Acțiuni pentru combaterea braconajului piscicol desfășurate de polițiștii Serviciului de Poliție „Delta Dunării“! Ce nereguli au fost constatate în județele Constanța și Tulcea

În perioada 2  – 14 aprilie a.c., polițiștii Serviciului de Poliție „Delta Dunării” au acționat pentru prevenirea și combaterea ilegalităților din domeniul piscicol.

Potrivit IGPR, au fost desfășurate 4 acțiuni și efectuate 30 de controale, 6 persoane fiind conduse la sediul poliției, pentru cercetări.

„Totodată, au fost legitimate 63 de persoane, fiind verificate 31 de ambarcațiuni și 16 autoturisme. Au fost constatate 9 infracţiuni prevăzute de O.U.G. 23/2008, privind pescuitul și acvacultura.

De asemenea, au fost indisponibilizate peste 1.300 de kilograme de pește, din diferite specii, 280 de unelte de pescuit, trei autoturisme, o ambarcațiune și un motor pentru ambarcațiune.

Valoarea bunurilor confiscate este estimată la 105.000 de lei“ - au mai menționat reprezentanții IGPR.


Exemple:         

1. La data de 3 aprilie 2024, în jurul orei 12:30, în Municipiul Tulcea, pe strada Atelierelor, județul Tulcea, polițiștii Serviciului de Poliție „Delta Dunării” au oprit pentru control un autoturism, condus de o femeie.

În urma controlului efectuat, au fost descoperite, în portbagajul autoturismului, 114 kilograme de pește proaspăt din specia crap, deținută și transportată fără documente legale.

Autoturismul a fost ridicat, în vederea continuării cercetărilor.

Cantitatea de pește a fost confiscată și predată unei societăți de profil, spre valorificare.


În cauză, a fost întocmit un dosar penal.

2. La data de 4 aprilie 2024, în jurul orei 15:55, în localitatea Sinoie, județul Constanța, pe drumul comunal DC78, în apropierea drumului european E87, polițiștii Serviciului de Poliție „Delta Dunării” au oprit pentru control o autoutilitară, condusă de un bărbat.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că persoana aflată la volanul autoutilitarei ar fi deținut și transportat fără documente legale de proveniență 604 kilograme de pește proaspăt din diferite specii (295 de kilograme de scrumbie și 309 kilograme de caras).

Autoutilitara a fost ridicată, în vederea continuării cercetărilor.

Cantitatea de pește a fost confiscată și predată unei societăți de profil, spre valorificare.

În cauză, a fost întocmit un dosar penal.

3. La data de 8 aprilie 2024, ora 21:30, pe Dunăre, în apropierea localităţii Pătlăgeanca, judeţul Tulcea, poliţiştii din cadrul Serviciului de Poliţie ,,Delta Dunării'' au depistat în flagrant delict un bărbat, în timp ce pescuia cu o setcă din fir textil pentru capturarea scrumbiei, având capturate 36 de kilograme de peşte proaspăt din specia scrumbie, nefiind autorizat pentru pescuit comercial şi în timp ce era instituită prohibiţie a pescuitului la scrumbie.

Acesta a folosit la activitatea de braconaj piscicol o ambarcaţiune echipată cu motor, neînmatriculată şi nelicenţiată pentru pescuit comercial.

Ambarcaţiunea, motorul şi unealta de pescuit au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor.

Cantitatea de peşte a fost confiscată şi predată unei societăţi de profil, spre valorificare.

În cauză, a fost întocmit un dosar penal.

4. La data de 10 aprilie 2024, ora 13:00, pe brațul Sfântu Gheorghe, în zona de vărsare a fluviului Dunărea în Marea Neagră, polițiștii din cadrul Serviciului de Poliție ,,Delta Dunării” au identificat doi bărbați, la scurt timp după ce ar fi pescuit comercial scrumbie,  pe Marea Neagră, capturând 322 de kilograme de pește proaspăt din specia scrumbie.

Cei doi bărbați nu au putut prezenta documentele de reglementarea a activității de pescuit comercial, la solicitarea polițiștilor.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit faptul că cei doi sunt pescari comerciali autorizați, fapt pentru care a fost luată măsura sancționării contravenționale.

Întreaga cantitate de pește proaspăt din specia scrumbie a fost confiscată și predată unei societăți de profil, spre valorificare.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Caz șocant în Delta Dunării! Cinci sturioni, descoperiți de polițiști în plasele braconierilor (VIDEO)

25 Aug 2023 2878

Acțiuni de prevenire și combatere a braconajului piscicol. Polițiștii au eliberat în mediul natural 11 sturioni și opt delfini (video)

18 May 2020 2040

Acțiune pentru protejarea fondului piscicol, desfășurată în Delta Dunării și Marea Neagră (galerie foto + video)

09 Nov 2019 2400

Acțiune pentru prevenirea braconajului piscicol în Delta Dunării. Tone de pește au fost confiscate de la suspecți de braconaj

03 Nov 2018 1669

Doi delfini au fost eliberați din plasele pescarilor în Marea Neagră. Polițiștii continuă acțiunile pentru combaterea braconajului

02 Sep 2017 2672

Zeci de controale în Delta Dunării și pe raza județelor Constanța şi Tulcea!

09 Apr 2017 2643

Controale pe Marea Neagră, în zona litorală și Delta Dunării

15 Sep 2016 2901

Acțiuni ample ale polițiștilor în Delta Dunării. S-au confiscat kilometri de plase de braconaj și sute de kilograme de pește

08 Sep 2016 2642

Acțiunea „Siguranța pe ape” Aproape 400 de unelte de pescuit, 15 ambarcațiuni șI peste 1.500 de kg de pește, confiscate

31 Aug 2016 1280

Dotări performante pentru Serviciul Poliția Deltei Dunării

11 Jun 2015 2121

Poliţia Deltei Dunării Peşte proaspăt, ambarcaţiuni şi plase de pescuit, confiscate de la braconieri

19 Jul 2014 2821