Micul dejun arab-Hummus bel tahini-Pasta de naut( de post)

471x318_13004367234004b82d.jpgAm postat o fotografie cu mancaruri care se servesc la micul dejun in tarile arabe. intamplator sunt si foarte bune si consistente pentru zilele de post. Ingredientele de baza sunt nautul (" hummus"), bobul( "fool") , pasta de susan, uleiul de masline si sucul de lamaie. Voi posta pe rand retetele pentru toate aceste mancaruri; incep cu "Hummus bel tahini", pasta de naut fiert. In zilele noastre este mai simplu de folosit nautul din conserve , gata fiert, dar nici pe departe nu are acelasi gust ca cel pregatit in intregime acasa. Se serveste cu lipie araba; aceasta se rupe in mic bucati( cat o inghititura) si se ia cu ele cate putin din pasta de naut.

Ingrediente

  • 500 grame boabe de naut( uscate)
  • 1-2 catei de usturoi
  • 2 linguri de tahini( pasta de susan) -
  • 2 linguri suc de lamaie ( sau dupa gust)
  • sare dupa gust
  • 1/4 lingurita chimin macinat
  • 1 lingura + 1/4 lingurita bicarbonat de sodium
  • ulei de masline
  • ridichi albe murate-optional
  • castraveciori murati-optional
  • seminte de pin("snobar")-optional
  • frunza de patrunjel-optional
  • mujdei de usturoi cu ardei iute-optional

Mod de preparare

Cu o seara inaintea prepararii se curata boabele de naut de impuritati, se spala bine in mai multe ape si se lasa intr-un bol la inmuiat in apa in care am dizolvat o lingura de bicarbonat de sodiu. A doua zi dimineata se spala din nou cu apa si se mai lasa la inmuiat cca 2 ore; semintele de naut absorb apa si vor creste in volum.

Se spala din nou si se pun la fiert intr-o cratita cu apa si ¼ lingurita de bicarbonat de sodiu. Se lasa sa fiarba cca o ora si jumatate, timp in care se mai schimba inca o data apa , pentru a indeparta cojile de la semintele de naut. Nu se pune sare in apa!

Se strecoara boabele de naut si se pastreaza apa in care au fiert. Boabele se pun in blender si se mixeaza bine. Se pastreaza cateva boabe intregi pentru decor. Se adauga usturoiul , sucul de lamaie, pasta de susan , chiminul si sarea si se mixeaza pana se obtine consistenta dorita.

Daca pasta este prea groasa se mai adauga putin din apa in care a fiert nautul. Se pune intr-o farfurie sau intr-un bol si se decoreaza dupa gust cu patrunjel verde, ridichi albe murate,castraveciori murati,seminte de pin("snobar") prajite in ulei de masline,ulei de masline virgin,mujdei de usturoi cu ardei iute.

Se serveste cu lipie araba. Pofta buna!


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cum poți prepara cel mai savuros grătar vegan sau de post?

01 May 2024 264

Vrei să lucrezi la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța? Mai multe posturi, scoase la concurs

01 May 2024 346

Sanatoriul Balnear şi de Recuperare Mangalia angajează medic specialist epidemiologie

01 May 2024 234

Tradiții pentru spor și sănătate în Miercurea Mare! Femeile nu torc și nu cos

01 May 2024 451

Angajare la SRI! Iată ce post este liber! Înscrierile se fac în perioada 6 - 31 mai

01 May 2024 693

Unitatea Militară 02013 Mangalia angajează. Ce post este vacant

30 Apr 2024 462

Serviciul Public de Gospodărie Comunală Techirghiol angajează. Ce post este disponibil

30 Apr 2024 413

Fostul viceprimar al Medgidiei, Sorin Petrică Țuțuianu este noul director al CT BUS Constanța

30 Apr 2024 589

Cum alegem corect produse proaspete de sărbători? Recomandările ANPC pentru perioada 1Mai – Sărbătorile de Paști!

30 Apr 2024 278

ISU Dobrogea Vino să faci parte din frumoasa echipă a salvatorilor constănțeni! Iată posturile vacante

30 Apr 2024 554

Locuri de muncă Constanța Școala Gimnazială Nr. 1 Topalu angajează. Iată ce trebuie să faci

29 Apr 2024 443

Părintele Pimen de la Muntele Athos, la „Podcastul lui Septimiu" - „Nu poți să îl minți pe Dumnezeu!“ (VIDEO)

29 Apr 2024 574

​Liceul Tehnologic „Dimitrie Leonida” Constanța scoate la concurs un post vacant. Detalii

29 Apr 2024 487

Parchetul Tribunalului Constanța pune la bătaie patru posturi de execuție pentru promovarea procurorilor (DOCUMENT)

29 Apr 2024 499

Rețete tradiționale de Paște Pasca, nelipsită de pe mesele românilor

27 Apr 2024 734