Cremsnit de Budapesta

image_aspxbb.jpegPrajiturica asta este incredibila. Simpla, rapida si eleganta este potrivita cam pentru orice ocazie.

Incepeti prin pregatirea blatului: bateti bine 6 albusuri spuma si adaugati treptat 120 de grame de zahar. Apoi adaugati treptat cele 6 galbenusuri ramase, 3 linguri de faina amestecate cu 1/2 pliculet de praf de copt, 2 linguri de cacao si 150 de grame de nuci macinate.
Acest amestec il puneti intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dati la cuptor vreo 45 de minute sau pana trece testul cu scobitoarea.

Cand s-a copt blatul, scoateti-l din cuptor si lasati-l sa se raceasca.

Pregatiti apoi crema.

Amestecati un pachet de margarina pentru prajituri cu 200 grame de zahar, 2-3 lingurite de ness, 1 galbenus si 50 de grame de mac. Amestecati energic pana cand obtineti "crema cremoasa".
Aceasta crema o intindeti peste blat si lasati sa sa raceasca (eventual peste noapte).

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

GastroArt Cartofi umpluți (rețetă interbelică)

29 Jan 2022 1812

Primăria Constanţa Nouă sărărițe împrăștie material antiderapant pe străzile din municipiul Constanța

18 Dec 2018 1675

Placintă rapidă cu dovlecei şi urdă

14 Jan 2018 1810

Constanța. Este frig. Vedeți câte grade sunt în județ. Ne pândește și ploaia

31 Oct 2016 2624

Rețeta video Negresa cu nuci si gem

29 Aug 2016 9602