CJ Constanța achiziționează 25 de microbuze electrice pentru UAT-urile din județ (VIDEO)


Vești bune pentrul elevii constănțeni! 

La finalul ședinței ordinare a CJC din 24 aprilie 2024 se va semna contractul de furnizare microbuze electrice în cadrul proiectului “Dotarea cu microbuze electrice pentru elevi ai unităților de învățământ preuniversitar care funcționează în localitățile eligibile de pe raza Județului Constanța”, finanțat în cadrul PNRR: Fonduri pentru România modernă și reformată.

Valoarea totală a proiectului se ridică la 24.122.200 lei fără TVA.

„Am reușit împreună cu Direcția de Proiecte să ducem la bun sfârșit și cu Serviciul de Achiziții din cadrul CJ, am reușit să finalizăm procedura de selecție și astăzi completăm sau, mai bine spus, aducem către școli, în acest județ, un contract, care va trebui să fie finalizat până la sfârșitul anului 2024. Este vorba de 25 de microbuze cu propulsie electrică. Vreau să le mulțumesc colegilor mei de la Direcția de Proiecte și  colegului meu, vicepreședintele Enciu că au fost implicați în acest proiect. Și este un angajament ferm că nu ne vom opri aici!
Deja am identificat și alte surse de finanțare, pentru fondul de mediu, ca în fiecare UAT să existe un transport ecologic și un transport care va împlini condițiile de mediu, dar în special cel electric! Câștigătorul este aici, o să vă adreseze câteva cuvinte…. Sunt bucuros că, iată, începem toată munca noastră de atâta timp, de doi ani jumătate de când tot lucrăm la acest proiect. Sunt bucuros că am ajuns astăzi în punctul de a semna acest contract“, a declarat Mihai Lupu, președintele CJC.

Microbuzele vor ajunge la elevi pe 31 octombrie. Capacitatea unui microbuz este de 16+1 locuri. "Tot județul Constanța va fi dotat cu astfel de microbuze, dar totul depinde de sursa de finanțare", a mai adăugat Mihai Lupu, care a semnat contractul pentru furnizarea celor 25 de microbuzele.

Microbuzele vor merge în 25 localități din județul Constanța: Deleni, Crucea, Adamclisi, Ostrov, Albești, Pantelimon, Lipnița, Comana, Băneasa,Horia, Ciobanu, Mihai Viteazul, Gârliciu, Castelu, Săcele, Seimeni, Ion Corvin, Poarta Alba, Cobadin, Cogealac, Chirnogeni, Mircea Vodă, Cuza Vodă, Limanu, Ciocarliu – sunt localitățile unde vor merge cele 25 de microbuze electrice.

„Este vorba despre un proiect, în primul rând, cu finanțare din PNRR. Am avut alocată o sumă, avem un contract de finanțare semnat pentru 30 000 0000 de lei, în urma ofertelor depuse se va atribui la 24 000 000. Este vorba, cum a spus și domnul președinte, de 25 de microbuze electrice ce vor fi achiziționate de către noi, CJ, după care vor fi date în folosință celor 25 de comune din județ. Sunt două lucruri importante despre această achiziție care tocmai s-a finalizat. Vorbim despre o companie câștigătoare din spațiul comunitar european. Eu recunosc că mi-a fost teamă sa nu fie vorba de o companie din Asia, știm foarte bine că… la preț, aceste mirobuze… riscam să le achiziționăm printr-o companie asiatică. Deci acest contract rămâne în spațiul comunicat european. Ceea ce e un lucru care ne bucură. Al doilea aspect important este că am reușit cu toate compartimentele responsabile de achiziții și juridic, să formulăm aceste exigențe, să știți că nu au fost ușoare deloc exigențele. Nu am mai achiziționat atâtea vehicule electrice. Câteva detalii despre exigențele pe care le-am formutal: garanție, contractantul ne va oferi o garanție care a fost extinsă de la 3 la 10 ani, pentru autovehicul, garanție pentru baterie de 10 ani și autonomia acestor microbuze, a fost crescută prin oferta câștigătorului de la 200 km la 300 km”, a spus Petre Enciu, vicepreședintele CJC.

Angajamentul nostru face referire, în primul rând, la calitatea vehiculelor puse la dispoziție, ca urmare acestui fapt am ridicat și garanția oferită acestora la 10 ani. Și ne bucurăm că am reușit să câștigăm această procedură și că vom fi partenerul CJ Constanța în această etapă de eficcientizare energecită și transport școlar al copiilor”, a punctat Bogdan Gabriel Manole, reprezentantul firmei care va furniza microbuzele electrice, Amperio Energy.


Citește și:

Sedință CJ Constanța. Elevii constănțeni au depus amendamente pentru lotul 3 de transport pe traseele din județul Constanța Ce spune Mihai Lupu (VIDEO)

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

UPDATE. Candidaturile PRM au fost respinse ! Oficial de la Biroul Electoral Județean. Candidaturile admise pentru Consiliul Județean Constanța la alegerile locale din 9 iunie (DOCUMENTE)

01 May 2024 903

Mihai Lupu- „Peste cinci milioane de lei vor merge la mai multe asociaţii şi cluburi sportive din judeţul Constanţa“

30 Apr 2024 417

LIVE TEXT+VIDEO Mohammad Murad își depune candidatura la CJ Constanța din partea AUR-„ Avem nevoie de o schimbare, iar eu sunt un om de valoare”

29 Apr 2024 790

LIVE TEXT+VIDEO Lista candidaților ADU de la CJC. Claudiu Palaz își depune candidatura la președinția CJ Constanța -„Alianță Dreapta Unită este alternativa corectă!”

29 Apr 2024 592

Termen în dosarul dintre CJ Constanța și o firmă din București

28 Apr 2024 363

Fostul rector de la UOC, Tiberius Dănuț Epure deschide lista consilierilor județeni la partidul Dianei Șoșoacă

28 Apr 2024 994

LIVE VIDEO-TEXT Conferință AUR Constanța în care sunt dezbătute probleme de interes național și local (FOTO)

25 Apr 2024 799

Ședință CJ Constanța. Elevii constănțeni au depus amendamente pentru lotul 3 de transport pe traseele din județul Constanța Ce spune Mihai Lupu (VIDEO)

24 Apr 2024 635

Consiliul Județean Constanța va semna contractul pentru dotarea cu microbuze electrice a școlilor din județ

22 Apr 2024 851

Ședință CJ Constanța Câți bani vor fi alocați pentru reabilitarea corpului C1 a Unității de Asistență Medico-Socială Agigea (DOCUMENT)

21 Apr 2024 478

CJ Constanța aprobă acordarea unui drept de uz și servitute în favoarea White Gate Industrial Park SRL pentru niște suprafețe de teren (DOCUMENT)

21 Apr 2024 1852

Un proiect ce vizează instituțiile publice, pe ordinea de zi a ședinței CJ Constanța (DOCUMENT)

21 Apr 2024 494

Ședință a CJ Constanța Preluarea unor bunurilor imobile din domeniul public al UAT Comuna Băneasa în domeniul public al UAT Județul Constanța, pe ordinea de zi (DOCUMENT)

20 Apr 2024 524

Ședință CJ Constanța Emiterea acordului CJ Constanța pentru SC Rețele Electrice Dobrogea SA, pe ordinea de zi (DOCUMENT)

20 Apr 2024 503

Surse - percheziții informatice Vasile Iliuță, președintele CJ Călărași, a ajuns la DNA Constanța!

19 Apr 2024 729