Rețete ideale pentru masa de Crăciun Carpaccio de caracatiţă

Termenul carpaccio defineste un tip de mancare pe baza de carne cruda. A fost propus in Venetia in onoarea pictorului Vittore Carpaccio, cu ocazia unei expozitii dedicata lui, in 1963.

Tipul de carne care se preteaza cel mai bine acestui mod de preparare este contrafileul de vita iar pestii cei mai des preparati dupa aceasta metoda sunt tonul si somonul. Indiferent de felul de carne ales, feliile, foarte prosapete, se vor taia foarte subtiri si se vor acompania cu un sos sau cu ulei de masline si  branza Grana Padano (o branza dura asemanatoarea parmezanului). Cel mai simplu sos este format din ulei de masline, suc de lamaie si patrunjel.

In reteta de fata, caracatita se fierbe dar se serveste taiata in feliute foarte subtiri si este acompaniata de sosul mentionat putin mai sus. Este una dintre retetele culinare cu fructe de mare preferate de mine si sotul meu.

Ingrediente
    1 caracatita proaspata de 2 kg
    3 frunze de dafin
    1 ceapa medie
    6 boabe piper negru
    5 boabe ienupar
    1 morcov mare
    1 pahar mic de vin alb de buna calitate
    2 felii subtiri de telina (optional)
    sare


Ingrediente sos
    1 lamaie mica ( doar sucul)

    5-6 linguri ulei de masline
    patrunjel
    sare

Reţeta completă pe lauraadamache.ro

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.