A falsificat o situaţie şcolară şi a ajuns pe mâna oamenilor legii

Directoarea unui liceu din Petroșani a fost reținută, împreună cu un complice, de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul București (PTB), după ce ar fi fasificat o serie de documente care atestau faptul că o persoană a absolvit liceul respectiv. Conform procurorilor, în cursul lunii iulie a acestui an, Marius Ilaș, din București, a fost contactat de două persoane pentru a o ajuta pe una dintre ele să facă liceul și să promoveze examenul de bacalaureat în mod fictiv.
 
Într-o primă fază, directoarea ar fi încasat 1.000 de lei pentru a interveni pe lângă funcționarii Serviciul de Evidență a Populației din Petroșani, pentru a obține o mutație din buletin pentru unul dintre aceștia, necesară pentru înscrierea la un liceu din orașul respectiv. Potrivit anchetatorilor, în cursul lunii iulie, acesta a mai luat 10.500 de lei pentru a o convinge pe Maria Albescu, directoarea unui liceu din municipiu, să îl înscrie pe acesta la școală și să obțină documente false care să ateste faptul că a făcut liceul. Ulterior, persoana respectivă i-a dat lui Ilaș încă 7.000 de lei, bani în schimbul cărora a primit situația școlară completă, ca și cum ar fi absolvit liceul, cu succes, în perioada 2011 - 2015.
 
Marius Ilaș a fost arestat preventiv în timp ce Maria Albescu a fost plasată în arest la domiciliu printr-o decize a judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului București.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Alertă în Sistemul Informatic Schengen Spaniol urmărit internaţional, depistat şi reţinut pe Aeroportul Henri Coandă!

07 Jan 2024 790

Percheziții la persoane bănuite de înșelăciune și falsificare de documente. Prejudiciul, aproximativ 50.000 de euro

15 Mar 2023 697

Tânăr suspectat că elibera documente pretins medicale, reținut de polițiști. Ce au constatat anchetatorii

27 Feb 2019 1208

Autoturism Renault cu documente false, descoperit în Portul Constanţa

12 Aug 2015 1511

Un Volkswagen, un Audi şi un BMW Trei autoturisme cu acte false descoperite la control în vămile din Constanţa

20 Jun 2014 1504