mai precizat primarul Cristea Gascan.

Scris de: {autor}P{/autor}


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Capriciile iernii Inundații în județul Vâlcea, în urma ninsorilor din ultimele zile (galerie foto+video)

24 Jan 2019 350

Imagini dramatice. Oraşul Veneţia se pregăteşte pentru cele mai grave inundaţii de după 1979 (galerie foto+video)

29 Oct 2018 845

Tragedie în Franța Cel puțin 13 oameni morți în urma unor ploi apocaliptice

15 Oct 2018 628

Coreea de Nord. 76 de morţi, în urma inundaţiilor masive

07 Sep 2018 393

Inundații la Tulcea. Traficul rutier pe străzile din oraș afectat de o ploaie torențială (video)

05 Sep 2018 842

Italia 11 morţi în urma unei "avalanşe de apă", în Calabria

21 Aug 2018 906

Inundații grave la Dorna Arini, unde este mănăstirea arhiepiscopului Tomisului, ÎPS Teodosie (video)

16 Aug 2018 1568

Blestemul investiţiei City Park Mall din Constanţa Tot felul de probleme la centrul comercial ridicat în parcul Tăbăcărie pe vremea lui Radu Mazăre (galerie foto)

07 Aug 2018 7748

„Dăruim semenilor de la suflet pentru suflet” Locuitorii din Cumpăna, solidari cu locuitorii afectați de inundații din județele Alba și Hunedoara.

02 Aug 2018 709

Copac prăbușit peste mașinile parcate din fața unui bloc din zona Abator din Constanța (video)

28 Jul 2018 992

Inundații în municipiul Constanța. Pompierii chemați pe Aleea Egretei și strada Arcului din Constanța

28 Jul 2018 721

Cod galben de inundații pe râurile mici din județele Constanța și Tulcea. Când expiră atenționarea hidrologilor

27 Jul 2018 899

Imagini de la eveniment. Inundații pe Aleea Egretei din Constanța. Mai multe garsoniere sunt afectate. Pompierii chemați în ajutor (galerie foto+video)

26 Jul 2018 2183

După incendiile violente, Grecia se confruntă și cu inundații. În ce zone se înregistrează probleme

26 Jul 2018 773

Circulaţia este oprită pe DN1 Bucureşti - Ploieşti, în zona localităţii Bărcăneşti. Măsura luată din cauza inundațiilor

26 Jul 2018 495