DSVSA- Cinci tone de carne, conficate de pe litoral


Acţiunile de supraveghere şi control desfăşurate de inspectorii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Constanţa în perioada 01.08.2016 – 07.08.2016, s-au materializat prin verificări la 381 obiective:

138 restaurante, 2 pensiuni, 10 pizzerii, 28 unităţi tip fast-food, 8 braserii, 19 unităţi tip bufet,  7 baruri, 16 beach baruri, 2 unităţi tip bistro, 3 cantine, 14 super/hipermarket-uri, 68 magazine alimentare, 19 laboratoare cofetărie/patiserie, 12 cofetării/patiserii, 6 depozite alimentare, 1 piaţă agroalimentară, 3 centre colectare peşte, 1 unitate procesare lapte,  1 exploataţuie profesională,  1 cabinet veterinar,  2 farmacii veterinare, 1 pet shop, 7 unităţi fabricare pâine şi specialităţi, 2 depozite seminţe consum, 5 unităţi comercializare produse congelate, depozite de destinaţie,  3 unitaţi morărit, 1 unitate cultivare cătină, 1 unitate prelucrare şi conservare fructe, 1 unitate fabricare îngheţată,  aplicându-se un număr total de 30 sancţiuni contravenţionale în valoare de 57.200 lei.  

În cadrul “Comandamentului Sezon Estival 2016”, medici veterinari oficiali, din cadrul Direcţiei Sanitare Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Constanţa împreună cu inspectori delegaţi, au desfăşurat activităţi de control în  unităţi de producere, prelucrare, procesare, depozitare, valorificare şi comercializare a produselor alimentare la un  un număr de 272 de operatori din industria alimentară.
Controalele au vizat: 118 restaurante, 8 pizzerii, 20 unităţi tip fast-food, 8 braserii, 17 unităţi tip bufet,  6 baruri, 15 beach baruri, 2 cantine, 2 pensiuni, 57 magazine alimentare, 1 depozit alimentar,  11 cofetării/patiserii, 7 laboratoare cofetărie patiserie, localizate în cele 5 zone de interes turistic Mamaia Nord, Mamaia Sud, Eforie, Costineşti şi Mangalia.

În urma controalelor s-au constatat neconformităţi cu privire la manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare; comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spaţii neaprobate sau neigienizate; nerespectarea condiţiilor de igienă în spaţiile de producţie; etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare; depozitarea în condiţii necorespunzătoare a acestora; depozitarea în afara locurilor special amenajate a reziduurilor şi deşeurilor de origine animală.

Pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, au fost aplicate un număr de 27  sancţiuni contravenţionale, în valoare de 26.000 de lei.

Au fost confiscate şi retrase de la vânzare, următoarele produse alimentare: carne şi produse din carne – 4118 kg, lapte şi produse lactate – 1498 kg,  peşte şi produse din peşte – 1176 kg, ouă – 44 kg. Valoarea acestora este în cuantum de 89.185 lei.

Produsele confiscate au fost dirijate către unităţi de neutralizare a subproduselor de origine animală şi a produselor derivate care nu sunt destinate consumului uman şi distruse prin incinerare. 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Tone de alimente stricate confiscate din restaurantele și magazinele din județul Constanța. Ce unități au fost controlate de inspectorii DSVSA

09 Oct 2017 3616

DSVSA, controale pe litoral Peste 4.000 de kg de carne, confiscate

02 Aug 2016 2759

Imagini revoltătoare! Într-un supermarket s-a vândut carne stricată de Florii (video)

24 Apr 2016 3213

Surse – carnea, procesată la începutul anilor 80? Avem rezultatele analizelor DSVSA în dosarul cărnii expirate din Tomis III

23 Feb 2016 5162

Peste 12 tone de carne degradată în marile hypermarketuri!

08 Dec 2015 1742

22 tone de carne confiscate de către poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice

19 Jun 2015 1978

Carne stricată şi mezeluri expirate, în Mamaia Hotelurile Victoria şi Naţional, „călcate“ de inspectorii OPC

07 Aug 2014 2182