Liviu Dragnea ar vrea sa candideze la sefia PSD

dragnea.jpgMircea Geoană, Cristian Diaconescu, Adrian Năstase şi Liviu Dragnea sunt candidaturile pentru şefia PSD, până în momentul de faţă. Congresul ar urma să aibă loc în martie. Surpriza o reprezintă preconizata candidatură a lui Dragnea. Momentan, Dragnea se află în Brazilia, împreună cu Radu Mazăre, peste a cărui filială constănţeană a fost pus şef interimar. Interesant este că deja s-au format echipele. Fiecare candidat are în spate şi o variantă de secretar general sau preşedinte executiv.

Mircea Geoană este tot mai contestat şi pierde teren printre propriii colegi. El este susţinut de Marian Vanghelie şi Viorel Hrebenciuc. Principala acuză adusă lui Geoană, în afara pierderii alegerilor prezidenţiale, este aceea că este incapabil să dea o linie clară unui PSD trimis în opoziţie.

Cristian Diaconescu este susţinut de Miron Mitrea, care încearcă, prin demersul său, să-i dea lovitura de graţie lui Viorel Hrebenciuc, un mai vechi duşman al său. Mitrea încearcă să refacă legăturile din organizaţii, astfel încât să obţină sprijin pentru omul său. Lui Diaconescu i se impută că este o persoană cam nehotărâtă, asemanatoare lui Geoană, dar totuşi, cu o imagine şi prestaţie mult mai bună.

Adrian Năstase este susţinut de propria ambiţie de a reveni la şefia PSD, concomitent cu infiinţarea funcţiei de preşedinte executiv în care, după unele surse, l-ar vedea pe Victor Ponta.

Liviu Dragnea este ultimul intrat pe listă. El se bazează pe voturile organizaţiilor din teritoriu pe care le controlează, deocamdată, foarte bine. Surpriza vine din poziţionarea sa de până acum, drept un apropiat al lui Mircea Geoană, ceea ce înseamnă că Dragnea şi-a stabilit un drum separatde al lui Geoană.

Sursa: impactnews.ro


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Declarații de Avere Constanța Averea și interesele Niculinei Parosanu, secretar general la Oraș Techirghiol (DOCUMENTE)

28 Apr 2024 262

Afaceri Constanța Decizie importantă luată de Consiliul de Administrație al SC Dorna Estival SA

28 Apr 2024 346

Declarații de Avere Constanța Cosmin Bujor, secretar general la UAT Negru Vodă deține un apartament și un autoturism (DOCUMENTE)

28 Apr 2024 320

Declarații de Avere Constanța Averea și interesele Melaniei Solomon, secretar general UAT la Municipiul Medgidia (DOCUMENTE)

28 Apr 2024 329

Firme Constanța Acționarii Granat SA, convocați la AGA! Se decide repartizarea profitului companiei

28 Apr 2024 282

Firme Constanta Acţionarii Dobrogea Grup SA, convocați în adunare generală ordinară. Pe ordinea de zi, aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli pentru 2024

28 Apr 2024 322

Declarații de avere Constanța Averea și interesele Mihaelei Crina Corbei, secretar general al comunei Nicolae Bălcescu, județul Constanța (DOCUMENTE)

28 Apr 2024 677

Editorial Predare de ștafetă în Superligă. De la Farul la FCSB

28 Apr 2024 404

Firme Constanța SC Dobromin SA. A fost convocată Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor

28 Apr 2024 316

Autotren înmatriculat în Ucraina, răsturnat pe Autostrada A2 București Constanța! Traficul, blocat în zonă (GALERIE FOTO)

28 Apr 2024 559

Declarații de avere Constanța Averea și interesele Danielei Cojocaru, secretar general al comunei Topalu (DOCUMENTE)

28 Apr 2024 277

Volei Duelul CSM Constanța - SCM U Craiova se va decide în meciul trei (GALERIE FOTO)

28 Apr 2024 364

Transporturi agabaritice pe drumurile din Agigea, județul Constanța. Iată traseul

28 Apr 2024 448

Biroul Electoral a respins candidatura Dianei Șoșoacă la Primăria Capitalei

27 Apr 2024 770

Firme Constanța Societatea Tismana SRL, convocată în Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor. Ordinea de zi

27 Apr 2024 287