Quiche Lorraine

Iquiche.jpgata reteta de baza a Quiche Lorraine. Puteti adauga, daca doriti, si branza sau ceapa printre ingrediente.

Timp de preparare:

Rapid

Numar de portii:

6

Complexitate:

usor

Ingrediente principale:

faina, unt, oua, bacon, smantana

Ingrediente

175 g faina
135 g unt
3 oua
3 galbenusuri
6 felii de bacon (aprox 80-100g)
300 ml smantana de gatit (grasime peste 30%)
sare si piper

Mod de preparare

Amestecati faina cu 115 g unt si un galbenus. Pe o suprafata presarata cu faina, formati o bila din acest aluat. Luati un vas rotund (diametru 20 cm aprox.), cu margini joase (5 cm aprox.). Folosind un sucitor, intindeti bila de aluat intr-o foaie rotunda pe care o presati usor in forma de copt, unsa cu unt si tapetata cu faina in prealabil. Lasati la frigider pentru 15 - 20 minute.

Taiati baconul in fasii subtiri si apoi prajiti-l, fara ulei, intr-o tigaie. Aranjati baconul in vasul cu aluat. Bateti impreuna smantana, 3 oua si 2 galbenusuri, asezonati si turnati peste bacon.

Coaceti pentru 15 minute la 200°C si apoi reduceti la 180°C pentru 15-20 de minute. Cand amestecul este ferm (se poate incerca cu o scobitoare sau furculita) se scoate din cuptor si se presara cu putin unt.

Se raceste minimum 5 minute inainte de servire.

Sursa: Ecuisine.ro


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Păstrăv cu bacon (reţeta video)

05 May 2017 4173

Rețete pentru CrăciunCotlet de porc cu mere si bacon la cuptor (video)

22 Dec 2016 6285

Voceaconstantei.ro Frittata cu salată

18 Apr 2016 2496

Voceaconstantei.ro Cartofi franţuzeşti

06 Jul 2015 2498