Combinat de reciclare a uleiurilor uzate, în comuna Saligny

Saligny_primar_Gabriel_Tatulescu_001.jpgÎn comuna Saligny, se va construi un combinat de reprelucrare a uleiurilor uzate.

În ultima şedinţă a Consiliului Local Saligny, a fost aprobat proiectul de hotărâre privind concesionarea terenului pe care se va construi acest combinat. Potrivit primarului comunei Saligny, Gabriel Tătulescu, fabrica de reciclare a uleiului uzat va fi amplasată în zona industrială din localitatea Ştefan cel Mare.

O prioritate pentru administraţia locală a comunei Saligny o reprezintă şi finalizarea grădiniţei noi, începută de către Ministerul Educaţiei şi continuată cu fonduri de la bugetul local. În momentul de faţă, se derulează lucrările de acoperire a unităţii de învăţământ, se lucrează la izolaţie şi la finisaje. Primarul Tătulescu a precizat că intenţionează ca grădiniţa să fie gata până la 15 septembrie, astfel încât preşcolarii să-şi desfăşoare activitatea într-un spaţiu nou şi modern. Valoarea totală a lucrărilor de construire a grădiniţei se ridică la aproximativ 11,5 miliarde de lei vechi.

O problemă pentru comunitatea locală din Saligny o reprezintă debitul slab al apei care alimentează gospodăriile. Edilul comunei a făcut apel către locuitorii comunei să înţeleagă că reţeaua de alimentare cu apă a localităţii a fost creată pentru consumul casnic. "Din păcate, mulţi nu înţeleg acest lucru şi folosesc apa pentru irigat. De aceea, am ajuns în situaţia de a alimenta localitatea cu apă după un program contorizat. Apa pe care o avem la dispoziţie pentru consumul casnic este adusă de la o adâncime foarte mare, pentru că localitatea se află pe o stâncă. Vrem ca, printr-un program raţional, să asigurăm consumul de apă necesar pentru spălat şi pentru utilităţi", a subliniat primarul comunei, Gabriel Tătulescu.

O investiţie importantă pentru comunitatea locală din Saligny este şi reabilitarea căminului cultural. Lucrările sunt finanţate prin intermediul Consiliului Judeţean, valoarea investiţiei fiind de aproximativ opt miliarde de lei vechi.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.