Şi-au schimbat reşedinţa în perioada pre-electorală şi s-au ales cu dosare penale

Polițiștii au anunţat că au verificat, de la începutul campaniei electorale și până în prezent, 98% dintre persoanele care și-au schimbat reședința în mod repetitiv, fiind întocmite 18 dosare penale pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals, fals intelectual, fals în declarații și coruperea alegătorului și aplicate 146 de sancțiuni contravenționale.

Este vorba despre acţiunile preventive din cadrul campaniei "Tu votezi! MAI te informează!", prin intermediul cărora cetățenii au primit recomandări în legătură cu procesul electoral. Potrivit acestor sfaturi, oamenii trebuie să dețină documente de identitate valabile, să nu accepte mită electorală și să respecte confidențialitatea votului, precum și informații cu privire la principalele prevederi legale referitoare la alegeri, contravențiile și infracțiunile prevăzute de Codul penal.
 
În cadrul campaniei au fost realizate mai multe tipuri de materiale și au fost alese modalități de promovare multiple pentru a atinge categorii de public-țintă cât mai diverse. Astfel, au fost tipărite 22.000 de afișe, format A2, care au fost distribuite în întreaga țară pentru a fi amplasate în locuri aglomerate, în sediile unor instituții publice cu aflux mare de cetățeni, precum și la intrarea în secțiile de votare.
 
De asemenea, au fost realizate trei spoturi video și trei audio care în baza deciziei Consiliului Național al Audiovizualului privind regulile de desfășurare în audiovizual a campaniei electorale pentru alegerile locale din anul 2016 vor putea fi inserate de către radiodifuzori la finalul calupurilor de spoturi publicitare electorale.

Totodată, pe pagina oficială de Internet a MAI, a fost creată o secțiune dedicată alegerilor care conține principalele prevederi legale referitoare la alegeri, contravențiile ce pot fi constatate de angajații MAI și infracțiunile prevăzute de Codul Penal, precum și link-uri către deciziile Biroului Electoral Central și ale Autorității Electorale Permanente.
 
Vizitatorii site-ului MAI pot descărca, de asemenea, afișul și spoturile realizate în cadrul campaniei de informare.
 
Având în vedere rolul esențial pe care mediul online îl are în informarea alegătorilor, campania MAI include o componentă de informare specială și pe contul de Facebook.

Acțiunile Poliției Române vor continua și în perioada următoare, în sistem integrat, alături de celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Un număr tot mai mare de locuitori ai Constanței se implică în campania „Adoptă un cățel" (Galerie FOTO)

16 Apr 2024 546

Primăria Constanța Prima campanie din 2024, de sterilizare gratuită a animalelor, a început

11 Mar 2024 2194

ZIUA LIVE PNL Constanța, față în față cu provocarea comasării alegerilor!

28 Feb 2024 869

Prefectul județului Constanța, mesaj de condoleanțe după decesul președintelui CJ Vrancea - „Cătălin Toma s-a dus. Drum lin, camarade“

17 Feb 2024 858

Editorial Schimbarea la față a orașului! Doar în campanie electorală și doar pe hârtie

26 Jan 2024 907

STOP risipa alimentară. O campanie Lidl România

17 Jan 2024 860

Campanie națională de informare destinată conștientizării victimizării în domeniul drogurilor, traficului de persoane și criminalității

09 Jan 2024 966

Regulamentul de publicitate stradală din Constanța gândit strategic Primarul Chițac a furat startul! Campanie electorală sau mesaje de interes public? (GALERIE FOTO+VIDEO +DOCUMENT)

09 Jan 2024 2063

SRCF Constanța „De Crăciun, toți copiii merită să primească daruri”

20 Dec 2023 745

În discursul său de campanie, Putin promite să facă din Rusia „o putere suverană”

17 Dec 2023 749

Editorial Tragem linie și o luăm de la capăt, doar pentru a greși din nou

01 Nov 2023 1036

THE TELEGRAPH Doi frați gemeni au convins un oraș românesc să salveze un monument datând din cel mai întunecat capitol legat de masacrul a 13.500 de evrei

02 Oct 2023 997

Media day la Constanța UPDATE. Campanie de recrutare și selecție a soldaților/gradaților profesioniști (SGP) derulată în unitățile militare din mai multe garnizoane din țară (FOTO+VIDEO)

26 Sep 2023 1101

DGPL Constanța derulează o campanie de informare a cetățenilor cu privire la importanța normelor de conviețuire socială și a dreptului de a păstra un mediu curat (FOTO)

19 Sep 2023 779

Oficialii din India folosesc denumirea „Bharat“! Cel mai puternic semnal privind o posibilă modificare a denumirii oficiale a ţării

09 Sep 2023 848