La Cobadin, programul SAPARD este in grafic

La nivelul comunei, peste 14 kilometri de drumuri comunale sunt in curs de reabilitare si asfaltare * Pana in prezent, lucrarea a fost realizata in proportie de 80% * Cea mai grava problema cu care se confrunta populatia comunei este lipsa sistemului de canalizare * In luna mai vor demara lucrarile pentru rezolvarea acestei probleme * Primaria Cobadin a infiintat in satul Viisoara o cantina sociala pentru copiii care provin din familii sarace

Lucrarile de asfaltare a drumurilor comunale din Cobadin, prinse in programul SAPARD, au fost reluate recent, datorita vremii prielnice. Potrivit declaratiilor primarului comunei, Ion Corneanu, in prezent, pe mai multi kilometri de drumuri de pamant din intravilanul satelor Cobadin si Viisoara au fost turnate straturile de nisip si piatra, urmand ca in cel mai scurt timp sa fie realizat si stratul de amorsa bituminoasa. "Asfaltarea si reabilitarea drumurilor din comuna reprezinta o problema stringenta a comunitatii si tocmai de aceea facem tot posibilul sa finalizam aceste lucrari intr-un timp cat mai scurt. In prezent, societatea care se ocupa de asfaltare a trecut la faza a doua a programului, ceea ce inseamna ca lucrarea a fost realizata in proportie de 80%", a precizat Ion Corneanu. Totusi, seful administratiei locale din Cobadin se declara nemultumit de stadiul in care programul SAPARD se afla in satul Negresti. "In acest sat ar trebui sa fie asfaltat mai mult de un kilometru de drum comunal, insa firma executoare nu a demarat lucrarile nici pana in acest moment. Aici, executantii au adus piatra necesara demararii lucrarilor, dupa care au plecat si nu au mai continuat procesul de asfaltare", a mai spus primarul Corneanu. Acesta mentioneaza ca intregul proiect de finantare depaseste un milion de dolari, suma din care vor fi asfaltati peste 14 kilometri de drumuri.

Sistemul de canalizare, un vis pe cale sa devina realitate

Una dintre cele mai grele probleme cu care se confrunta populatia din Cobadin o reprezinta lipsa unui sistem de canalizare. Curatenia nu presupune doar spalatul des si temeinic, ci si indepartarea tot atat de frecventa si de temeinica a reziduurilor menajere. Tocmai de aceea, cetatenii sunt ingroziti de faptul ca oricand casele si gradinile lor pot fi inundate de aceste deseuri. Constient de necazul populatiei, primarul Ion Corneanu a intocmit dosarul necesar pentru rezolvarea problemei. "La inceputul lunii mai urmeaza sa demaram lucrarile de realizare a sistemului de canalizare la nivelul intregii comune, astfel incat localnicii sa nu se mai confrunte cu aceasta grava problema", a subliniat primarul Corneanu. Tot pentru a veni in sprijinul cetatenilor, de aceasta data al celor mai tineri locuitori, autoritatile locale au infiintat o cantina sociala in satul Viisoara. "Aici, am deschis o cantina pentru copiii care provin din familii sarace. Primaria Cobadin contribuie lunar cu suma de patru milioane lei, iar numarul celor care vin zilnic sa manance o masa calda este de peste 60 de copii", a conchis seful administratiei locale din Cobadin.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

DRDP Constanța Atenție! Se fac lucrări de întreținere pe Autostrada Soarelui

25 Apr 2024 311

Compania Națională de Căi Ferate „CFR” SA pune la bătaie peste 1,5 miliarde de lei pentru lucrările de electrificare și reabilitare a liniei de cale ferată Constanța – Mangalia (DOCUMENT)

24 Apr 2024 587

IGPR InfotraficTrafic restricționat pe DN 11 și DEX 12

24 Apr 2024 176

Beneficiar, afaceristul Viorel Farcaș Deputatul Stelian Ion (USR) - „O nouă bucată din faleza orașului, un alt tun imobiliar pus la cale de primarul Chițac" (DOCUMENT)

23 Apr 2024 1004

Andra Georgiana Vasile, fost adjunct al Parchetului Tribunalului Constanța, pe cale să devină șeful Biroului de combatere a traficului de droguri din DIICOT

22 Apr 2024 670

Noi informații legate de scandalul din Eforie Nord, județul Constanța (VIDEO)

22 Apr 2024 1112

Constanța Accident pe strada Caraiman, la bariera de la trecerea la nivel cu cale ferată! (FOTO+VIDEO)

11 Apr 2024 851

Vlad Matei Pascu, acuzat de producerea tragediei de la 2 Mai – „În momentul de față aș da orice să dau timpul înapoi, să fac lucrurile diferit!“

09 Apr 2024 722

Eclipsa totală de Soare în Berbec, din 8 Aprilie 2024. Un nou TU

06 Apr 2024 1131

Guvern Se va moderniza calea ferată Predeal – București – Constanța. Valoarea investiției este de 2,16 miliarde lei (DOCUMENT)

04 Apr 2024 864

Știri Constanța Pasajul Baza Tehnică din zona Porții 5 va fi deschis circulației, azi, după reparații capitale (VIDEO)

02 Apr 2024 537

IPJ BrăilaMâine, 23 martie a.c., județul Brăila va fi tranzitat de participanții ultramaratonului Rubicon

22 Mar 2024 547

Contract pentru îmbunătățirea conexiunii trimodale rutier - feroviar – naval din Portul Constanța. Ce valoare are

21 Mar 2024 539

Știri Portul Constanța CN APM cumpără consultanță pentru proiectul de extindere a drumului dintre Poarta 7 și podul nou de la Agigea, la intersecția cu drumul dintre Poarta 9 și Poarta 8 (DOCUMENT)

20 Mar 2024 581

IGPR InfotraficTrafic deviat pe DN 1

18 Mar 2024 473