Albestiul a dansat Hora Unirii în Italia

Albesti_primar_Gheorghe_Moldovan.jpgPrimarul comunei Albesti, Gheorghe Moldovan, s-a întors marţi dintr-o delegaţie în Italia, unde a însoţit Ansamblul „Plai de Dor", care a participat la cea de-a treia ediţie a festivalului organizat de cãtre Asociaţia Italo-Românã „Hora Unirii".

Primarul Gheorghe Moldovan s-a declarat impresionat de primirea fãcutã de cãtre autoritãţile din Italia delegaţiei române, dar si celorlalţi oaspeţi invitaţi sã participe la evenimentul de celebrare a relaţiilor de bunã convieţuire dintre italieni si strãinii aflaţi la muncã în Italia. Alãturi de delegaţia din Albesti, la evenimentul desfãsurat în Grosseto, regiunea Toscana, în perioada 23 - 27 septembrie, au participat si italieni, dar si delegaţii din Algeria, Serbia si Argentina. De asemenea, din delegaţia din România au fãcut parte si locuitori din comuna Albesti din judeţul Mures. „Am vãzut o asociaţie foarte puternicã, sunt foarte mulţi români în Toscana, iar autoritãţile de acolo au manifestat un respect deosebit faţã de noi, oaspeţii", a afirmat primarul Gheorghe Moldovan.

„Italienii au un cult pentru verde, curãţenie si istorie"

Edilul din Albesti a fost impresionat de atitudinea autoritãţilor faţã de acest eveniment ajuns la a treia ediţie si care are ca scop consolidarea relaţiilor româno-italiene. „Am fost primiţi de primarul orasului si de cãtre prefect. Au arãtat un mare respect faţã de toţi participanţii. Cred cã si noi, românii, am putea sã facem mai mult pentru ţara asta, mã refer la ceea ce ţine de fiecare, pentru a ne mai reabilita imaginea în ochii lumii", a subliniat primarul din Albesti. „Am fost cazaţi la o fermã foarte mare, de 300-400 de hectare, în apropiere de Grosseto, iar spectacolele susţinute de cãtre delegaţia românã si de cãtre ceilalţi invitaţi s-au ţinut în patru localitãţi. A fost un spectacol grandios, care s-a încheiat cu Hora Unirii", a precizat Gheorghe Moldovan. Edilul din Albesti a fost impresionat si de grija italienilor pentru mediu. „Italienii au un cult pentru verde, pentru curãţenie si istorie", a adãugat primarul.

Asociaţia socio-culturalã „Hora Unirii" a fost înfiinţatã în 2007, iar presedintele, Lorenzo Iulian Prundeanu, este originar din Nãvodari.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 11 martie 2024

12 Mar 2024 760

Modificările, înscrise în Registrul Național ONG Asociația Școala „Wilhelm Moldovan“ din Constanța și-a schimbat sediul și componența consiliului director

08 Feb 2024 730

In memoriam Gheorghe Parnica, artistul popular care și-a petrecut peste șase decenii la Constanța

03 Jan 2024 1820

Fotoreportaj Sejururile estivale la Constanța și Mamaia. La pas, printre amintiri de-acum un secol, din timpul regilor, dar și din comunism (GALERIE FOTO)

04 Jun 2023 1691

Patru jucători de la Farul, pe locul patru cu România la Turneul Montaigu, în Franța. „Marinar“, remarcat de un fost mare jucător

17 Apr 2023 2351

Din nefericire, regretatul primar Gheorghe Moldovan a lipsit Recepția finală a lucrărilor de modernizare a drumului județean DJ 393, Sectorul Arsa-DJ 391-Albești-Coroana (GALERIE FOTO)

20 Feb 2023 1285

Retrospectiva săptămânii! Evenimentul rutier care a îndoliat comuna Albești. Ce alte evenimente rutiere s-au mai petrecut la Constanța (VIDEO)

10 Feb 2023 1665

Gheorghe Moldovan, primarul din Albești, este înmormântat azi! (FOTO+VIDEO)

08 Feb 2023 6248

Când va fi condus pe ultimul drum Gheorghe Moldovan, primarul din Albești

06 Feb 2023 3684

Primăria Cumpăna „Durerea dispariţiei nu poate fi alinată decât prin rugăciune, comemorare pioasă și recunoștință”

06 Feb 2023 1473

Senatorul PNL de Constanța, Septimiu Bourceanu „A plecat dintre noi un om deosebit, un coleg implicat și un gospodar de seamă pentru comunitatea din Albești“

05 Feb 2023 1588

Prefectul județului Constanța, Silviu Coșa „Mare pierdere pentru toți cei care l-au cunoscut pe Gheorghe Moldovan, edilul din Albești“

05 Feb 2023 8098

Președintele CJ Constanța, la locul accidentului în care a decedat primarul comunei Albești. „Este o pierdere imensă pentru toți, pentru noi colegii care l-am iubit“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

05 Feb 2023 6583

Bogdan Huțucă, președintele PNL Constanța „Decesul lui Gheorghe Moldovan, este o pierdere imensă pentru noi toți, dar mai ales pentru familie și pentru locuitorii comunei Albești”

05 Feb 2023 2531

Cum arată mașina implicată în accidentul de la Neptun! Primarul comunei Albești, județul Constanța, decedat în accident (GALERIE FOTO+VIDEO)

05 Feb 2023 8067