Alertă în Sistemul Informatic Schengen Spaniol urmărit internaţional, depistat şi reţinut pe Aeroportul Henri Coandă!

 Poliţiştii au depistat şi arestat, pe Aeroportul "Henri Coandă", un cetăţean spaniol urmărit internaţional după ce a fost condamnat pentru înşelăciune, falsificare de documente oficiale şi uz de fals.

Bărbatul a fost reţinut şi încarcerat în Arestul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti şi urmează să fie prezentat instanţei pentru demararea procedurilor de predare către autorităţile spaniole, informează Poliţia Română într-un comunicat. 



Iată comuicatul de presă pus la dispoziție de Poliția Română:

La data de 6 ianuarie a.c., poliţiştii de la transporturi de pe Aeroportul Henri Coandă Bucureşti au depistat, în urma schimbului de informaţii dintre Biroul Sirene Spania şi Biroul Sirene România, un bărbat, de 53 de ani, cetăţean spaniol, urmărit internaţional de autorităţile spaniole pentru înşelăciune, falsificare de documente oficiale şi uz de fals.

Astfel, la data de 3 ianuarie a.c., autorităţile spaniole au inserat o alertă în Sistemul Informatic Schengen, în vederea arestării bărbatului, de 53 de ani, care are de executat în Spania o pedeapsă de 4 ani de închisoare, pentru comiterea infracţiunilor de înşelăciune, falsificare de documente oficiale şi uz de fals.

Acesta ar fi contactat mai multe persoane, de la care ar fi pretins sume mari de bani pentru a finanţa presupuse reclasificări ale unor terenuri rurale în terenuri urbane, în vederea construirii unui supermarket, punând la dispoziţia acestora documente false şi nereturnând nicio sumă de bani dintre cele primite.

În urma schimbului de informaţii dintre Biroul Sirene Spania şi Biroul Sirene România, poliţiştii de la transporturi de pe Aeroportul Henri Coandă Bucureşti l-au depistat pe bărbat în momentul în care o aştepta pe iubita sa, cetăţean spaniol, pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti, aceasta sosind din Spania în România.

Ulterior, persoana a fost predată unui echipaj al Serviciului de Investigaţii Criminale Ilfov şi prezentată în faţa unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti.

Bărbatul a fost reţinut şi încarcerat în Arestul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti şi urmează să fie prezentat instanţei pentru demararea procedurilor de predare către autorităţile spaniole.



Citește și

Bogdan Artagea, desemnat în funcția de director general provizoriu al Aeroportului de la Mihail Kogălniceanu. Ce indemnizația încasează ?


 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Poliția Română Peste 400 de premise reținute, în doar 24 de ore

26 Apr 2024 304

Reguli de circulație, jocuri și desene la Constanța. Întâlnire între polițiști și copii (FOTO)

25 Apr 2024 431

Știri Constanța Autoturism oprit pe o stradă din Hârșova! Ce a descoperit Poliția?

25 Apr 2024 496

DIICOT, acțiune fulger la Constanța! Ce s-a descoperit la percheziții (FOTO)

25 Apr 2024 485

Circulație restricționată pe Autostrada Soarelui, spre Constanța

24 Apr 2024 286

România Se fac înscrieri la Școala de Poliție! Vezi de când

23 Apr 2024 528

Primăria Constanța A doua ediție a Conferinței Naționale despre Rolul Poliției Locale în Sistemul de Ordine Publică, găzduită de Universitatea „Ovidius”! (GALERIE FOTO)

22 Apr 2024 394

Acțiuni pentru combaterea braconajului piscicol desfășurate de polițiștii Serviciului de Poliție „Delta Dunării“! Ce nereguli au fost constatate în județele Constanța și Tulcea

20 Apr 2024 422

Controale ale polițiștilor în municipiul Constanța. Amenzi de 35.000 de lei

19 Apr 2024 371

În Portul Mangalia Două drone de tip avion au intrat în dotarea Poliției de Frontieră (Galerie FOTO)

17 Apr 2024 594

​LIVE TEXT. Eveniment important la Mangalia Două drone de tip avion, cu decolare verticală, intră azi în dotarea Poliţiei de Frontieră (GALERIE FOTO+VIDEO)

17 Apr 2024 1419

Exercițiu de evacuare în caz de incendiu la sediul Direcției Generale a Poliției Locale Constanța.

17 Apr 2024 430

Persoane verificate de polițiștii de imigrări din Constanța!

15 Apr 2024 338

Rezultate ale acțiunii BLOCADA, în ultimele 24 de ore

14 Apr 2024 686

Intervențiile polițiștilor în ultimele 24 de ore. Constatări

14 Apr 2024 524