Schimb de experienta intre autoritatile din Valu lui Traian si Kucukkoy

1189109648.jpg

Primarul localitatii Valu lui Traian, Florin Mitroi, impreuna cu peste 40 de copii, se afla in Turcia, in cadrul unor parteneriate intrecomunitare

O delegatie alcatuita din consilieri locali, oameni de afaceri turci, dar si peste 45 de elevi cu rezultate deosebite la invatatura, este prezenta, in perioada 4 - 10 septembrie, in localitatea Kucukkoy, din Turcia. Constantenii sunt infratiti cu vecinii turci inca de anul trecut, cand o delegatie din Kucukkoy a poposit timp de mai multe zile in Valu lui Traian. Acordul de infratire dintre cele doua localitati va duce la cunoastere reciproca si desfasurarea mai multor activitati in parteneriat. In toamna anului trecut, invitatii speciali din Turcia s-au aratat incantati de progresele localitatii Valu lui Traian. Oameni de afaceri, jurnalisti si consilieri locali din Kucukkoy, Turcia, au fost invitati de autoritatile locale intr-un schimb de experienta administrativ-cultural. Timp de sapte zile, delegatia condusa de primarul din Kucukkoy, M. Nedim Ozdemir, si consulul general al Republicii Turcia la Constanta, Haluk Agca, au vizitat principale obiective turistice ale judetului, Palatul Parlamentului, din Bucuresti, si s-au intalnit cu oamenii de afaceri din Constanta. Delegatia insotita de primarul comunei Valu lui Traian, Florin Mitroi si majoritatea consilierilor locali, va vizita, la randul sau, principalele obiective sociale, culturale si de invatamant din regiunea turca. Primarul Florin Mitroi a declarat ca dezbaterile se vor axa pe majoritatea domeniilor, in special cultural-administrativ, iar administratia constanteana va incheia cu institutia similara din Turcia un parteneriat solid, pe termen lung. In noiembrie 2006, primarul Nedim Ozdemir a subliniat ca in contextul integrarii in Uniunea Europeana Turcia va sprijini noua postura a Romaniei - de stat european, cu speranta ca si Romania sa incurajeze aderarea Turciei la Comunitatea Europeana.

Investitii in infrastructura

In alta ordine de idei, Serviciul de Gospodarire Comunala si Urbanism din Primaria Valu lui Traian s-a axat, in ultima perioada, pe realizarea unui drum comunal, cu triplu rol: tehnologic pentru intretinerea canalului, pentru interventia autospecialelor in situatii de urgenta si deservirea accesului in curtile riverane. Amenajarea drumului va determina, in timp, construirea de imobile cu deschidere la canal. Consiliul Local va asigura utilitatile minime (apa si energie electrica).

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Primăria Constanța A fost demarată procedura de achiziție pentru lucrări de reabilitare a 22 de unități de învățământ (FOTO)

21 May 2024 309

Elevii din județul Tulcea s-au întrecut în cadrul concursului „Prietenii pompierilor“! Lista câștigătorilor (GALERIE FOTO)

19 May 2024 372

Licitații Constanța Primăria Comunei Independența, investiție în educație (DOCUMENT)

18 May 2024 499

Licitații publice Chrome Computers va livra echipamentele digitale și mobilierul pentru unitățile de învățământ din comuna Dobromir, județul Constanța (DOCUMENT)

16 May 2024 414

Achiziții Constanța Primăria Independența a încheiat un contract de aproape 15.000 de euro cu o firmă din București. Despre ce este vorba (DOCUMENTE)

14 May 2024 487

Cumpărări directe Constanța Primăria Comana investește în educație (DOCUMENT)

11 May 2024 468

Licitații publice Primoval SRL bifează un nou contract cu Primăria Constanța (DOCUMENTE)

09 May 2024 502

Guvernul a aprobat participarea României la Programul OCDE privind evaluarea competenţelor adulţilor

09 May 2024 415

Elevii se întorc în bănci de miercuri, 8 mai. Când va fi următoarea vacanță?

06 May 2024 1288

Maarif Instituții Internaționale de Învățământ SA continuă demersurile pentru edificarea campusului școlar din orașul Ovidiu, județul Constanța

30 Apr 2024 496

Licitații Tulcea Școala Gimnazială Carcaliu, dotată cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale de firmele Woodart SRL și Abitek Devices SRL (DOCUMENTE)

28 Apr 2024 615

“CONSTRUIESC DE MIC, CU BRICK” – atelier de creatie sustinut de Brick Romania in institutiile de invatamant constantene

26 Apr 2024 555

Ministerul Educației Ghid de întrebări și răspunsuri - Ce acte sunt necesare pentru înscrierea copilului la grădiniță

24 Apr 2024 535

Licitații Tulcea Woodart SRL va dota Școala Gimnazială Ostrov cu mobilier și materiale didactice (DOCUMENT)

19 Apr 2024 442

Licitații directe CJC cumpără servicii de publicitate aferente unui proiect finanțat prin PNNR. Despre ce este vorba?

16 Apr 2024 592