Consiliul Concurenţei anchetează marii traderi de cereale

Consiliul Concurenţei îi suspectează pe marii traderi din agricultură că s-au înţeles asupra preţurilor de achiziţie a cerealelor. Au făcut inspecţii inopinate, după ce preşedintele Traian Băsescu a declarat că guvernul tolerează dominaţia traderilor de materii prime agricole.

Consiliul Concurenţei a declanşat o investigaţie pe piaţa comercializării cerealelor, prin inspecţii inopinate la 12 sedii şi puncte de lucru ale principalelor companii active pe această piaţă, informează un comunicat al instituţiei. Este vorba despre Agricover, Alfred C. Toepfer, Ameropa, Brise Agricultura, Brise Group, Bunge, Cargill, Glencore, Nidera şi United Grain.

Inspecţiile s-au desfăşurat în cadrul investigaţiei declanşate de Consiliul Concurenţei privind o posibilă înţelegere anticoncurenţială pentru fixarea preţurilor la achiziţia cerealelor. „La declanşarea acestei investigaţii am ţinut cont de specificul şi sezonalitatea  sectorului : având în vedere perisabilitatea produselor şi lipsa posibilităţilor de depozitare la dispoziţia producătorilor mici şi mijlocii, este mult mai probabil ca o înţelegere anticoncurenţială între comercianţi să fie pusă în practică în această perioadă, când oferta de cereale este mare. În pregătirea investigaţiei am colaborat cu mai multe instituţii ale statului şi am organizat cu minuţiozitate inspecţiile desfăşurate la nivel naţional" a declarat Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei.

Sursa: economica.net

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Consiliul Local Limanu și Prefectul Județului Constanța, părți în două dosare aflate pe rolul Tribunalului Constanța

02 May 2024 327

Prefectura cere anularea ei în instantă În 2023, Consiliul Județean Constanța a adoptat nelegal o hotărâre pe care secretarul județul a anunțat că nu o va contrasemna. Despre ce este vorba (DOCUMENT)

02 May 2024 436

PNL Constanța decide săptămâna viitoare cine îl înlocuiește pe Daniel Gigi Tatu în Consiliul Local Municipal Constanța!

02 May 2024 292

Procesul deschis Consiliului Local Constanța de compania Tundria Patru Invest SRL, ajuns la Curtea Supremă

01 May 2024 428

Achiziția serviciilor de pază și supraveghere în parcul eolian Horia din județul Constanța, administrat de statul român, contestată la CNSC

01 May 2024 681

Lista candidaților din partea Alternativa Dreaptă pentru Consiliul Județean Constanța

01 May 2024 503

Lista candidaților din partea Partidului Ecologist pentru Consiliul Județean Constanța

01 May 2024 457

Lista candidaților din partea SOS România pentru Consiliul Județean Constanța

01 May 2024 503

Ziua Europei, marcată la Tulcea printr-un spectacol de excepție

01 May 2024 323

UPDATE. Candidaturile PRM au fost respinse ! Oficial de la Biroul Electoral Județean. Candidaturile admise pentru Consiliul Județean Constanța la alegerile locale din 9 iunie (DOCUMENTE)

01 May 2024 812

Candidaturi pentru funcția de primar și pentru Consiliul Local Constanța, respinse la Biroul Electoral de Circumscripție Constanța

01 May 2024 919

Reprezentanții Uniunii Elevilor, la Consiliul Județean Constanța pe problema transportului elevilor

30 Apr 2024 553

Licitația pentru asfaltarea unor străzi din localitatea Nistorești, comuna Pantelimon, județul Constanța, contestate la CNSC

30 Apr 2024 392

România intră în zona producătorilor de armament de calibru!

30 Apr 2024 501

Se amână Serbarea Câmpenească organizată de Primăria și Consiliul Local Cumpăna, județul Constanța

30 Apr 2024 454