Reprezentanții Uniunii Elevilor, la Consiliul Județean Constanța pe problema transportului elevilor











Uniunea Elevilor Reprezentanți (UER) a anunțat astăzi printr-un comunicat de presă că a avut loc o întâlnire de lucru la Consiliul Județean Constanța pentru a discuta asupra acordării facilităților de transport pentru elevii navetiști. 

La această întâlnire a participat și Lorena Drăgușin, președintele UER și elevă navetistă.

În data de 24 aprilie 2024, a avut loc o ședință publică a Consiliului Județean Constanța, pentru a discuta asupra proiectelor de pe ordinea de zi. Între acestea se afla și Proiectul de Hotărâre nr. 81/2024 privind aprobarea documentației de atribuire a contractului de delegare a gestiunii Serviciului public de transport judetean de persoane prin curse regulate în județul Constanţa - LOT 3: GRUPA 03, pentru procedura de negociere fără invitație prealabilă la o procedura concurențială de ofertare.
 

„Uniunea Elevilor Reprezentanți a transmis amendamente cu privire la acesta, astfel încât elevii navetiști să beneficieze LEGAL de dreptul lor la transport gratuit.”, se arată în comunicatul remis.


La ședința Consiliului Județean Constanța a participat Lorena Drăgușin, președinta Uniunii Elevilor Reprezentanți și elevă navetistă, pentru a explica de ce proiectul Consiliului Județean Constanța e contrar legii. Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, a propus ca proiectul să fie adoptat în forma prezentată, cu asumarea de către conducerea instituției, ca acest proiect să fie reluat într-o ședință extraordinară pentru ca aparatul de specialitate să analizeze amendamentele prezentate de către elevi, conform sursei citate.

Astăzi, 30 aprilie 2024, a avut loc o întâlnire de lucru la Consiliul Județean Constanța, la care au fost invitați și membrii Uniunii Elevilor Reprezentanți, pentru a discuta despre acordarea facilităților din bugetul județului pentru transportul elevilor.

 

„La întâlnire nu au participat consilierii județeni, aceștia nefiind convocați. Lorena Drăgușin a susținut faptul că autoritatea contractantă este singura competentă să plătească compensațiile către operatorii de transport, conform Legii Învățământului Preuniversitar, Legii nr. 92/2007 și Regulamentului 1370/2007. De asemenea, în acest sens s-au exprimat și ANRSC și Consiliul Concurenței”, conchid reprezentanții UER.




Citește și
CJ Constanța achiziționează 25 de microbuze electrice pentru UAT-urile din județ (VIDEO)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Uniunea Elevilor Reprezentanți „Consiliul Județean Constanța încalcă legea! ”

17 May 2024 602

#citeşteDobrogea „Constanța pitorească“ (1908) Chiar şi-acum un secol, Portul Constanța era mai „viu“ decât astăzi (galerie foto)

20 Sep 2019 2441

Editorial Metode de predare neatractive, birocraţie, dotări ce lasă de dorit. Realităţile dure ale şcolii româneşti, scoase în evidenţă de un sondaj

25 Feb 2019 1868

În atenţia părinţilor Vor fi, din nou, probleme cu manualele pentru clasele I, a II-a şi a III-a

13 May 2015 1212

Comunicat UER Ministrul educației renunță la manuale noi pentru viitorul an școlar

09 Dec 2014 1618