Primaria Corbu demareaza licitatia pentru putul din Luminita

DECUPAJ Corbu Marian Galbinasu 04.jpgValoarea totală a investiţiei, care include atât reţeaua de alimentare, cât şi staţia de pompare şi clorinare, se cifrează la 8,5 miliarde lei

Primăria Corbu va demara procedurile de licitaţie pentru selectarea firmei care va realiza puţul de alimentare cu apă a satului Luminiţa.

Primarul Marian Gălbinaşu ne-a declarat că valoarea totală a investiţiei se cifrează la 8,5 miliarde lei vechi, din care doar jumătate vor fi alocaţi de la bugetul local, restul fiind contribuţia unei companii care îşi desfăşoară activitatea pe teritoriul comunei. Această sumă include atât forarea unui puţ la mare adâncime (250 metri), cât şi realizarea reţelei de alimentare cu apă şi a unei staţii de pompare şi clorinare.
Primăria se ocupă şi de construirea unei cabine de pază în parcul nou realizat în Corbu 2. „Această cabină este necesară pentru că nu putem ţine în frig oamenii care supraveghează zona. Vom monta şi patru camere video pentru o monitorizare cât mai bună a parcului", ne-a declarat Marian Gălbinaşu. Un sistem video de supraveghere a fost implementat şi la sediul primăriei, în interior, dar şi în exterior, pentru supravegherea traficului din centru. Parcul a fost finalizat de curând. S-au montat băncuţe şi mese şi au fost amenajate mai multe locuri de joacă pentru copii. Parcul se întinde pe o suprafaţă de aproximativ 7.000 mp şi a necesitat o investiţie de aproximativ opt miliarde de lei vechi. Lucrările au fost finanţate de către Ministerul Mediului, care a acordat patru miliarde de lei vechi, dar şi de la bugetul local, de unde s-a alocat restul sumei.

Corbu parc.jpgMonument în cinstea eroilor

Primăria intenţionează să mai construiască două miniparcuri, unul în Corbu 1 şi celălalt în Corbu 2, în faţa şcolii. Potrivit primarului, în parcul din Corbu 1 se va construi şi un monument închinat eroilor neamului.
Administraţia locală lucrează şi la baza sportivă din Corbu 2, pentru a cărei construire a fost necesară mutarea reţelei de medie tensiune ce tranzita zona. „Din cauza existenţei acestei reţele nu am putut obţine avizele necesare. Acum acest lucru este posibil şi putem continua lucrările", a precizat primarul Gălbinaşu.
Cu ocazia sărbătorilor, primăria va oferi nu mai puţin de 800 de pachete cu dulciuri şi fructe pentru copiii de la grădiniţe şi şcoli. (P)


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constanța Doliu în sport. Culturistul Costel Căileanu, mort în gravul accident rutier dintre Năvodari și Corbu. Campionul avea doar 54 de ani! (GALERIE FOTO)

16 May 2024 4068

Editorial Simona Halep. Dragostea sa pentru tenis e prea mare pentru a fi înfrântă de ceva

15 May 2024 563

Școala Gimnazială nr.29 „Mihai Viteazul“ Constanța reabilitează fațada sălii de sport (DOCUMENT)

14 May 2024 506

Cumpăna, județul Constanța, gazda Olimpiada Națională a Sportului Școlar - faza Națională la Handbal gimnaziu băieți și-a desemnat câștigătorii! (FOTO)

12 May 2024 659

Ministerul Apărării repară cazarma 2749 Mangalia! Se va realiza, printre altele, o spălătorie auto tip self service și o parcare (DOCUMENT)

11 May 2024 605

Achiziții Constanța Primăria Mangalia a cumpărat dotări pentru bazinele de înot din cadrul proiectului „Înființare Bază Sportivă și reabilitare infrastructură rutieră” (DOCUMENTE)

08 May 2024 603

Comuna Castelu anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de emitere a acordului de mediu pentru amenajare parc și teren de sport

08 May 2024 917

Cine va ridica autovehiculele abandonate din municipiul Mangalia? (DOCUMENT)

07 May 2024 570

CS Victoria Cumpăna Gimnastele, peste 30 de medalii la „Chișinău Rhythmic Stars“. „Ne oferiți motive de mândrie cu fiecare participare!“ (GALERIE FOTO)

01 May 2024 938

Fotbal județul Constanța Unirea Topraisar - Avântul Comana, meci cu 11 goluri. Liga a 5-a, rezultate și clasamente

01 May 2024 1592

Constructorul Sălii Polivante, amendat de Garda de Mediu Constanța! (FOTO)

30 Apr 2024 434

Maarif Instituții Internaționale de Învățământ SA continuă demersurile pentru edificarea campusului școlar din orașul Ovidiu, județul Constanța

30 Apr 2024 485

Simona Halep, acționar la Farul Constanța? Iată ce a răspuns Stere Halep

28 Apr 2024 1966

Investiție de peste 140.000 de euro a companiilor Chimpex și AmeropaGrains Sală de sport, inaugurată la Școala Gimnazială nr. 30 „Gheorghe Țițeica” din Constanța chiar de ziua unității școlare (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 706

Ședință CJC Au fost stabiliți câștigătorii proiectelor sportive care vor beneficia anul acesta de finanțări nerambursabile (DOCUMENT)

23 Apr 2024 1102